DÜNYA

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
Fransa ile Türkiye arasında yaşanan "soykırım" krizinde ülkesindeki kanlı Fransız geçmişini hatırlatan Türkiye'yi eleştiren Cezayir Başbakanı Ahmed Uyahya'ya koalisyon ortaklarından ve muhalefetten tepki yağdı. Parti liderleri, ayrı ayrı basın toplantısı düzenleyerek, "Türkiye, Cezayir'in kolonileştirilmesinin ticaretini yapmaktan vazgeçmeli. Hiç kimsenin Cezayirlilerin kanından faydalanmaya hakkı yoktur." diyen Uyahya'yı eleştirdi.

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
Kuzey Kore'nin 17 Aralık'ta kalp krizinden hayatını kaybeden lideri Kim Jong İl'in oğlu Kim Jong Un, iktidar partisinin, ordunun ve halkın "Yüce Lideri" ilan edildi. Kuzey Kore halkı, "Sevgili Liderleri" Kim Jong İl'in yasını tutmaya devam ediyor. Başkent Pyongyang, dün yapılan cenaze törenin ardından bugün de anma törenine ev sahipliği yapıyor. Anma töreni sırasında son derece üzgün görülen "Yüce Lidere", parti ve ordu yetkililerinin yanı sıra 20'li yaşlardaki yeğeninin akıl hocası olması beklenen halası Kim Kyong Hui ve eniştesi Jang Song Thaek eşlik ediyor.

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
ABD'deki dış politika dergilerinden Foreign Policy'de yayımlanan makalede, ''Türkiye'nin 2011 yılının kazananı olduğu'' belirtildi. Afganistan'ın eski maliye bakanı ve şu anda da Atlantic Council adlı düşünce kuruluşunun üyesi ve Institute for State Effectiveness adlı kuruluşun başkanı olan Eşref Gani imzalı yazı, ''Türk Kavşağı'' başlığını taşıyor. Yazısına, Türkiye'nin Avro Bölgesi krizinin dışında olduğu ve ekonomisini Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakan olmasından itibaren üçe katladığı ifadesiyle başlayan Gani, Türkiye'nin 2023 yılında dünyanın 10. büyük ekonomisi olmayı amaçladığını da hatırlattı.

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
Mısır'daki gösterilerde iki gözünü de kaybeden ve Time dergisi tarafından yılın adamı seçilen 31 yaşındaki Ahmed Harara dün ülkesine dönerken, sol gözünün kurtarılması için Fransa'da gördüğü tedavide verdiği mücadeleyi kaybetti. Harara, Mübarek karşıtı gösteriler sırasında sağ gözüne isabet eden plastik mermi sonucu bu gözünü kaybetmişti.

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
Filistin İstatistik Bürosu, tarihte Filistin olarak adlandırılan topraklarda yaşayan Filistinlilerin nüfusunun Yahudileri geçmek üzere olduğunu duyurdu. Dün yapılan açıklamaya göre dünya genelindeki Filistinlilerin nüfusu da 11 milyonu geçti. Bürodan yapılan açıklamaya göre 11,2 milyon nüfusun 4,23 milyonu Batı Şeria ve Gazze'de, 1,37 milyonu İsrail sınırları içinde, 5 milyon Filistinli Arap ülkelerinde, 636 bin de yabancı ülkelerde yaşıyor. Batı Şeria'daki nüfus 2,6 milyon, Gazze nüfusu ise 1,6 milyona ulaşırken, bu nüfusun yüzde 44,1'i ise hâlâ mülteci durumunda.

Facebook

Youtube