Türk Peak Games Suudi Arabistanlı Oyun Şirketini Aldı

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Türk oyun şirketi Peak Games, ilk uluslararası satın almasını Suudi Arabistan'ın oyun şirketi Kammelna Games'i satın alarak gerçekleştirdi. Konuya ilişkin yazılı açıklamaya göre, Peak Games, Suudi Arabistan'ın sosyal oyun şirketi Kammelna Games'i satın alarak dünyanın en büyük iki gelişen pazarı olan Türkiye ve Ortadoğu/Kuzey Afrika'daki (MENA) ''liderliğini'' pekiştirdi. Kammelna Kurucusu Essam Alzamel, Peak Games'in Damman'da yer alan yeni stüdyosunun yönetimini üstlenecek.


 


Peak Games'in Arapça olarak yayınladığı popüler oyunu Happy Farm ulaştığı 2,2 milyon günlük aktif kullanıcı sayısıyla halihazırda listelerin en üst sıralarında yer alırken Kammelna'nın zirveyi zorlayan oyunu Baloot'un da portföye katılması şirkete güç kattı. Facebook'un en çok oynanan ilk 15 oyunu arasında yer alan Happy Farm, tek dilde olmasına rağmen Farmville'in neredeyse yarısına ulaşan trafiği ile dünyanın aynı zamanda en popüler ikinci sosyal çiftlik oyunu.

Peak Games Kurucusu ve Üst Yöneticisi (CEO) Sidar Şahin, satın almaya ilişkin, ''MENA bölgesini bir araya getirdiğinizde ortaya 400 milyonluk dev bir nüfus çıkıyor. Kammelna'yı Peak Games ailesinin bir üyesi yapmamızın sebebi,  Peak Games'in halihazırda önemli tecrübe sahibi olduğu MENA bölgesindeki oyuncularının taleplerini ve zevklerini çok iyi anlamalarıydı'' değerlendirmesinde bulundu.

Açıklamaya göre, oldukça etkin bir sosyal oyuncu kitlesi bulunan MENA bölgesinin 2015 yılı itibarıyla 400 milyon oyuncu sayısına ulaşması bekleniyor. Suudi Arabistan'da ise internet kullanıcılarının üçte ikisinden fazlası online oyun oynuyor. Halihazırda Suudi Arabistan bölgesi tüm dünyada kullanıcı başına en yüksek gelir payına sahip. Yalnızca Kammelna oyuncuları ortalama bir saatten fazla bir süreyi oyunlara harcıyor.

Peak Games gelişen pazarlar için geliştirdiği yaklaşım ve karlılık oranı yüksek oyunlarıyla tüm dünyada en büyük 4 sosyal oyun şirketi arasına girdi. Peak Games 20 milyon aylık aktif kullanıcı ve 7 milyon günlük aktif kullanıcıya ulaştı. Şirketin oyunları 5 farklı zaman diliminde, 4 kıtada ve 5 dilde oynanıyor.

Peak Games kataloğunda 3,6 milyon aylık aktif kullanıcı ile Türkiye'nin en popüler oyunu olan Okey de yer alıyor. (msn.com)

Facebook

Youtube