TİM\'den Michigan Üniversitesi’yle Ar-Ge işbirliği

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

 

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), sanayi üniversite işbirliğinin artırılmasına katkı sağlamak için ABD’nin Michigan Üniversitesi ile işbirliği protokolü imzaladı. İhracatçılar, üniversite ile eğitim, Ar-Ge, inovasyon, tasarım gibi alanlarda işbirliği yapabilecek.

 
'Türkiye - Michigan Üniversite – Sanayi İşbirliği ve Ar-Ge Forumu’nda üniversite ile işbirliği mutabakat zaptı imzalayan TİM, ihracatçılara uluslararası akademik bilgi ve birikimin kapılarının açılmasını sağladı. İşbirliği çerçevesinde ihracatçılar üniversitede eğitimin yanı sıra Ar-Ge, inovasyon ve tasarım alanlarında da işbirlikleri yapılabilecek.
 
Michigan Üniversitesi ile TİM’in işbirliğini değerlendiren Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Ar-Ge ve inovasyonun son derece önemli olduğunun altını çizerek işbirliğinin bu alanda katkı sağlayacağını kaydetti. Bakan Çağlayan, “Bu işbirliğiyle ticari, ekonomik, dostluk köprüsü kuracağız. Burada attığımız imzalar işbirliği köprümüzün çelik konstrüksüyonu olacak” diyerek anlaşma sonrasında ihracatçının katma değeri yüksek ürünlere yöneleceğine inandığını söyledi.
 
İşbirliği büyük fırsat
 
Michigan Üniversitesi ile imzalanan protokol ile ABD’nin en seçkin üniversite temsilcileri ve endüstri liderleriyle önemli bir işbirliğine imza atkılarının altını çizen TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi de 21. Yüzyılda bilgi toplumunda sanayi ve eğitimin içe olduğuna dikkat çekti. Büyükekşi, “Türkiye - ABD iki büyük stratejik ortak. Ancak ticaret ve yatırımda ilişkilerimizi daha da geliştirme ihtiyacımız var. Böyle işbirlikleri bunun gerçekleşmesini sağlayacaktır” şeklinde konuştu.
 
İşbirliği törenine katılan ABD’li heyet başkanı Michigan Lansing Belediye Başkanı Virg Bernero, “Eğer dünyanın bir başkenti olacak olsaydı, bu İstanbul olurdu” diyerek, işbirliklerinin karşılıklı fayda üzerine olacağını söyledi.
 
Michigan Üniversitesi otomotiv endüstrisine kapılarını açtı
 
Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB), Taşıt Araçları ve Yan Sanayicileri Derneği (TAYSAD), İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçı Birlikleri, İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri ile Türk Amerikan İşadamları Derneğinin protokol imzaladığı Michigan Üniversitesi ile bundan böyle eğitim, Ar-Ge, inovasyon gibi alanlarda işbirlikleri gerçekleştirebilecek.
 
OİB Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Sabuncu, “Michigan otomotiv endüstrisinde dünyanın kalbi. Buradaki akademik bilgi birikime, deneyime bu işbirliğiyle ulaşabileceğiz. Özellikle Ar-Ge tasarım alanında endüstrimize katkı sağlayacağımızı düşünüyorum” değerlendirmesinde bulundu. TAYSAD Başkanı Dr. Mehmet Dudaroğlu ise üniversite sanayi işbirliğinde önemli bir imza attıklarını hatırlatarak, “Bu anlaşmayla üyelerimize eğitim alanında uluslararası kapıları da açmış bulunuyoruz. Tüm taraflar için kazançlı bir işbirliği” ifadesini kullandı. (Hürriyet)

Facebook

Youtube