GİRİŞİMCİYE İPUÇLARI

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

Turk Avenue - Godiva, ABD eski Başkanı George W. Bush'un yeğeni Lauren Pierce Bush Lauren ile Anneler Günü'ne özel bir kampanya başlattı.  Annelerine bir buket çiçek veya hediye kartı almaktan öte bir hediye vermek isteyenlere yönelik hazırlanan özel hediye çantaları FEED 10 logosu ile satışa sunuldu. Houston'da Lauren P. Bush Lauren tarafından açlık çeken insanları yardım etmek amacıyla kurulan FEED programını destekleyen proje uyarınca, Anneler Günü'nde Godiva'dan alışveriş yapanlar FEED'in Fildişi Sahilleri ve Gana'daki programlarını  destekleyecek


 
 
Godiva ayrıca bu yıl ilk kez verdiği National Lady Godiva Honoree ödülünü Lauren Bush Lauren'ı layık gördü.  Değişik renk ve modeldeki hediyelik çantalar Liberyalı bir sanatçı tarafından tasarlandı. 25 dolara satılan bir çantadan elde edilecek gelir, Fildişi Sahiller ve Gana'da kakoo yetiştirilen bölgelerde yaşayan 10 çocuğun okul yemeğini karşılayacak
 
Godiva çantalarına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz
 
http://www.godiva.com/subcategory/seasonal-gifts/feed-partnership/id/89.gdv 

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

 

Ortadoğu'nun en ünlü ve varlıklı kişilerinden biri olan Dubai Emiri Şeyh Muhammed bin Raşid El Maktum, Türkiye'deki finansal varlıklarını satıyor. Taib Yatırım Bankası ve Dubai Sigorta'nın sahibi olan El Maktum'un, bu varlıkları satarak yüksek sermaye gerektirmeyen turizm sektöründe büyümek istediği öğrenildi.

 
Vatan gazetesinden Ufuk Şanlı'nın haberine göre; Dubai Emiri El Maktum'un Türkiye'de yatırım bankacılığı alanında faaliyet gösteren bankası Taib Bank'ın satılacağı uzun zamandır konuşuluyordu. Hatta bir dönem bankaya Eczacıbaşı Grubu da talip olmuştu. Ancak daha sonra satıştan vazgeçilmişti.
 
Düğmeye basıldı
 
Vatan'ın edindiği bilgilere göre, Dubai Emiri El Maktum, Dubai Group çatısı altında faaliyet gösteren şirketlerin satışı için düğmeye bastı. Nedeni ise Dubai Group'un 2009'da patlak veren 'Dubai Borç Krizi'nin yaralarını bir türlü saramamış olması.
 
Kriz yüzünden sahibi olduğu Taib Bank birtürlü büyüyemedi. Dolayısıyla bankanın Türkiye operasyonu da birtürlü beklenen patlamayı yapamadı. 2009'dan bu yana bilanço büyüklüğü hiç değişmeyen banka o günden bu yana sürekli yerinde saydı. Taib Bank'a buna rağmen biri yerli, ikisi yabancı toplam 3 grubun ciddi anlamda ilgi gösterdiği öğrenildi. İlgilenen gruplar arasında bu kez Eczacıbaşı Grubu yer almıyor.
 
Sigortayı da satıyor
 
Ünlü işadamının Türkiye'deki bir diğer önemli finansal yatırımı da Dubai Group Sigorta. 2008 yılında sigorta sektörüne hızlı ve güçlü bir giriş yapan Dubaili şirket, küresel ekonomik kriz ve hemen ardından Dubai'yi etkisi altına alan ekonomik krizden ciddi anlamda etkilendi. Buna rağmen 2011 sonu itibarıyla 115 milyonluk prim üretimiyle sektörde orta sıralarda bir yer edinmeyi başardı. Sektörden sızan bilgilere göre Dubai Sigorta ile Katarlı ve Batı Avrupalı bir grup yakından ilgileniyor.
 
Adının açıklanmasını istemeyen bir yatırım bankacısı, "Banka ve sigorta şirketi bir paket halinde satılırsa alıcı grup açısından daha değerli olabilir. Bu durumda potansiyel alıcının yine Körfez Bölgesi'nden olacağını düşünüyorum. Bahreyn, Katar ve Abu Dhabi'den bu sektörlerle ilgilenen çok sayıda şirket olduğunu biliyoruz" derken, bir yabancı bankacı varlıkların ayrı ayrı satılabileceğini söyledi. Bankacı, "Sigorta sektörüne ilgi duyan yabancı sayısı bir hayli fazla. Bu yüzden sigorta şirketinin daha çabuk satılacağını düşünüyorum" diye konuştu.

