Almanya'daki Türk Gençler Meslek Eğitimlerini Yarıda Bırakıyor

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 
Almanya’da meslek eğitimi yapan Türk kökenli gençler eğitimlerini bitirmeden , yarıda bırakıyorlar. Avrupalı Türk İşadamları Birliği BTEU, meslek eğitimi gören Türk gençlerinin Almanlar’a oranla meslek eğitimlerini daha fazla yarıda bıraktıklarını açıkladı.“ Almanya Aşağı Saksonya Eyaletinin’nin en büyük Meslek Eğitim Fuarı olan İŞ & ÖĞRENİM çatısı altında 1-2 Mart 2013 tarihlerinde Hannover Congress Centrum’da gerçekleşti. Ana konusu meslek eğitimini geliştirmek olan fuar etkinliğinde, gençlere meslek eğitimi imkanları sunan firmalar, girişimciler, yöneticiler ve meslek eğitimini devam ettirmek isteyenler ziyaretçiler yer aldı.

Fuarda eğitim konusunda bilgi vermek için stand açan Avrupalı Türk İşadamları Birliği BTEU zor durumdaki geçlere yardım için yeni başlattığı MAN Projesini tanıttı. Fuarda birçok insanın büyük ilgisini çeken standda, ziyaretçilere BTEU’nun faaliyetleri ve Meslek Eğitiminde Arabuluculuk Hizmetleri Aşağı Saksonya-MAN projesi  hakkında bilgiler sunuldu.

BTEU Proje Müdürü Herbert Hofschield yaptığı açıklamada, "Göçmen ve bilhassa Türk gençleri meslek eğitim yeri bulmakta çok zorluklar yaşıyorlar. Meslek eğitim yeri bulan göçmen gençler de işyerlerinde ki kültürel farklılıklar nedeni ile birçok sorunlar yaşıyor ve eğitimlerini yarıda bırakıyorlar. Bu kapsamda meslek eğitimini tamamlamayan gençlerin sayısı halen çok yüksek oranlarda bulunmaktadır. Bu sayının büyük bir oranının yabancı kökenli (36,1%) gençlerden oluşmaktadır. Bu gençler hiç mesleksiz olarak kendileri ve yaşadıkları toplum için büyük bir sıkıntı yaratmaktadırlar. Alman Sosyal ve Aile Bakanlığı ve Avrupalı Türk İşadamları Birliği zor durumdaki gençlere meslek eğitimlerini devam ettirmeleri için yardımcı oluyoruz," diye konustu.

Özellikle yabancı kökenli gençleri projemiz kapsamında yardımcı olmayı misyon edinen BTEU, meslek eğitimi yapan, ancak işyeri veya başka zorluklar yaşayan gençlerin ve ailelerin başvurularını bekliyor.

Facebook

Youtube