Cumhurbakanı Erdoğan, New York'taki Türklerle Buluştu

User Rating: 5 / 5

Star ActiveStar ActiveStar ActiveStar ActiveStar Active
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD’deki Türk STK’ların temsilcilerine seslendi. Erdoğan burada yaptığı konuşmada “ABD’deki FETÖ unsurları tarafından özellikle Kongre nezdinde ülkemiz aleyhine yoğun bir karalama faaliyetine girişileceği anlaşılıyor. Orada FETÖ’cü birilerini çıkartıp konuşturabiliyorlar. Peki biz acaba Amerika düşmanı birisini çıkartıp parlamentomuzda konuştursak, Amerika yönetimi buna nasıl bakacak, herhalde pek de memnun olmayacaktır.” dedi.
“Sizlerin projelerinize verdiğimiz desteği sürdüreceğiz. Siyasette etkin olmanızı istiyoruz. Yerel ve uluslararası siyasetçilerin sizi tanıması bizleri için önemlidir.” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesi’nin faaliyetlerinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları kaydetti: “Son olarak 15 Temmuz gecesi milletçe darbe girişiminde bulunanlarla mücadele ederken sizlerin de kalben bizle beraber olduğunuzdan şüphem yok. Türkiye 17–25 Aralık’ta yargı ve emniyet mensuplarının darbe girişimine maruz kalmıştı. 15 Temmuz’da ise askeri üniformaya bürünmüş bir terör örgütüyle karşı karşıya kaldık. Tankları silahları millete çeviren kan döken can alan teröristler bir kez daha hüsrana uğradılar. 15 Temmuz’da milletimiz sokaklarda darbecileri kovalamış darbecilerle dünyayı dar etmiştir. Milletimle iftihar ediyorum bu millet karakteriyle üstün bir millet.”

Erdoğan 15 Temmuz gecesini anlattı: “F-16’lardan bombalar yağdırılırken tanklar yürürken gençlerimiz kendilerini paletlerin altına attı. Hanım kardeşlerimiz aynı şekilde parçalanma pahasına da olsa o ZPT’lerin karşısına dikilebildi. 241 şehit verdik 2194 yaralımız oldu ama Elhamdülillah vatan kurtuldu. Demek ki güç silahlarda değil. Benim de milletim ortaya çıktı onların silahları varsa benim de imanım var dedi.” “Biz bunlara araziler verdik, arsalar verdik”

“Biz bunlara araziler verdik arsalar verdik, gelin eğitim yapın diye verdik, şimdi KHK’larla OHAL ile bunları hepsini toparlayarak bu okulları devletimize teslim ettik. Vakıf ise Vakıflar Genel Müdürlüğüne teslim ettik. İhanet şebekesinin mal mülklerine devlet el koymaya başladı. Bunlar kendilerini akıllı zannettiler. Buradaki meczubun bir şarlatanın arkasına sığınarak gideceğiz dediler ama gidemediler. Hesapların üzerinde bir hesap vardır o da Allah’ın hesabıdır. Bunun için milletimle ne kadar iftihar etsem azdır.” dedi.

