Amerikalı Gelinlik Firması Türkiye’yi Seçti

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

 

 2005 yılında kurulan gelinlik firması Enzoani, sektörün gelişiminden etkilenerek İzmir’de mağaza açtıTürkiye’de iki yıl boyunca araştırmalar yaparak,  İzmir’de mağaza açmaya karar veren Amerikalı Enzoani, kentin  pazar politikası ve kalitesinden etkilendi.  Enzoani yılda 50 bin parçanın üzerinde ürün üretiyor.

 

Farklı zevklere hitap edebilmek adına Enzoani’nin yanı sıra  2 yeni marka daha oluşturmak için çalıştıklarını aktaran Yıldızhan, özellikle Ortadaoğu ülkelerine lokasyon kolaylığı açısından Türkiye’den hizmet vermeyi tercih ettiklerini vurguladı. Enzoani markasının kısa zamanda daha çok ses getireceğini aktaran Övgü Yıldızhan şu bilgileri verdi:
“Enzoani olarak, Maggie Sottero ve diğer birçok marka ile en kaliteli   kumaşı en iyi tasarımlarla üretiyoruz. Los Angeles’da sadece kendi müşterilerimize özel defileler yapıyoruz. 3 gün süren defile, konaklamalı olarak gerçekleştiriliyor. Yine her yıl Amsterdam’da benzer bir program yapılıyor. İzmir IF Wedding fuarında ise ikinci kez boy göstereceğiz ve oldukça heyecanlıyız.”
 
ERKEK GİYİMİNE BAGGİ İMZASI
 
1981 yılında kurulan Baggi, 30 yıllık tecrübesi ve deneyimiyle, erkek giyim alanında, kaliteli ürünleri müşterilerinin hizmetine sunuyor. Küçük bir atölyede çalışma hayatına başlayan firma, bugün yurt genelinde bulunan çok sayıda satış noktasıyla ve yurtdışında birçok ülkeye gerçekleştirdikleri ihracat ile devam ediyor. Aylık ortalama 6 bin takım elbise kapasitesi ile çalışılıyor.  Damatlık, smokin, takım elbise, ceket, pantalon, kaban, gömlek, ayakkabı için kullanılan tüm malzemeleri birinci sınıf  olduğunu belirten yetkililer,  tasarım departmanlarında müşterilerine, BAGGİ markalı ürünün kişiye özel dikilmiş elbise hissi vermesi için 365 gün durmaksızın çalıştıklarını söylediler. BAGGİ,  fuarda 2012 tasarımlarını sunacak.
 
GELİNLİK SEÇMEK BİR SANAT
Genç kızlar yaşamlarının bu en özel ve en güzel gününde rüya gibi bir gelinlik içinde masal prenseslerini andırmayı düşler. Ancak, önemli olan kişinin kendisine yakışan tarzı bulması.
*  Gelinlik modeli seçimine genel olarak bakıldığında;
Toplu gelinlerin narin giyinmesi; modelini, rengini ve aksesuarı ona göre seçmesi iyi olur. Toplu gelinlerin bembeyaz bir gelinlik giymesi yanlış olur. Bunun yerine kırık beyaz, krem rengi, vücudu ortadan ikiye bölen modellerde yakalar, dikkat çeken bir eşarp modeli olduğunda, dikkatler kilodan uzaklaşmaktadır.
Göbek sorunu olan gelinler, çan etek biçiminde bir gelinlik tercih ederlerse uygun olur.
*  Çok zayıf görünmek de hoş olmaz. Bu sebeple ince ve uzun hanımlar, kabarık etekli modelleri tercih edebilirler.
Kısa boylu hanımların V yakalı veya V kesimli gelinlik giymesi, boyun daha uzun algılanmasını sağlar.
*  Uzun boylu gelinlerin, ayakkabılarını gösterecek modelleri seçmeleri daha uygun olur.
*  Aşırı süslemeler taşıyan bir gelinlik, gelinliği gelinden ön plana çıkartır. Sade çizgiler taşıyan, şık bir kumaşla çalışılmış gelinlikler her zaman daha zarif görünür. Üst bedenin vücuda oturduğu, eteklerin ise kabarık çalışıldığı modellerde en çok tafta, sert saten, organze ve tül tercih edilmekte. Danteller, krepler, şifonlar, ince satenler ise romantik hatlar taşıyan düz kesimlerdeki modeller için daha uygun.
Unutmayın parlak satenler yerlerini artık matlara bırakıyor.
 
ROBE-BLANCHE İHRACATTA İDDİALI
 
Uzun yıllar süren tekstil deneyimine 2010 yılında gelinliği de ekledi. Deneyimli kadrosuyla İzmir’de faaliyet göstermeye başlayan firma gelinlik sektörüne; özgün, yenilikçi ve farklı çizgisiyle yepyeni bir soluk getiriyor. Koleksiyonların tamamını titizlikle kendisi tasarlayan Robe-Blanche, markanın farklı tasarımlarla büyümesine önem veriyor.
 
Yıllık 6 bin adetlik üretim kapasitesiyle her türlü ürünün, müşterilerin ihtiyaçlarına yönelik olarak hazırlandığını belirten yetkililer, sektörde teslimat zamanında büyük önem taşıdığına dikkat çekerek, deniz, hava ve kara ulaşımı bakımından Türkiye’nin sektör için eşsiz bir fırsat sunduğunu dile getirdi. Yetkililer Robe-Blanche markasını, “Farklılığı uygun fiyatla müşterilerine sunan bir partneriniz olsun isterseniz, Robe-Blanche ile doğru yerdesiniz” diyerek özetledi. Almanya, Fransa, Almanya, Belçika, İsviçre, ve İtalya gibi ülkelere ihracat yapan Robe-Blanche, 2012 hedefini ise 5 bin  gelinlik olarak belirledi. Robe-Blanche aynı zamanda pazar, Arap ve Ortadoğu ülkelerinde, Amber markasıyla da müşterilerine hitap ediyor. (Kadir Çetinkaya, Milliyet)
 
 
 

Facebook

Youtube