DÜNYA

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

Benzin fiyatları dünya genelinde artış gösteriyor ama en pahalı akaryakıt Türkiye'de satılıyor. Son artışların ardından Amerika'da benzinin litre fiyatı 1 dolara yaklaşırken, rakam Türkiye'de 2,91 dolara ulaştı. Ortadoğu' da devam eden karışıklıklar ve Batı'nın İran'a karşı amborgo tehtidinde bulunmasının etkisiyle artan ham petrol fiyatlarının 2012 yılında rekor düzeye ulaşması bekleniliyor.Geçen hafta 103 dolar olan ham petrolün varil fiyatı bu hafta 107 dolara yükseldi. Dolayısıyla Amerika'da önceki dönemlere göre bu mevsimlerde çok daha ucuz olan benzin fiyatlarının daha da artması bekleniyor. Havaların ısınması, okulların kapanması ve tatil döneminin başlaması ile birlikte bu rakamın rekor seviyeye çıkacağı tahmin ediliyor

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

İngiliz The Guardian gazetesi Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ve karısı Esma’nın emaillerini ele geçirdi. Aralık 2011’deki bir yazışmada Esma Esad, Katar Emiri’nin kızı Miyase’ye, “Emine Erdoğan arkadaşım değil ki mail adresimi vereyim” demiş. Miyase el Sani, Esad’a “Emine Erdoğan’ın yazışmak istediğini ve mail adresini kendisinden istediğini” söyleyerek “Verebilir miyim” diye soruyor. Esma Esad ise “mail adresini sadece aile üyeleri ve arkadaşlarıyla paylaştığını, başkana yöneltilen onca hakaretin ardından Emine Erdoğan’ın bu iki kategoriye girmediğini” söylüyor.

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

ABD'li ve İsrailli yetkililer kamuoyu önünde İran\'ın nükleer programını durdurmak için askeri müdahalede bulunulabileceğinden söz ediyorlar ancak bir noktayı atlıyorlar: ABD istihbarat örgütleri İran'ın atom bombası yapmaya çalıştığına inanmıyor.Geçtiğimiz yıl ABD'li üst düzey yetkililere dağıtılan "çok gizli" ibareli bir rapor 2003 yılında İran'ın nükleer silah üretmekten vazgeçtiği görüşünü taşıyor. Aynı görüşe 2007 yılındaki bir diğer istihbarat raporunda da yer verilmişti. Son rapor ABD'nin 16 istihbarat örgütünün onayını taşıyor.

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

Yunanistan'da 130 milyar avroluk ikinci kredi anlaşması ile ilgili kanun tasarısı parlamentoda tartışılırken, binlerce kişi anlaşma karşılığında hükümetin onayladığı yeni kemer sıkma önlemlerini protesto etmek için parlamentonun bulunduğu Sintagma meydanına geldi. Sendikalar tarafından yapılan protesto çağrısı ile biraraya gelen binlerce kişi parlamento önünde polisle karşı karşıya geldi. Polis göstericileri gözyaşartıcı gazla dağıtırken gazdan etkilenenler arasında müzisyen Mikis Theodorakis ile eski siyasetçi Manolis Glezos da yer aldı.

Facebook

Youtube