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

Sayıları her geçen gün artan Amerikalı Müslümanlar ekonomik açıdan da güçlerini hissettirmeye başladı. Bu güç iş dünyasına da yansıyor. Müslüman tüketici pazarını araştıran DinarStandard şirketinin yöneticisi Rafi-uddin Shikoh, "Yükselen Amerikan Müslüman pazarı iş dünyası için yeni fırsatlar sunuyor. 2011 yılında yaptığımız araştırma Müslüman Amerikalıların yıllık gelirinin 107 milyar ila 124 milyar dolar arasında olduğunu gösterdi. " dedi.


 


Müslüman tüketicinin helal sertifikalı üretim yapan markalara olan eğiliminin iyi bilindiğini belirten Shikoh, "Burada nadir görülen bir fırsat var ve çoğu kişinin bunun farkında değil" şeklinde konuştu.

Pew Araştırma Merkezi'nin geçen yıl yaptığı bir araştırma ABD'de 2,8 milyon Müslüman'ın yaşadığını ortaya çıkarmıştı. Araştırmada Müslüman Amerikalıların diğer gruplara göre daha fazla çocuk yaptıkları da belirtilmişti.

Analistler ABD'deki Müslüman sayısının tartışmalı olduğunu fakat Müslümanların büyük bir çoğunluğunun genç, orta gelir seviyesinde olduğunda hemfikir. Pew Araştırması ABD'nin genel gelir dağılımına uygun olarak Müslümanların yüzde 16'ının yılda 100 bin dolardan fazla gelir sahibi olduğunu vurgulamıştı.

Müslüman pazarında uzmanlaşan Ogilvy & Mather Küresel Reklam Ajansı'nın çalışanı Sarab Al Jijakli, "İş dünyası ortaya çıkan bu potansiyelle bağlantıda olmak istiyor. Ortada büyük bir potansiyel var" dedi.
(USASABAH)

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, yeni teşvik sistemine ilişkin ''Teşvik sistemimiz, dünyanın en babayiğit sistemidir. Bunu bir kenara yazın. Şunu söylüyorum ki, biz inşallah, uluslararası bir yatırım patlaması yaşayacağız'' dedi. Bakan Çağlayan, ABD temaslarının ilk gününde New York River Club'ta Amerikalı dev firmaların CEO'ları ile buluştuğu yemekli toplantıda yeni teşvik sistemini anlattı.


 


Business Council for International Understanding (BCIU) adlı kuruluşun üyeleri ve aynı zamanda Türkiye'de de yatırımları bulunan 3M ve Pepsico firmalarının sponsorluğunda gerçekleşen toplantıda konuşan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, yıllık bütçeleri milyar dolarlar ile ifade edilen şirketlerin CEO'larına Türkiye'nin yeni teşvik paketi hakkında bilgiler verdi.

New York temaslarının ardından hızlı tren ile Washington'a hareket eden Bakan Çağlayan yolculuk esnasında basın mensuplarına BCIU üyelerine hitaben yaptığı konuşmaların ayrıntılarını anlattı. Amerika'daki potansiyel şehir ve iş çevrelerinden örnekler veren ve yeni teşvik paketinden çok umutlu olan yatırımcı firmaların heyecanından memnun olduklarını ifade eden Çağlayan, sözlerine şöyle devam etti:

''Georgia, Atlanta, New York, Washington, Houston, İllinois olarak sayabileceğimiz 6 noktada Amerika'daki faaliyetlerimizi yoğunlaştırdık. Bu saydığım 6 noktanın bulunduğu eyaletler, Amerika'nın gayrisafi milli hasılasının yüzde 46'sını oluşturmaktadır. Hele California Eyaleti bugün devlet olsa dünyanın 8. devleti olabilecek kapasitede bir ticari ve ekonomik kapasiteye sahip bir eyalet.

