Yaşlılığı Geciktiren En İyi 32 Doktordan Biri: Ohan Karatoprak

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 
Geriatri uzmanı Orhan Karatoprak, yaşlanmayı geciktirici yöntemleri ile ABD’nin en iyi 32 doktoru listesinde gösterildi. ABD’de önemli işlere imza atan Türk doktorlar arasına Orhan Karatoprak da katıldı. ABD sağlık sektörünün en saygın derecelendirme organizasyonlardan olan “Castle Connely Medical” tarafından her yıl yayınlanan ve sadece 32 doktorun yer aldığı “ABD’nin en iyi doktorları” listesine seçilen Türk doktor Orhan Karatoprak, Türkiye’de özellikle “İstanbul Forum”da geriatri üzerine verdiği konferansları ile tanınıyor. Karatoprak, ABD’de yayınlanan “The Gene Makeover” ve “MD Fat Loss” isimli kitaplarıyla ün yapmış ve son 10 yıldır New York ve New Jersey’de “Top Doctors” En İyi Doktorlar listelerinde gösteriliyordu.

İyi genleri aktive ediyor
Castle Connoly “ABD’nin en İyi Doktorları” listesinde yer almaktan büyük onur duyduğunu anlatan Dr. Karatoprak uyguladığı yöntemleri şu şekilde anlattı: “Vücutta, iyi olup da pasif durumdaki genleri aktif hale geçiriyorum. Bunu yaparken genetik yapıyı, genleri beş kategoriye ayırıyorum. Daha sonra sağlıklı destek ürünleri olan doğal besin ve vitaminlerle, ayrıca hastaya göre yaşam tarzında yapılan değişikliklerle tedavi uyguluyorum.”

120 yaşını görmek mümkün
YAŞLANMANIN önüne asla geçilemeyeceğini belirten Karatoprak, yaşlanma sürecinin kaliteli yaşayarak yavaşlatılabileceğini, hatta bugünkü tıp sayesinde bir insanın 120 yaşına kadar yaşayabileceğini iddia ediyor. Bunun da uyguladıkları tedavi yöntemi sayesinde vücudumuzu oluşturan hücrelerdeki DNA ve genlerde yaşanan hasarların onarılmasıyla mümkün olacağını söylüyor. Dr. Karatoprak, zayıflamak için aç kalmaktan uzak durulması gerektiğini ifade ediyor.

32 yıldır ABD’de
ABD’nin New Jersey Eyaleti’ndeki “Holly Name Hastanesi”nde geriatri, obezite ve uzun yaşam üzerine çalışmalarına devam eden doktor Karatoprak, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ni tamamladıktan sonra uzmanlık eğitimi için gittiği ABD’ye yerleşti. Başarılı Türk doktor, 32 yıldır bu ülkede sağlıklı uzun yaşam üzerine çalışmalarını sürdürüyor. Razi CANİKLİGİL / HÜRRİYET, Foto: Melda Akansel, TurkofAmerica

Facebook

Youtube