Türkler Kredi Kartlarıyla En Fazla ABD'de Harcama Yapıyor

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 
Visa Europe'un, Ocak-Eylül 2011 döneminde Türkiye'deki kart kullanıcılarının yurt dışındaki harcamalarıyla ilgili verilerine göre, en fazla harcama ABD'de gerçekleşti. Visa Europe verilerine göre, Türkiye'deki kart sahiplerinin Ocak-Eylül 2011 döneminde yurt dışında yaptığı harcamalar, bir önceki yılın aynı dönemine oranla yüzde 3 artış gösterdi. 9 ayda yapılan harcama tutarı 346 milyon avro oldu.

Türkiye'deki Visa kart kullanıcılarının yurt dışı harcamalarında, geçen yıl olduğu gibi, ABD ilk sırayı alırken, ABD'yi, Fransa, İngiltere ve İtalya izledi. Yurt dışı harcamalarda geçen yıla göre en büyük artış yüzde 28 ile Yunanistan'da gerçekleşti. Yurt dışında yapılan harcamalarda Ocak-Eylül 2010 döneminde Yunanistan'da 7 milyon avro harcanırken, 2011 yılının aynı döneminde bu rakam 9 milyon avro olarak gerçekleşti. Harcamalardaki artışta Yunanistan'ı yüzde 14 ile İtalya, yüzde 13 ile Fransa izledi.

Yurt dışındaki harcamaların kategorileri incelendiğinde ilk sırayı oteller aldı. Bunu sırasıyla restoranlar, alışveriş merkezleri ve teknoloji mağazalarındaki harcamalar izledi.

Kategori bazında en büyük artış yüzde 41 ile teknoloji mağazalarında yapılan harcamalar oldu. Ocak-Eylül 2010 döneminde teknoloji mağazalarında 11 milyon avro, 2011 yılının aynı döneminde 15 milyon avro harcandı. AA

Facebook

Youtube