Los Angeles, New York ve Miami gibi ticaret merkezleri de bizim için önemli bölgeler. Bu bölgelerin Miami hariç hepsine gittik. Bu gelişimizde de, bugün Business Council İnternational Understanding (BCIU) bizi New York'ta ağırladı. Toplantı bu kuruluşun üyeleri 3M ve Pepsico şirketlerinin sponsorluğunda düzenlendi. BCIU Amerikan eski başkanlarından Eisenhower tarafından kurulmuş önemli bir kurum. Bu tür kuruluşlar ile mümkün olduğunca bir araya geliyoruz.Bu toplantı öncesinde de beş ayrı firma ile ikili görüşmelerimiz oldu. Bu 5 firmanın toplam 2011 cirosu 300 milyar dolar. Yani Türkiye'nin milli gelirinin yüzde 40'ı. İstihdam ettikleri kişi sayısı ise 785 bin kişi. Bu firmalar içinde halihazırda ülkemizde yatırımı olan firmalar olduğu gibi, yatırım yapma eğilimi olan firmalar da var. Bilhassa bu firmalar ile yaptığımız görüşmelerde teşvik sistemi üzerinde durduk. Türkiye'nin teşvik sistemini kendilerine anlattık. Onlar da bize hangi operasyonları yapmak istediklerini anlattılar ve nasıl istihdam sağlayacaklarından bahsettiler.''

Zafer Çağlayan, BCIU toplantısında Pepsico şirketinden bir bayanın ''Türkiye'nin ekonomik başarısı nedir?'' diye sorduğunu dile getirerek, ''Türkiye'nin ekonomik başarısının iki temel ayağı vardır; İstikrar ve güven. Mali disiplin, ihracata dönük bir büyüme stratejisi. 2011'in ikinci çeyreğindeki büyümenin asıl lokomotifi ihracattır. Bu firmaların Türkiye'ye karşı çok büyük ilgi ve alakaları olduğunu gördüm'' diye konuştu.
Görüşme yaptıkları firmalardan birinin Kimberly-Clark Cooperation olduğunu anlatan Çağlayan, şöyle devam etti:

''137 yıllık bir firma, 53 bin çalışanı olan, 37 ülkede yatırımı, 150 ülkede satış ağına sahip bir firma. Türkiye'deki markaları; Huggies ve Cotex. Bu firma Türkiye'de yeni yatırımlar için hazır ve ayrıca, başka ülkelerdeki yatırımlarını da Türkiye'ye aktarmayı düşünüyorlar. Görüştüğümüz bir diğer marka 3M. Dünyanın en değerli firmalarından birisi. 1980'den beri ülkemizde faaliyet gösteriyor. Marka değeri 4 milyar dolar. Türkiye'yi bir yatırım merkezi, bir ara üs olarak seçmek istiyorlar. Yatırımlarının sürekli gelişen ve devam eden bir yapıya sahip olduğunu belirttiler. Teşvik sistemi ile yakından ilgileniyorlar. Çerkezköy'de bulunan bu firma, Çorlu'yu yeni yatırım bölgesi olarak düşündüğünü söyleyince, kendilerine stratejik yatırım konusunda Tekirdağ ile Trabzon'un birbirinden farkı olmayacağını ifade ettik. 3M, Güney Koreli bir firmadır ve bugün New York'ta yapılan görüşmenin sponsorlarından biri olmuşlardır.

Pepsico sizin de bildiğiniz gibi, 300 bine yakın çalışanı ve 60 milyar dolar yıllık geliri olan bir firma. Türkiye'de 43 bin kişiye istihdam sağlıyorlar. 16 ülkenin yönetiminden sorumlu olan Güneydoğu Avrupa Bölgesi merkez olarak kendine İstanbul'u seçmiş. Amerikalı şirketlerin bir derneği var. Dernek 11 üyesi ile birlikte bizi ziyaret etti ve Türkiye ile ilgili hedeflerini anlattılar. Pepsico'da onlardan biri idi. Amerikan kaynaklı bu derneğin 11 üyesi bize, yeni teşvik sistemi kapsamında, önümüzdeki üç yılda Türkiye'deki yatırımlarını 800 milyon dolardan 5 milyar dolara kadar çıkartabileceklerini söylediler.''

Yeni teşvik sistemine de değinen Çağlayan, ''Teşvik sistemimiz, dünyanın en babayiğit sistemidir. Bunu bir kenara yazın. Hakikaten çok iddialıdır. Teşvikin en önemli ayaklarından biri, yatırım indirimidir. Bu indirim teşvikini 8-9 yıl sonra yeniden getiriyoruz. Tabii bunu iller bazında yapmamızın çok faydası oldu. Stratejik yatırımlarda, 6. bölge dışında, ilk 5 bölgede il ayrımı yapılmayacak olması çok önemli. Şunu söylüyorum ki, biz inşallah, uluslararası bir yatırım patlaması yaşayacağız. Bu konuda beni en çok umutlandıran durumlardan biri, bizim yurt dışından ithal etmek zorunda olduğumuz ürünlerin bu teşvik kapsamında ülkemizde üretilir hale getirilecek olması. Kesinlikle de, 'ihracatını yaptığımız ürünleri Türkiye'de üretelim, cari açığı böyle çözeriz' diye bir düşüncem yok'' diye konuştu.

