Büyükhanlı GYO'dan Bükreş'e 6 Bin Konut

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 
Türk inşaat sektörünün, sayıları binleri aşan toplu konutları zamanında ve sorunsuz teslimetmesi dünyanın dikkatini çekiyor. Markalı projelerdeki performansımız, yakın coğrafyada kamunun toplu konut projelerindeki müteahhit arayışında bizi öncelikli konuma getirdi. TOKİ'ye dünyanın pek çok ülkesinden iş ve işbirliği teklifi gelirken, Türk özel sektörü de onbinlerce konuttan oluşan projelere imza atmaya başladı. Ortadoğu'dan başlayan rüzgar, Avrupa'ya da sıçradı. Son bir ayda 3 ayrı şirketten ayrı ayrı açıklamalar geldi. Kuzu Grup, İran'da 20 bin konutu 8 ay gibi kısa bir sürede tamamlayıp, zamanından önce teslimederken, aynı ülkede Mimart Yapı da 6 bin konutluk bir projeyi üstlendi. Meskeni Sazan projesinin ilk etabında 2 bin konut bulunacak.

Türk inşaat şirketi Büyükhanlı GYO da Romanya'nın Bükreş şehrinde 1 milyon metrekarelik alanda konut projesi yapıyor. 6 bin konutluk Cosmopolis'te fiyatlar 38 bin eurodan başlıyor. Farklı tipte konut, ticari ve sosyal alanlardan oluşan proje 2014 yılında tamamlanacak. İki farklı fazda yapımı planlanan Cosmopolis‘in 586 dairelik ilk fazı tamamlandı. Projenin ikinci fazı 1.200 daireden oluşuyor. Projeden 1,7 milyar euroluk ciro bekleniyor.

GÖKDELEN VE VİLLALAR DA VAR
Sırf toplu konutlarda değil, lüks projelerde de Türk şirketleri iddialı. Ağaoğlu Londra'daki arsasının üzerine 300 milyon dolara 39 ve 54 katlı iki kule yapmayı planlarken, Bulgaristan ve Rusya'da farklı işler yapan Ant Yapı 306 metrelik yüksekliği ile Avrupa'nın en yüksek binası, Capital Tower'ı Moskova'ya dikti. Ofton İnşaat, konsept markası Elysium'u dünya jet sosyetesinin uğrak yeri Cannes'e taşıdı. Regnum'un da Bulgaristan'da devam eden lüks projeleri bulunuyor.

Tüketici Akademisi tarafından bu yıl 3'üncüsü düzenlenen 2011 Uluslararası AB Kalite Ödülleri Zirvesi'nde Göğüş Yapı, AB Kalite Ödülü'ne layık görüldü. Ödülü, Yönetim Kurulu Başkanı Kerem Göğüş, Tüketici Akademisi Başkan Yardımcısı Dr. Necip Uludağ'dan aldı. Göğüş, “İnşaatta bu yıl 10. yılımızı kutluyoruz. Daha pozitif işler yapmak için çok çalışacağız” dedi.

(Kaynak: Bugün)

Facebook

Youtube