Amerikalılar Alışverişe Doydu, 4 Günde 60 Milyar Dolara Ulaştı

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 
ABD’de geçtiğimiz cuma günü başlayan ‘Kara Cuma’ (Black Friday) alışveriş çılgınlığı, internet üzerindeki satışları yüzde 26 oranında artırdı. İnternetten yapılan 1 milyar dolar tutarındaki alışverişlerin yüzde 10’u ise iPad’ler üzerinden yapıldı. Akıllı cep telefonları ve tablet bilgisayarlar üzerinden yapılan alımlar, Kara Cuma boyunca yapılan internet alışverişi içinde yüzde 16 paya ulaştı.
ABD’lilerin ‘tembel alışveriş’ olarak nitelendirdiği bu yeni dönem alışveriş tarzının önümüzdeki bir kaç yıl içinde klasik alışveriş alışkanlığının yerini alması bekleniyor. ABD Perakende Birliği’nin verilerine göre, Şükran Günü’ndan bu yana geçen 4 günde yapılan toplam alışverişin hacmi 59.1 milyar dolara ulaştı. Geçtiğimiz yıla göre yüzde 13 daha fazla alışverişin yapıldığı Kara Cuma etkisiyle, yıl sonunda rekor bir ciroya ulaşılması bekleniyor. İnternetten alışveriş yapanlar ağırlıklı olarak Amazon’u tercih ederken, mağaza satışı da gerçekleştiren Walmart, Best Buy ve Target’ın internet siteleri de sırasıyla en çok kullanılanları temsil etti.

139 MİLYON KİŞİ

Beşinci sırada gelen internet adresi ise Apple oldu. Apple’da ağırlıklı olarak yeni iPad ve IPhone 5 modelleri tercih edildi. ABD perakende sektöründeki yıllık satışların yüzde 40’ını temsil eden Kara Cuma haftasında, müşteri sayısı geçtiğimiz yıla göre 8 milyon azalarak 139 milyonda kaldı.

Facebook

Youtube