''Sağlık sektöründe de serbest bölgeler konusu gündemimizde''

Çağlayan, 2011 cirosu 7,5 milyar dolar olan başka bir sağlık firmasının, günde 2000 test merkezinde günde 530 bin test yapan Guest Diagnostics Incorporated firmasının da teşvik programı ile yakından ilgilendiğini belirterek, ''Kendileri Türkiye'ye gelip Sağlık Bakanımız ile görüşmek istiyorlar. Sağlık sektöründe de serbest bölgeler konusu gündemimizde'' dedi.

Görüştükleri bütün bu firmalara ortak bir mesajlarının olduğunu ifade eden Çağlayan, şöyle konuştu:
''Onlara dedik ki; Türkiye'ye geldiğiniz zaman 56 ülkelik bir coğrafyaya gelmiş oluyorsunuz. New York'tan Seattle'a gitmek için uçak ile 5 saat uçuyorsunuz. Bizim 4 saatlik uçuş mesafemizde 56 ülke bulunuyor. İngiltere, Rusya, Ortadoğu, Afrika'nın ortasına kadar ulaşıyorsunuz. Bu coğrafyada dünya nüfusunun 4'te 1'i yaşıyor. Dünya milli gelirinin 3'te biri oluşuyor. En önemlisi, dünya ithalatının yüzde 46'sı da bu coğrafyada oluşuyor. Bu rakam 8,5 trilyon dolar. Tam bir mal satım pazarı burası. Bizim sivil toplum kuruluşlarımız Afrika'da çok iyi bağlantılar oluşturmuşlar. 'Gelin Afrika'ya bizim üzerimizden ulaşın' diyoruz. 'Türkiye'nin 18 serbest ticaret anlaşması var, bu imkanlardan faydalanın' diyoruz.''

Bakan Çağlayan, General Electric firmasının lokomotifli vagon yatırımı yapmak istediğini aktardığını belirterek, Türkiye 2023'e kadar 10 bin kilometreye yakin demiryolu yapacaklarını söyledi.

Türkiye'nin dış ticaret hacminin 436 milyar dolar olduğunu, bunun 175 milyar dolarının ihracat, 261 milyar dolarının ithalat olduğunu hatırlatan Çağlayan, bunun 9 sene öncesinde Türkiye'nin milli gelirinin iki katına yakın bir rakam olduğuna işaret etti.

Buna uygun altyapı oluşturulması gerektiğini dile getiren Çağlayan, mevcut tren yollarının rehabilite edilmesi, hızlı tren projesi gibi yatırımlar toplandığında 2023'e kadar 110 milyar dolara yakın yatırım yapacaklarını kaydetti.

Zafer Çağlayan, diğer bir firmadan nükleer enerjiyle ilgili soru aldığını dile getirerek, ''2023'e kadar bizim 3. nükleer hedefimiz var. Türkiye 2023'e kadar her yıl enerji ihtiyacı yüzde 6 artacak olan bir ülke. O açıdan nükleer enerji çok büyük önem taşıyor. Şu an 55 bin megavat kurulu gücümüz var, 2023'e kadar 125 bin megavata çıkacak. Dolayısıyla aradaki farkı kapatma adına 130 milyar dolar yatırım yapmamız gerekiyor. Türkiye bu açıdan GE gibi firmalar için çok büyük bir pazar. Bu tarz stratejik yatırımlar için ilk beş bölge farketmiyor, yatırımcının enerji yatırımını normal yatırımının üstüne koyacağız ve yüzde 50 yatırım indirimi desteği vereceğiz. Stratejik yatırımcı 7 yıl boyunca SSK işveren hissesi desteği alacak. Faiz desteği alacak. Bu imkanlar enerji yatırımını ülkemizde cazip hale getiriyor. Yolumuz uzun. Bu konuları Washington'da da, Houston'da da konuşacağız. Daha önce de söylediğiniz gibi yatırım avcılığına çıkmış bulunmaktayız. Ancak yatırımcıların bizden daha heyecanlı oluşu bizi açıkçası sevindiriyor'' şeklinde konuştu.

