NBA Takımlarının Paylaşamadığı 19 Yaşındaki Geleceğin Yıldızı: Enes Kanter

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 
Turk Avenue Özel - Her yıl NBA'de yer alan 30 takımın, Amerika'daki kolejlerde okuyan veya veya uluslararası yetenekler arasından NBA'de  oynamak isteyen basketbolculardan seçerek  takımlarına kazandırdıkları genç yetenekler arasında bu yıl Fenerbahçe Ülker'de de forma giyen Enes Kanter yer alıyor. University of Kentucky basketbol takımında coach yardımıcısı olarak görev yapan 1992 doğumlu 2.10 uzunluğundaki Enes Kanter, 2010-11 sezonu için NBA takımlarının seçmek istedikleri gözdelerden biri oldu.
20 Mayıs'ta 19'ncu yaş gününü kutlayacak olan Kanter, İsviçre'nin Zürih şehrinde dünyaya geldi. Wildcats tarafından NBA'in bir alt ligi kabul edilen NCAA'de oynamak üzere transfer edilmek istenen Kanter, Fenerbahçe Ülker'den 33 bin dolar ücret aldığı ve bu miktarın NCAA'in izin verdiği miktarı geçtiği gerekçesiyle ligte oynaması uygun görülmemişti. Kanter, NCAA kuralları gereği forma giyemese de NBA takımlarının merceğinde kalmaya devam etti.

Basketbol kariyerine ilk olarak Nevada'da başlayan sonra West Virginia'nın Mountain State takımına gelen Kanter, rakip takımların kendisinin olduğu takıma karşı oynamak istememesi takımdan ayrılmak zorunda kaldı.

2009-10 sezonunda California'nın Simi Valley şehrindeki Stoneridge Preparatory okulunda forma giyen Kanter, 2010 Nike Hoop Summit turnuvasında Türkiye forması giydi. Maçlarda 34 sayı ve 12 rebountla oynayan Kanter, turnuvada Dallas Mavericks'te oynayan Dirk Nowitzki'nin 1998 yılındaki rekorunu kırdı.

Rivals.com ve Scout.com siteleri Kanter'i beş yıldızla derecelendirirken, geleceğin yıldızı olarak görüyor. 2008-09 sezonunda Fenerbahçe Ülker formasıyla dokuz maçta forma giyme şansı bulmuştu. Fenerbahçe Ülker'in yanı sıra Yunan Olympiacos da Kanter'e profesyonel kontrat imzalama teklifinde bulunmuş ancak Kanter ABD'de lise ve kolejde basketbol oynamak istediğini öne sürerek teklifleri reddetmişti.

Bu arada 17 Mayıs'ta NBA'nin New Jersey'deki merkezinde yapıaln 2011 NBA Draft Lottery'de Cleveland Cavaliers yeni oyuncu seçme sıralamasında ilk sırayı aldı. Minnesota Timberwolves ikinci, Utah Jazz üçüncü sırada yer alırken Cavaliers'in Kanter veya bir diğer yetenek Kyrie Irving'i seçmesi bekleniyor. 


Facebook

Youtube