Geçen Yıl Gelen Turist Sayısı 31.5 Milyon Oldu

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, ''Bu yıl bir rekora imza attık ve ülkemize 31 milyon 500 bin yabancı pasaportlu ziyaretçi geldi'' dedi. Fethiye'de bir otelin açılışına katılan Günay, Türkiye'nin turizmde övünülecek bir noktaya geldiğine işaret etti. Günay, ''Bu yıl bir rekora imza attık ve ülkemize 31 milyon 500 bin yabancı pasaportlu ziyaretçi geldi. Bu rakam şu anda Yunanistan'ın rakamlarından iki kat fazla. Mısır'ın rakamlarını neredeyse üçe katlıyor'' diye konuştu.


 


Türkiye'nin turizmde 31 milyon 500 bin yabancı ziyaretçi ve 30 milyar dolar gelir seviyesine ulaşmasının önemine dikkati çeken Günay, ''Dünyadaki rakiplerimizden ikisi ABD ve Çin. Bunlar, ülke değil kıta. Bundan sonraki rakiplerimiz ise Avrupa'dan 3 ülke. Turizm alanında dünyadaki rakiplerimizden 2'si kıta. Bunu turizmde geldiğimiz noktayı göstermek için söylüyorum'' dedi.

-TÜRSAB Başkanı Ulusoy-

Türkiye Seyehat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy da Türkiye'nin turizmde geldiği noktanın sevindirici olduğunu söyledi. Ulusoy, ''Türk turizminin dünyada önemli bir noktaya gelmesinde bize desteklerini esirgemeyen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile hükümete teşekkür etmek istiyorum. Muğla'da ve Fethiye'de turizmin geldiği nokta sevindirici. Umarım, önümüzdeki yıllarda da bu başarı sürer'' diye konuştu.

Açılışın ardından AK Parti Fethiye İlçe Başkanlığını ziyaret eden Günay, burada çiçeklerle karşılandı. İlçe başkanı Mustafa Ali Türkan, Bakan Günay'a, Kayaköy fotoğrafı hediye etti. Günay, AK Parti İlçe Başkanlığıyla aynı binada olan MHP Fethiye İlçe Başkanlığını da ziyaret etti ve içeride bulunanların Mevlit Kandili'ni kutladı.

Fethiye Müzesi'ne geçerek, Tloss Antik Kenti'nde yapılan kazılarda çıkarıldıktan sonra müzede sergilenmeye başlayan eserlerle ilgili müze müdürü İbrahim Malkoç'tan bilgi alan Günay, burada Roma imparator heykelleri arasında gazetecilere poz verdi.

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı'yı da makamında ziyaret eden ve çalışmalar hakkında bilgi alan Günay, Muğla'daki incelemelerini tamamlayarak Antalya'ya hareket etti. AA
 

Facebook

Youtube