''Teşvik sistemiyle ilgili hukuki altyapı ay sonuna kadar tamamlanmış olacak''

Bakan Çağlayan, yapılacak yasal düzenlemelere değinerek, şöyle devam etti:
''Bugün teşvik sistemi ile ilgili, maliyedeki kanunlar hakkında üç değişiklik için düzenlemeler Bakanlar Kurulumuzda imzaya açıldı. Önümüzdeki gün ümit ediyorum nisan sonu itibariyle bu konu torba yasa olarak çıkmış olacak. Teşvik sistemi ile ilgili hukuki altyapı bu ay sonuna kadar tamamlanmış olacak diye görüştüğümüz firmalara söz verdik. Başbakanımızın onayladığı bir konudur sonuçta. Ben 2013'te çok ciddi bir yatırım patlaması bekliyorum. Tarih ile ilgili olarak Başbakan'ımızın söylediği tarih 1 Ocak 2012'dir. Şunu özellikle ifade edeyim ki Türkiye'deki uluslararası yatırımcılar açısından çok faydalı olacaktır bu. Çünkü vergi noktasında önemli bir indirim imkanı getirecek söz konusu firma için.''

Bir soru üzerine Bakan Çağlayan, şeker fabrikalarının özelleştirmesi bittiği an fruktoz sorununun ortadan kalkacağını belirterek, ''Nişasta bazlı şeker hakkında özel sektör kendisi karar verecektir. Bir de çiftçimizin anlaması gereken başka bir şey var; Pancar ekmek kader değil. Başka bir şey de ekebilirler. Türkiye'de biz en çok desteği tarım üreticilerine veriyoruz. Bu rakam 7 milyar liranın üzerindedir. Tarım ürünleri konusunda da ihracata dayalı ürünler yetiştirmeye yönelik yapıyı oluşturmalıyız. Yüksek katma değerli ürünlere yönelmeliyiz. Avrupa kısıtlamaları konusunda yeni bir çalışma başlattık. Linyit ve demir cevherleri teşvik verilemeyen maddeler arasında idi. Biz söz konusu kısıtlamayı aşmak için 'Avrupa Birliği Yeni Çelik Endüstrisi'' tanımına geçerek linyit ve demir cevherlerine de teşvikin önünü açacağız'' diye konuştu.

Bakan Çağlayan bu sabah ABD basını ile kahvaltılı bir görüşme yapması bekleniyor. Öğle saatlerinde uçak ile Houston'a geçecek Çağlayan'ın gezinin 4. ayağında ise Meksika'da G-20 üyesi ülkelerin ekonomi bakanları başta olmak üzere bir dizi görüşme gerçekleştirmesi öngörülüyor. (AA)

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

ABD'de ilk nesil göçmenlerin ağırlıklı olarak tercih ettiği sektörlerden biri de emlak sektörü. Sektörde çalışanlar da genelde Century 21, Remax, Coldwell Banker gibi ulusal zincirlerde acenta olarak çalışarak kariyer yapmayı seçiyorlar. Genç Türk girişimci Zeynep Ekemen, bu yöntemin dışında kendi aracı şirketiyle emlak sektöründe faaliyet göstermek isteyenlere iş imkanı sunuyor. Ekemen, Independent Agent Network adını verdiği sistemde, komisyon oranlarını sıfırlayarak ayda sabit bir ücret karşılığında alt acentalar oluşturarak kendi emlak şirketini büyütüyor.


 

Z Realty Group, LLC was established in 2009 by Zeynep "Z" Ekemen, New Jersey's only woman-owned full-service commercial real estate brokerage firm specializing in Investment Sales, Industrial Properties, Owner Representation, Real Estate Development, Retail Leasing and Built-to-Suit Leases and Sales.The firm provides a relationship-driven approach to structuring and marketing properties. We currently represent over 1,000,000 square feet of commercial space with two office locations in Fort Lee, NJ and Istanbul, Turkey.

