Eğitimci Genç Yaşta Austin'de Hayatını Kaybetti

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, Austin şehrini yüksekten gören Mount Bonnell tepesine arkadaşları ile çıkan genç öğretmen, telefon görüşmesi yaptığı sırada yağmur nedeniyle gevşeyen zeminin çökmesi sonucu aşağıya yuvarlandı. Yaklaşık 40 metre yüksekliğindeki uçurumdan düşen Kaya, olay yerinde hayatını kaybetti.Dostlarını ziyaret etmek için yaşadığı Dallas şehrinden, Austin’e gelen Ömer Kaya, evli ve 3 çocuk sahibiydi. Texas’ta geçtiğimiz pazar günü elîm bir kaza neticesinde hayatını kaybeden eğitimci Ömer Kaya’nın (33) cenaze merasiminde duygu dolu anlar yaşandı.

 

3 çocuk babası Ömer Kaya’nın eşi Ayşegül Kaya’nın, "Ben sana doyamadım, 33 yaşındaydın! Bugün dünya imtihanın bitti.” Sözleri törene katılanları gözyaşlarına boğdu. Cenazevi’nde arkadaşları da Biyoloji öğretmeni Ömer Kaya’nın naaşı başında dua edip, haklarını helal etti. Merhumun cenaze namazı için eşi, sevenleri, Türk toplumu üyeleri, farklı etnik kökenlerden cemaat ve Amerikalı dostları Austin Islamic Center of Greater (ICGA) Camii’nde buluştu. Namaz öncesi Ömer Kaya’nın arkadaşları ilahiyatçı Beytullah Çolak Yasin-i şerif okudu.

İmam Sheikh Nur Ahmed yaptığı konuşmada, “Hafta sonu genç arkadaşımızı kaybettik. 25'inde, 30'unda ölüm beklenmedik olsa da gerçek. Ölüm nerede olursak olalım bizi bulur. Dağın zirvesinde de olsak, hayatın zirvesinde de olsak bizi bulur, Mühim olan ölüme her an hazır olmak” ifadelerini kullandı. Daha sonra cenaze Türkiye’ye gönderilmek, üzere Austin Peel-Son Cenaze Evi’ne nakledildi.

RAİNDROP’TA TAZİYE

Raindrop Türkevi’nde gerçekleşen Taziye Programında Ömer Kaya’nın yaşına nisbetle 3 gün içerisinde 33 adet hatim paylaşıldı. Kaya’nın öğrenci velilerinden Sabir Khan, “Benim evlatlarımın hocasıydı. Onun en büyük yavrusu Yusuf Furkan’a (4) bebekliğinin ilk aylarında eşim de bakmıştı. Bu yaz Türkiye ziyaretimde Ömer Bey’le iki sefer görüşmüştüm.” Dedi. Austin Türk toplumundan Deniz Atasoy ise Ömer öğretmeni şöyle anlattı: “Dünyanın en iyi insanıydı. Hiç tanımadığı insanların yardımına koşan melek gibi bir kisiydi. İnanılmaz, çok üzüldüm. O herkesin Ömer abisiydi. Allahım geride kalan eşine ve çocuklarına yardımlarını hiç eksik etme. Ömer abinin de mekanını cennet eyle.”

KAZA NASIL OLDU?
Dostlarını ziyaret etmek için yaşadığı Dallas şehrinden, daha once uzun yıllar görev yaptığı Austin’e gelen Ömer öğretmen arkadaşları ile Mount Bonnell tepesine çıktı. Telefon görüşmesi yapan genç öğretmen arkadaşlarından geride kaldı. O esnada uçuruma yanaştı. İki Amerikalı şahitten alınan bilgiye göre, yağmur nedeniyle gevşeyen zeminin çökmesi sonucu aşağıya yuvarlandı. Olayın farkedilmesiyle aranan yetkililer dakikalar işerisinde olay yerine intikal etti. Helikopterli polis ekipleri düştüğü yeri tespit ederken halatlı dağcılar da hiçbir giriş olmayan o noktaya yukarıdan sarkarak indiler Ancak yaklaşık 40 metre yüksekliğindeki uçurumdan düşen Kaya'nın, olay yerinde hayatını kaybettiği anlaşıldı.

Ömer Kaya’nın naaşı resmi işlemlerin tamamlanması sonrası Türkiye’ye gönderilecek, memleketi Van’da ebedi istirahatgahına uğurlanacak.

YAKIN DOSTU GAZETECİ ONUR KAYA, ÖMER ÖĞRETMENİ ANLATTI

Ömer Kaya samimi dostumdu. Kılıkırk yararak yaşayan; yediğine içtiğine, söylediğine dikkat eden; pazartesi perşembe oruçlarını atlamayan; namazlarını vaktinde kılan; fedakar, diğergam, gayretli; kısaca başkaları için yaşayan bir arkadaştı. Bir keresinde Austin'de Milletlerarası Futbol Turnuvası organize etmiştik. Türkiye, Bosna, Bangladeş ve Hindistan takımları arasında maçlar oynanıyordu. Herkes top peşinde koşturup, eğlenirken Ömer kardeşim döner tezgahını arabasıyla spor tesislerine getirmiş, saha kenarında saatlerce döner kesmiş, maçların bitiminde de oradaki 50-60 insana döner ikram etmişti.

Facebook

Youtube