Almanya'daki Neo Nazilerin Hedefindeki 88 İsim Açıklanmalı

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 
Almanya’da Neo Nazi şoku sürüyor. Toplam 10 kişinin katili olan çetenin (8 Türk, 1 Yunanlı, 1 Alman kadın polis) Alman derin devleti sayılan “Anayasa Koruma örgütü” ile karışık bağlantıları yavaş yavaş ortaya çıkıyor. Ayrıca yeni bilgiler Neo Nazilerin Avrupa çapında gizli bir hücre örgütlenmesine sahip olduğu kuşkusunu gündeme getiriyor. Neo Nazilerin yanan evinde çıkan 88 kişilik hedef kişiler listesi Alman makamları tarafından hala tümüyle açıklanmadı. Bu isimlerin Neo Naziler tarafından öldürülecek kişiler bakımından potansiyel kurban olarak seçildiği öne sürülüyor. 88 rakamı "Heil Hitler"in kodu olan alfabe'deki HH simgesini karşılıyor.

Listedeki Türk isimlerden üçünün isimleri geçtiğimiz hafta Avrupa ve Türk medyasında yeraldı. Bu isimler yıllarca Almanya’da TAM (Türkiye Araştırmalar Merkezi) Başkanlığı yapan Prof. Faruk Şen, Almanya Köln bölgesinde aktif çalışmaları ile tanınan Tayfun Keltek ve Almanya Milli Görüş’ün önemli isimlerinden Oğuz Tütüncü.

Almanya’daki Türkleri “Günümüz Yahudileri”ne benzettiği için geçen yıl TAM’daki görevinden alınan vve Türkiye’ye dönerek TAVAK Vakfı Başkanlığını üstlenen Prof. Faruk Şen, Euractiv.com.tr’ye önemli açıklamalar yaptı.

Neo Nazi cinayetlerinin arkasında Alman derin devletinin bulunduğunu belirten Faruk Şen, bu ilişkilerin mutlaka ortaya çıkarılmasını istiyor.

Prof Şen özellikle şu noktaları vurguluyor:

-Almanya Neo Nazilerin hedefindekiler listesindeki 88 kişinin ismini tümüyle açıklamalıdır.

-Bu listedekilere, özellikle Türklere Alman devleti koruma vermelidir. Çünkü başka Neo Nazi hücreler yarım kalan işleri bitirmeye kalkabilir!

-Eğer Alman devleti bu kişilere koruma vermezse, Türkiye Almanya’ya başvurarak, bu Türklere koruma verebilir. Uluslararası ilişkiler açısından Türkiye’nin böyle bir talepte bulunma hakkı vardır. Bu tabii Almanya’nın düşünmek zorunda kalacağı önemli bir taleptir.

-Türk kurbanlar için verilmek istenen 10 bin Euro çok azdır. Bu olayları küçümsemenin bir ifadesidir. Sembolik değer olarak bile çok azdır. Bu miktar en azından 100 bin Euro olmalıdır.

-Faruk Şen Almanya’daki Türk örgütlerinin çeşitli korkular nedeniyle bu Neo Nazi cinayetlerine gereken tepkiyi veremediğini belirtiyor. Türkiye’nin de gereken tepkiyi vermediğini  vurguluyor. Kaynak: Euractiv.com.tr

Facebook

Youtube