2009 yılında Z Realty Group adıyla kurulan ve geçtiğimiz yıl New Jersey'nin Fort Lee şehrinde yeni ofisini hizmete açan Ekemen, New Jersey eyaletinin tamamı bir bayana ait olan tek ticari emlak broker şirketinin sahibi. Yatırım amaçlı emlak, endüstriyel arazi kiralama, inşaa için arazi geliştirme, ticari kiralama, satış alanlarında faaliyet gösteren Z Realty Group, aylık 599 dolar ödeyen acentalara ofis ortamı sunuyor. Acentalar satın alınmasına veya kiralanmasına aracı oldukları emlak için başka bir ücret ödemiyor. Ekemen, ''Diğer ulusal zincirlerde satışına veya kiralanmasına aracılık ettiğiniz emlak için yüzde 40 ile 60 arasında değişen tutarlarda komisyon ödemek zorundasınız. Ancak bizim sistemimizde komisyon oranı 0 ve sadece aylık belli bir ücret ödemesi var,'' diye konuşuyor.

Ekemen'in şirketine Amerika'nın tanınmış emlak şirketleri Marcus & Millichap, CoStar ve CBRE'den ayrılıp katılanlarda olmuş. Halen kendi bünyesinde 12 acenta barındıran Z Realty Group, 'multifamily' olarak adlandırılan çoklu apartman daireleri, endüstriyel ve iş geliştirme alanlarında kiralama ve satışında yoğunlaşıyor. Ekemen'in müşterileri arasında PayPal, Subway, Kenneth Cole, Caliskan Group, Popeye's, Korean War National Museum gibi kurumlar da bulunuyor. Ekemen, online dünyada faaliyet gösteren ve ilk fiziksel ofisini New York'a açan PayPal'in ilk mekanının kiralanmasına aracalık eden isim. New York'ta 174 Hudson Street üzerindeki 8000 sq-foot ofisin kiralanmasına aracılık eden Ekemen, ''Şirket olarak PayPal gibi bir şirketin ilk ofisinin kiralanmasına aracı olmak bizim için önemli bir girişimdi,'' diye konuşuyor.

Z Realty Group son olarak New Jersey'deki üç prestijli binanın Exclusive Listing Brokers'ı olarak açıklandı. 40 lüks üniteden oluşan ve 2011 yılından tamamlanan The Marquee projesi, Jersey City'de 1 dönümlük alan üzerine kurulu McGinley Plaza ve 85 üniteden oluşan Bergen County'deki apartman kompleksinin satış temsilciliğini Z Realty Group aldı.

599 DOLAR AYLIK ÖDE, BROKER'A ÇALIŞMA
Ekemen'in kurduğu IAN sisteminin mevcut ABD'deki diğer emlak sektör çalışanlarının komisyon sistemi ile kıyaslanmasında ise ortaya ilginç rakamlar çıkıyor.
Ulusal bir emlak şirketine yüzde 50 komisyon oranı ile bağlı olarak çalışan bir acenta, yılda kazandığı 209 bin doların, 114 bin dolarını bağlı bulunduğu broker'a komisyon olarak öderken, Ekemen aynı acentadan sadece 7,188 dolar alıyor.

Komisyon oranı arttıkça, ulusal broker firmalarına ödenen komisyon tutarları da artıyor. Bazı firmalar yüzde 50, bazıları yüzde 60 oranında komisyon vererek çalışıyor.

Kurduğu sistemin büyük firmaları rahatsız edip etmediği sorusuna ise Ekemen, henüz yeni başladıklarını ve zamanla bu sistemin daha çok acenta tarafından tercih edileceğini söylüyor.

İSTANBUL'DA OFİS

Z Realty, Türkiye'deki yatırımcılara da yardımcı olmak amacıyla İstanbul ofisini açmaya hazırlanıyor. Türkiye'de Latek Group ve Çalışkan Group ile anlaşma imzalayan Z Realty Group, şirketlerin direkt Amerika'ya açılmalarına da yardımcı oluyor.

Ailece emlak sektörünün içinde olan Ekemen'in annesi ve dayısı da New Jersey'de emlak işiyle uğraşıyor. 4 Ekim 2011 tarihinde Fort Lee Belediye Başkanı Mark Sokolich ve Englewood Cliffs Belediye Başkanı Joe Parisi tarafından hizmete açılan Z Realty Group, bugüne dek 15 milyon doların üzerinde işletmenin emlak alımına aracılık yaptı.

Kendi şirketini açmadan önce ABD'de ''Cup It Food'' adıyla giriş yapan bardakta mısır konseptini getiren şirkete de ortak olan Ekemen, Pace Üniversitesi'nden muhabesebe eğitimi aldı. Ayrıca MBA yaptı. 

Z Realty ile kontak kurmak için:

Z Realty Group, LLC - 1564 Lemoine Avenue Fort Lee, NJ 07024 - Tel: 201 867 1110

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Website: www.zrealtygroup.com






 

Facebook

Youtube