Güney Kıbrıs'ın Kredi Notu Düştü

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 
Moody’s kredi derecelendirme kuruluşunun Güney Kıbrıs’ın uzun ve kısa vadeli kredi notunu düşürmesinin ardından, siyasilerden tepki geldi. Eski Rum Yönetimi Başkanlarından Yorgos Vasiliu da, Moody’s kuruluşunun Güney Kıbrıs’ın kredi notunu yeniden düşürmesini Rum ekonomisi için “son darbe” olarak nitelendirdi. Vasiliu, Rum ekonomisinde yaşanan problemlerin çözümü için siyasi irade gerektiğini kaydederken, 2012 yılı bütçesinin bir an önce oylanması, maaşların iki yıl süreyle dondurulması ve bankaların bu yıl kâr payı vermemesi gibi öneriler sundu.

 

Moody’s kredi derecelendirme kuruluşunun Güney Kıbrıs’ın uzun ve kısa vadeli kredi notunu düşürmesinin ardından, Rum siyasi cephesinden birçok tepki geldiği bildirildi.

 

Simerini gazetesinin “Partiler Önlem Alınmasını İstiyor” başlıklı haberine göre, Hükümet Sözcüsü Stefanos Stefanu, Yunanistan’da meydana gelen ekonomik çöküş ve Rum bankacılık sisteminin Yunan ekonomisiyle bağlantısı nedeniyle kredi notunun düşürülmesinin beklenen bir şey olduğunu söyledi.

 

Rum hükümetinin Merkez Bankası ile işbirliği içerisinde Avrupa bankalarının talimatlarını da göz önünde bulundurarak bankacılık sisteminin desteklenmesi için gerekli önlemleri aldığını belirten Stefanu, küresel ekonomik krizin Rum ekonomisine yaptığı etkiyi de göz önünde bulundurmak gerektiğini söyledi.

 

Habere göre DİSİ, DİKO ve KS EDEK de, Güney Kıbrıs’ın notunun bir kez daha düşürülmesinden duydukları üzüntüyü dile getirerek, hükümetin Güney Kıbrıs’ın notunun bir kez daha düşürülmemesi için önlemler almasının şart olduğunu vurguladı.

 

Partiler, hükümeti bu konuda kararlı bir şekilde davranmamakla suçlarken, bu gidişat devam ederse Rum ekonomisinin çökeceğini dile getirdiler.

 

YORGOS VASİLİU: “MOODY’S EKONOMİ İÇİN SON DARBE”

 

Öte yandan Kathimerini gazetesine demeç veren Eski Rum Yönetimi Başkanlarından Yorgos Vasiliu da, Moody’s kuruluşunun Güney Kıbrıs’ın kredi notunu yeniden düşürmesini Rum ekonomisi için “son darbe” olarak nitelendirdi.

 

Habere göre Vasiliu, Rum ekonomisinde yaşanan problemlerin çözümü için siyasi irade gerektiğini kaydederken, 2012 yılı bütçesinin bir an önce oylanması, maaşların iki yıl süreyle dondurulması ve bankaların bu yıl kâr payı vermemesi gibi öneriler sundu.

Facebook

Youtube