TÜBİTAK Başkanı Los Angeles Türk Toplumu İle Buluştu

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Yücel Altunbaşak Güney Kaliforniya Üniversitesinde Los Angeles’ta yaşayan öğrenci, akademisyen ve iş adamlarıyla buluştu. TÜBİTAK’ın düzenlediği , cazip imkânlar nedeniyle araştırmalarını Amerika’da sürdüren Türk ve yabancı araştırmacılara, “ulusal ve uluslararası destekler ile Amerika’dan Türkiye’ye dönebilecekleri” çağrısını yaptığı “Hedef Türkiye” çalıştay serisinin ikinci bölüm temaslarından ikincisi için Los Angeles’la gelen TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Yücel Altunbaşak ,Güney Kaliforniya Üniversitesinde (USC) Los Angeles’ta yaşayan Türk öğrenci, akdemisyen ve iş adamlarıyla buluştu.


 


USC TURKSA (Türk Öğrenci Derneği ) ve LATAA (Los Angeles Türk Amerikan Derneği)’nin desteğiyle USC  Tutor Campus Center ‘da gerçekleşen çalıştaya Los Angeles Başkonsolosu Aydın Topçu, Los Angeles Konsolos Muavini Arif Çelik, Los Angeles Ticari Ateşeleri Gürkan Süzer ve Murat Gören’ in de aralarında bulunduğu 100′e yakın davetli katıldı.

Çalıştayda Türk Araştırma Alanı’ndaki son gelişmelere değinen Prof. Dr. Altunbaşak, Amerikadaki Türk Araştırmacıların Türkiye’ye dönerken ve döndükten sonra kullanabilecekleri destek fonları ve döndüklerinde çalışabilecekleri TÜBİTAK enstitütleri hakkında detaylı bilgiler verdi.

Para Sıkıntımız yok  genç girişimciye 500 bin lira vereceğiz

Türkiyede bilim ve teknik alanında çalışmak isteyenler için para sıkıntısı olmadığını belirten TÜBİTAK Başkanı , TÜBİTAK’ın geçen sene bütçe fazlası verdiğini, esas sıkıntılarının daha nitelikli bilim adamı ve projeler olduğunun da altını çizdi. Yeni bir proje üzerinde çalıştıklarını ve genç girişimcilere sağlanan 100 bin liralık destek sonrası 500 bin lira daha kaynak sağlamayı planladıklarını dile getirdi. Avrupa Birligi ‘nin beyin göçünü tersine çevirmek için ayırdığı kaynakları kullanmada Türkiye’nin ikinci sırada olduğuna da değinen Prof. Dr. Altunbaşak, son yıllarda önemli ölçüde beyin gücünün anavatan Türkiye’ye geri döndüğünü hatırlattı.

Hedef’i Türkiye gösterdi !

TÜBİTAK’ın araştırma geliştirmeye ayırdığı bütçenin son 5 yılda rekor seviyede arttığını, Türkiye’ye geri dönmek isteyen akademisyen, doktora öğrencileri ve yatırım yaparak Türkiye’ye yeni teknoloji getirmek isteyen işadamlarına da büyük destek vereceklerini konuşmasında sık sık tekrarlayan Prof. Dr. Yücel Altunbaşak, Türkiye’nin hiç olmadığı kadar bilim adamlarına imkanlar sağladığını bunun da mutlaka değerdirilmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

Uzun yıllar Amerika’da eğitim gören ve akademisyenlik yapan TÜBİTAK  Başkanı Prof. Dr. Yücel Altunbaşak , kesintisiz 3 saat devam eden çalıştayda sorulara verdiği direk, samimi ve gerçekçi cevaplarla katılımcıların da büyük beğenisini topladı.

Alaturkaonline.com / Los Angeles

Facebook

Youtube