Lost’un Yönetmeni Roth: Osmanlı Projesi’nde Yer Alırım

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Türkiye'de gösterilen "Lost," "Prison Break" ve "Flash Forward" gibi ünlü dizi filmlerin yönetmeni Bobby Roth, danışman yönetmenlik görevini üstlendiği "Alina" film projesi için Bursa'ya geldi. Çelik Palas Otel'de oyuncu Seda Eğridere ile gazetecilerin sorularını yanıtlayan Roth,"Türkiye'yi ve Bursa'yı çok beğendim. Türkçe kelimeleri öğrenmeye başladım ve kısa sürede Türkçe konusunda daha iyi olacağım" dedi.


 

ABD'de çektiği dizi ve filmlerin tüm dünyada izlendiğini bilmenin çok hoşuna gittiğini ifade eden Bobby Roth, Türk sinema sektörü hakkında fazla bilgisi olmadığını da sözlerine ekledi ve "Avrupa'da belki biliniyor ama ABD'de Türk sinema endüstrisi pek bilinmiyor. Alina projesiyle sanırım daha fazla bilgim olacak ve daha fazla tanıyacağım. Hem sektör hem oyuncular hem yönetmenler hakkında detaylı bilgiye ulaşacağım" diye konuştu.

Bir basın mensubunun, "Osmanlı hakkında bir filmde yer almak ister misiniz" sorusuna ise Roth, "Tabii ki... Osmanlı hakkında çok fazla bir şey bilmiyorum ama 1 hafta boyunca Türkiye'de kalınca daha çok şey öğreneceğim" cevabını verdi. Yönetmenliğini Vladamir Jedlicka, danışman yönetmenliğini Bobby Roth'un yaptığı, mobil ve internet ortamında yayınlanacak 8 bölümlük web-dizisi "Alina" mart ayında sinemaseverlerle buluşacak. (Sabah)

Facebook

Youtube