İsrail'in Türkiye'ye İhracatı 500 Milyon Dolara Çıktı

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 
İkili ilişkilerde yaşanan ciddi krize rağmen, İsrail’in Türkiye’ye yönelik ihracatında adeta patlama yaşanıyor. Jerusalem Post gazetesine göre, İsrail’in Türkiye’ye satışları, bu yılın ilk çeyreğinde yüzde 73 artarak 500 milyon dolara yükseldi. Jerusalem Post, “Türkiye, 1. Çeyrekte Bizim Üçüncü Büyük Pazarımız” başlıklı haberinde Türkiye’nin, İsrail’in ihracatında ABD ve Hollanda’nın ardından üçüncü sıraya çıktığına dikkat çekti.

Gazete şöyle devam etti: “İsrail ile Türkiye arasındaki siyasi gerilimlere karşın, geçen yılın ilk çeyreğinde İsrail’in dokuzuncu büyük pazarı olan Türkiye, bu yılın aynı çeyreğinde üçüncü sıraya yükseldi.”

Türkiye’ye yapılan ihracatın ilk çeyreğinde 500 milyon doları bulduğuna işaret eden gazete, “Türkiye’ye ihracat, diğer ülkelere göre daha fazla arttı. İhracat Enstitüsü verilerine göre, büyümenin çoğu, kimyasal ve rafine petrol ürünlerinin ihracatındaki yüzde 57’lik artıştan kaynaklandı” diye yazdı.
ABD’nin 3 milyar dolarlık ithalatıyla İsrail’in en büyük pazarı olmayı sürdürdüğüne de dikkat çekildiği habere göre, İsrail’in en büyük 10 pazarı şöyle sıralandı: ABD, Hollanda, Türkiye, Almanya, Çin, İtalya, İngiltere, Hindistan, Fransa ve Kanada.(ANKA)

Facebook

Youtube