Google’dan Beyaz Saraya Sanal Tur İmkanı

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Beyaz Saray Amerika’da en çok ziyaret edilen ama aynı zamanda içine girilmesi en zor yer. Google’ın yardımı ile artık istediğiniz zaman Beyaz Saray sanal turuna çıkabilirsiniz.
 


 

Barak Obama göreve geldiğinden beri eşi Michelle Obama ile Beyaz Saray’ı daha açık, erişilebilir bir “Halkın Evi” haline getirebilmek için çalıştı. Obama çifti zaman bulduklarında sürpriz yapıp Beyaz Saray turlarına da katıldı. Son 3 yılda 2,5 milyon kişi Beyaz Saray’ı ziyaret etti. Şimdi ise milyarlarca kişi, Michelle Obama ve “Google Art Project” ekibinin çalışmaları sayesinde Beyaz Saray’ın halka açık odalarını 360 derecelik açı ile dolaşabilecek.

Google, Beyaz Saray’ın Google haritasını müşterilerine sunmak için Street View’de kullandığı teknolojinin aynısını özel hareketli bir internet tabanına yerleştirmiş. Google bu tip projeleri daha önce Ulusal Portre Galerisi (National Portrait Gallery) ve Smithsonian Amerikan Sanat Müzesi (Smithsonian American Art Museum) gibi kurumların haritalarına eklemişti. Beyaz Saray’ın içindeki sanat eserlerini aşağıdaki linkten inceleyebilirsiniz.
http://www.googleartproject.com/collection/the-white-house/museumview/

(VoaNews)

Facebook

Youtube