Fenerbahçe USA New York Şampiyonu

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

New York'ta gerçekleÅŸtirilen ve 24 takımın katıldığı bir hafta süren salon turnuvasını Fenerbahçe USA derneÄŸinin desteklediÄŸi Fenerbahçe USA takımı kazandı. Fenerbahçe USA takımının antrenörü Åžuayip TiyaloÄŸlu, kazandıkları kupayı Türkiye'de ÅŸike davası nedeniyle yargılanan Fenerbahce Spor Kulubü BaÅŸkanı Aziz Yıldırım, yöneticiler Åžekip MosturoÄŸlu, Ä°lhan EkÅŸioÄŸlu, Cemil Turan ve Tamer Yelkovan'a  hediye ettiklerini söyledi.


 


New York Nassau Community College'in davetlisi olarak New York State 2012 Indoor Soccer Turnuvası'na katılan Fenerbahçe USA yedi maç oynadı. Finalde New York'un köklü takımlarından Mineola Portuguese Soccer Club'u 5-1 yenen Fenerbahçe USA, konulan 1000 dolarlık ödülün de sahibi oldu. Mineola Portuguese 1936 yılında kurulan New York'un en eski futbol kulüplerinden biri olma özelliÄŸi taşıyor.

Oynadığı yedi maçın altısını kazanan Fenerbahçe USA, turnuvada 20 gol attı. Takımın kalecisi turnuvanın en iyi kalecisi seçilirken, Fenerbahçe USA en centilmen takım ödülüne de layık görüldü.

Fenerbahçe USA takımında Türk oyuncular Cemil Turan, Ä°smail Gül, Egemen Aydın, UÄŸur Kahveci ve Burhan DerelioÄŸlu'nun yanı sıra Amerikalı ve farklı etnik gruplardan oyuncular da bulunuyor.

Bir dönem Fenerbahçe forması da giyen eski milli futbolcu Oktay DerelioÄŸlu'nun kardeÅŸi Burhan da Fenerbahçe USA için oynuyor. Nassau Community College'da okuyan Türk öÄŸrencilerin desteklediÄŸi final maçını 5-1 kazanan Fenerbahce USA, diÄŸer maçlarını 3-0, 2-0, 5-1, 2-1, 5-1 ve 1-1 biten bir maçı penaltılarla kazandı. KaybettiÄŸi tek maçı da 2-0 yenildi.

Turnuvada Fenerbahçe USA'nin yendiÄŸi takımlar New York metropolitan bölgesinin önde gelen üniversite ve kolej takımlarından oluÅŸtu. Nassau University, Hofstra University, C.W.Post - Long Island University, Queens College, Manhattan College,  Molloy College, Mineola Portuguese Soccer Club, New York Polet Fenerbahçe USA'nin rakibi oldu.

Fenerbahçe USA, New York ve New Jersey metropolitan alanda 2. Lig Yükselme Grubu'nda top oynayan tek Türk takım olma özelliÄŸi taşıyor.

Takımın uzun yıllardır antrenörlüÄŸünü yapan Åžuayip TiyaloÄŸlu, pek çok imkansızlık ve zorluÄŸa raÄŸmen birlikte top oynayan iyi bir ekip olduklarını söyledi. Takımın en büyük destekçisi iÅŸadamı Ekmel Anda'ya da teÅŸekkür eden TiyaloÄŸlu, kupayı Anda'nın müze görünümündeki ofisine götürüp kendisine vereceklerini ifade etti.

Fenerbahce USA geçtiÄŸimiz yıl katıldığı turnuvalarda da büyük baÅŸarılara imza atmış, New York futbol camiasında isminden söz ettirmiÅŸti.
 

Facebook

Youtube