Almanya'daki Türklerin %38'i Kendi Evinde Yaşıyor

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 
Türkiye ve Uyum Araştırmaları Merkezi (TAM) Vakfı'nın Almanya'daki Türklerin konut edinimine ilişkin olarak derlediği sayılar, Almanya'daki Türklerin yüzde 38'inin kendi evinde yaşadığını gösteriyor. Almanya'da Türkler her yıl artan oranda kendi konutlarına sahip olmayı tercih ediyorlar. TAM'ın “Almanya'daki Türklerin Yaşam Koşulları” anketi çerçevesinde derlediği verilere göre, konut sahibi Türk hanelerinin oranı 10 yıllık süre zarfında yüzde 14.3'den yüzde 38'e yükseldi.

TÜRKLER ALMANYA'NIN YERLİSİ OLDULAR
Almanya'da artan konut edinimi eğilimi, Türk göçmenlerin artık yerlileşmekte olduklarının açık bir göstergesi olarak algılanıyor.
Haberin devamı ↓reklam

Almanya genelinde kiralık konutlarda yaşayan Türk göçmenlerin yüzde 33'ü yakın gelecekte kendi konutunu edinme niyetinde. Mevcut ilginin sürmesi ve krizin etkilerinin silinmeye başlamasıyla konut sahibi olma trendinin önümüzdeki yıllarda da hız kazanarak devam edeceği öngörülüyor.

Almanya'daki Türk hanelerinin yüzde 54'ü kiralık dairelerde yaşamını sürdürürken, yüzde 7.2'lik kesimde yer alan bir grup kiralık müstakil evlerde kalıyor. Buna karşın, Türk hanelerinin yüzde 14.1'i kendilerine ait dairelerde ve yüzde 23.9'u müstakil evlerinde yaşıyor.

KİŞİ BAŞINA 25.2 METREKARE
DHA'nın haberine göre; Almanya'nın en yoğun nüfuslu ve en çok Türk göçmenin yaşadığı eyaleti Kuzey Ren Vestfalya'da (KRV) ise müstakil ve daire tipi konut sahibi Türk hanelerinin oranı yüzde 35'e ulaşıyor.

Anket kapsamında konut büyüklüklerine dair derlenen veriler, Türk hanelerinin Almanya genelinde 96 metrekare ve KRV'de 90 metrekare ortalama büyüklükteki evlerde yaşamlarını sürdürdüklerini ortaya koyuyor.

Ortalama 3.8 kişiden oluşan Türk hanelerinde kişi başına 25.2 metrekare yaşam alanı düşüyor. Bu oran KRV'de ise kişi başına 23.7 metrekare.

2004 yılından beri KRV için derlenen konut büyüklüklerine ilişkin sayılar, büyük konutlara eğilimin yüksek olduğunu gösteriyor. 2004 yılında KRV'de 85 metrekare olan ortalama hane büyüklüğü, 2008 yılı itibariyle 90 metrekareye ulaşmış bulunuyor. (Kaynak: ntvmsnbc.com)

Facebook

Youtube