'Antakya Medeniyetler Korosu' New York'ta Konser Verdi

User Rating: 5 / 5

Star ActiveStar ActiveStar ActiveStar ActiveStar Active
 

110517 antakya medeniyetler korosu new yorkta konser verdi 2Üç semavi dinin mensuplarının yer aldığı Antakya Medeniyetler Korosu, New York'ta farklı dil, din ve kültürlerden seslendirdikleri parçalarla dünyaya barış mesajı verdi. ABD'nin New York kentlnde, üç semavi dinin mensuplarının yer aldığı Antakya Medeniyetler Korosu tarafından konser verildi. Türkiye'nin New York Başkonsolosluğu tarafından Türk-Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesi (TASC) iş birliğiyle Amerikan Kızılderilileri Ulusal Müzesi'nde düzenlenen konserde, Antakya Medeniyetler Korosu farklı din ve kültürlere ait farkı dillerde şarkı ve ilahiler seslendirdi.

Barış mesajları verdikleri konsere, dünya çapında izlenme rekorları kıran "Game of Thrones" dizisinin müziği ile başlayan koro, "Sarı Gelin", "Bir Başkadır Benim Memleketim" gibi hem Türkçe hem de farklı dil, din ve kültürlerden birçok eseri yorumladı.

New York'ta geçen pazartesi günü yaşanan terör saldırısını unutmayan koronun konserinde, New Yorklular için bir şarkı da yer aldı. Konserin sonlarına doğru küçük bir çocuğun "İzmir'in dağlarında çiçekler açar" diye bağırması üzerine koronun kurucusu, başkanı ve şefi Yılmaz Özfırat, bu isteği yerine getirerek İzmir Marşı'nı çaldırdı. Türkiye'nin New York Başkonsolosu Ertan Yalçın, konserin ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, Antakya Medeniyetler Korosu'na teşekkür etti. Bu koronun verdiği mesajların son derece önemli olduğuna dikkati çeken Yalçın, New York'ta yaşanan terör saldırısının ardından kente gelerek farklı dillerde her dinin mensupları ile barış mesajları vermelerinin çok anlamlı olduğunu söyledi. Bunun Türk toplumu için de bir gurur kaynağı olduğunu dile getiren Yalçın, dil, din ve kültür açısından Anadolu'nun zenginliğini sergilediklerini ve Anadolu'da barış içinde birlikte yaşama kültürünü sanatla gösterdiklerini vurguladı.

"Kudüs'te İsrail ve Filistin halkları için konser vermek istiyoruz"
Şef Yılmaz Özfırat da ABD'ye her gelişlerinde başta Türkler olmak üzere Amerikalılara Türkiye'nin bu güzelliklerini taşıdıkları için çok mutlu olduklarını belirtti. Özfırat, şöyle konuştu: "Medeniyetler Korosu olarak tek bir hedefimiz var; insanlara Türkiye'deki bir arada yaşama kültürünü gösterip dünyada akan kanların son bulması. Bunun için hedeflerimiz var; örneğin Kudüs'te bir konser vermek istiyoruz. Hem İsrail hem Filistin hakları varken birlikte bir konser vermek istiyoruz. Bunun yanı sıra bize deseniz ki 'Suriye'de konser vereceksiniz', akan kanın son bulması için koşa koşa gider konser veririz. Bu insanların çektikleri acıları bir nebze olsun dindirmek için 'Bakın işte Türkiye bunu başarabiliyor, herkes başarabilir' diye göstermek istiyoruz."

AA

Facebook

Youtube