GİRİŞİMCİYE İPUÇLARI

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
ABD Dışişleri Bakanı Hillary Rodham Clinton, Türk Amerikan İşadamları Derneği (TABA/AmCham) Genel Başkanı Uğur Terzioğlu\'nu, Global İş Konferansı\'na özel olarak davet etti.

Derneğin yazılı açıklamasına göre, 21-22 Şubat 2012 tarihlerinde Washington\'da düzenlenecek olan konferansta Terzioğlu, dünya iş çevrelerinden önemli isimlerle bir araya gelecek. Uğur Terzioğlu, davetin, ABD\'nin Türkiye ekonomisine duyduğu güveni gösterdiğini ve iki ülke arasındaki ticareti geliştirme isteğini gösterdiğini belirtti.
Türkiye ve ABD arasında 2009 yılında temeli atılan \'\'Model Ortaklık\'\'ın, ekonomik ilişkilerin artmasıyla yeni bir boyut kazandığını kaydeden Terzioğlu, ABD\'nin yatırım için belirlediği öncelikli 6 ülke arasında Avrupa\'daki tek ülke olan Türkiye\'nin, \'\'ABD\'li yatırımcı firmaların akınına uğradığını\'\' kaydetti. Terzioğlu, Türkiye ile ABD arasındaki ekonomik ilişkilerin geçtiğimiz yıllara oranla rekor seviyeye geldiğine dikkati çekerek, \'\'Türkiye var olan geniş potansiyeliyle ABD\'li yatırımcılar için önemli bir pazar haline geldi. Bölgeye açılmak isteyen firmalar giderek büyüyen bir güç olan Türkiye\'yi stratejik ortak olarak görüyorlar\'\' dedi.

2011 yılının ilk 7 ayında iki ülke arasındaki ticaret hacminin, 8 milyar dolar ile 2010 yılına göre yüzde 46 artığına ve karşılıklı ticaretteki artışın, 2009\'a göre yüzde 107 büyüdüğüne değinen Terzioğlu, 2012\'de iki ülke arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerin büyümesini beklediklerini ifade etti. AA

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, “Türkiye, 17’nci büyük ekonomi olarak dünyanın önemli ülkelerinden biri. Bu konumunun da ötesine gidebilecek bir ülke. 2023’te ilk 10 ekonomiden biri olacak. Son 10 yıldaki değişim muazzam. Gördüklerim müthiş” dedi. ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, “Türkiye, dünyanın 17’nci büyük ekonomisi olarak en önemli ülkelerden biri. Türkiye şu andaki konumundan daha da ileriye gidebilecek durumda. Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yılına denk gelen 2023 yılında dünyanın en büyük ilk 10 ekonomisi arasında yer alacak. Geçmiş liderler çok büyük işler başardı. Son 10 yılda ise Türkiye’de çok büyük gelişmeler, atılımlar kaydedildi. Ülkede muazzam bir değişim yaşanıyor. Bu hedefler doğrultusunda istediği geleceği tesis edebilir” dedi. 

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
ABD Kongresi, Amerikan yerli kabilelerine yalnızca Türk şirketleriyle federal hükümetin onayına gerek kalmadan ticaret yapma imkânı veren yasa tasarısını görüştü. ABD Kongresi’ndeki Amerikan yerlisi tek milletvekili, Yerli Amerikan Dostluk Grubunun Eşbaşkanı ve Türkiye Dostluk Grubunun da üyesi olan Tom Cole tarafından sunulan, 2362 sayılı ve ”Amerikan Yerlileri Ticaret ve Yatırım Yasa Tasarısı 2011” başlıklı tasarı, Temsilciler Meclisi Doğal Kaynaklar Komitesi Kızılderili ve Alaska Yerlileri İşleri Alt Komitesinde tartışıldı.

Facebook

Youtube