“Şehitlerin gazilerin evine gidiyorum yeni yeni destansı hikayeler dinliyorum” diyen Erdoğan, “Tankın altına kendini nasıl attığını sorduğumda, ‘Sayın Reisim’ diyor, ‘ben atmazsam başkası atmazsa bu tanklar nasıl duracaktı’ diyor. 1. tanka atıyor 2. tankın altına atıyor kolu parçalanıyor ama koruyan Allah koruyor. 10 operasyon geçiriyor ve düşünebiliyor musun? ‘Siz nereden mezun oldunuz’ dedim ‘imam hatip’ sonra ‘ilahiyat fakültesi’ dedi, ‘ben aslında 6 yaşından itibaren savunma sistemleri yazılımlarıyla uğraştım’ dedi. Tahsilinin ilgisi yok. ‘Şimdi özel bir firmada savunma sistemleri yazılımlarıyla ilgileniyorum’ dedi. ‘Bir an önce rabbim şifa versin senle oturup ayrı konuşacağız’ dedik. Bir başkası çok manidar Sivaslı Koyun hisardan.. Boğaz köprüsüne yürüyünce, eşine diyor ki ‘hanım ben çıkıyorum’ diyor. Abdest alıp şehadet namazı kılıyor, eşi ‘ben de geliyorum’ diyor. Beraber köprüye gidiyorlar. Ve bu kardeşimiz Çetin orada şehit oluyor eşi dönüp geliyor. Bunların hepsini kaleme alıyoruz, Tarihçilerimiz bunları yazacak.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gülen’in iadesi konusunda ise temaslarının sürdüğünü belirterek şöyle konuştu: “15 Temmuz darbe girişiminin ardında Fethullahçı Terör örgütü ve onun Pensilvanya’daki yaşayan malum kişi var. Ama biz bunu Amerikalı dostlarımıza hala anlatamadık. Hala kabul ettiremedik. Hala yargı şöyle karar verecek o kararı beklemek zorundayız vs.. Şu ana kadar 85 koli dosya gönderdik ama diyorlar bu dosyalar, onun size iadesine yeterli değil ve bizden 10 teröristi yakalamamızı istediler. 9’unu yakaladık, teslim ettik ama kendileri hala bu teröristi burada saklıyorlar. Biz bu şahsın iadesini veya tutuklanmasını kendilerinden istedik. Ki aramızdaki suçluların iadesi sözleşmesinde aslında bunu tutuklamaları gerekir. Bunun medyayla herhangi bir görüşme röportaj yapmamasını temin etmemeleri gerekir. Bu ilişkilerimize er ya da geç zarar verecektir. Çünkü biz stratejik ortağız. ABD’deki FETÖ unsurları tarafından özellikle Kongre nezdinde ülkemiz aleyhine yoğun bir karalama faaliyetine girişileceği anlaşılıyor. Orada Fetocu birilerini çıkartıp konuşturabiliyorlar. Peki biz acaba Amerika düşmanı birisini çıkartıp parlamentomuzda konuştursak, Amerika yönetimi buna nasıl bakacak, herhalde pek de memnun olmayacaktır. Şu anda ‘Türkiye’de anti Amerikancılık yaygın’ diye bize söylüyorlar kendileri. Kusura bakmayın, o milletimizin kararıdır. Niye? Çünkü böyle bir teröristi Pensilvanya’da misafir ettiğimiz takdirde şu anda benim milletimle bir referanduma gidecek olsanız milletim inanıyorum ki en az yüzde 90'ı ile burada ‘Amerika bunu burada sakladığına, destek verdiğini göre bizim Amerika’ya olan muhabbetimiz azalmıştır’ diyecektir.” “Darbeyi teröristlerden dinliyorlar”

“Geçtiğimiz hafta Temsilciler Meclisi Dış ilişkiler komitesinin bir toplantısında FETÖ mensubu bir kişi 15 Temmuzu anlatmıştır. Nasıl oluyor bu iş? Nasıl bunu yaparsın. 15 Temmuzu darbeye maruz kalan milletimizden değil bizzat darbeyi yapanlardan dinleyecek kadar siyasi iradelerini kaybetmişler. Böyle bir şey olamaz. Teröristlerden demokrasiye darbenin yapıldığı gece, dinlenilir mi? Bunlar teröristlerden bunu dinliyor. Üstelik bu komite yapılan toplantının ardından Türkiye ile ilgili bir kanaat edinip belki de ilişkilerimizi ilgilendirecek bir adım atacaklar. Ama kusura bakmasınlar ne yaparsanız yapın, bir kulağımızdan girer, öbür kulağımızdan çıkar”

“Azezle Fıratın arasını birleştirdik” diyen Cumhurbaşkanı “Türkiye’nin Suriye topraklarında gözü olmadığını, burada 5 bin kilometrelik bir güvenli bölge oluşturulmasını isteklerini, koalisyon güçlerinin ise bu bölgedeki desteğinin yeterli olmadığını” belirtti. Cumhurbaşkanı “65 ülkeden oluşan koalisyon güçleri ile bir DAEŞ’i halledemeyeceğiz öyle mi? DAEŞ in Suriye’de 10 bin Irak’ta 10 bin. Verelim el ele bitirelim dedim. Bir başka terör örgütüyle pazarlığa girerseniz PYD ile YPG ile bu işi bitiremezsiniz çünkü onlar da terör örgütü. Terörün iyisi kötüsü olmaz. Hepsi terörist hepsi kötü.” şeklinde konuştu. “Amerika Kobani’ye uçak dolusu silah indirdi”

“Üç gün önce Kobani’ye yine uçak dolusu silah indirdi Amerika. Kusura bakmasınlar, dün de Sayın Biden’a söyledim, ‘Bundan haberin var mı?’ dedim. ‘Haberim yok’ dedi. ‘Benim haberim var’ dedim. Aynı şey daha önce de oldu, yine Kobani’ye üç uçak indirdiler, silahların yarısı DAEŞ’e gitti, yarısı PYD’ye gitti. Ortada böyle acı bir tablo var. Dolayısıyla bizim sağlıklı bir şekilde Amerika ile el ele vermek suretiyle bu bölgedeki sıkıntıyı aşmamız lazım.”

Facebook

Youtube