SEKTÖREL HABERLER

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

Borusan, ABD, Rusya ve Ortadoğu'yu yakın takibe aldı. CEO Agah Uğur, öncelikli hedeflerinin ABD'de çelik tesisi kurmak olduğunu söyledi.  Uludağ Ekonomi Zirvesi'nde, 'CEO'nun Ajandası' panelinde konuşan Borusan Holding CEO'su Agah Uğur, yurtdışında yatırım arayışına girdiklerini söyledi. Uğur konuşmasında demir-çelik sanayisine yönelik Amerika ve Ortadoğu bölgelerini hedeflediklerini dile getirdi.


 

Uğur, ABD'ye uzun süredir demir çelik ürünü ihraç ettiklerini, pazara yakın olmak için yatırım yapmanın gerektiğini kaydederek şu bilgileri paylaştı: "ABD'de çalışmalarımız sürüyor. Bu ülkede bir yatırım yapabiliriz. Ortadoğu ülkelerinde de benzer arayışımız var. Körfez Bölgesi de bu tür yatırımlar için uygun." Şu anda 3 farklı bölgede temaslarda bulunduklarını söyleyen Uğur, "Rusya'da önümüzdeki ay sonuçlanacak bir çalışmamız var. İş makineleri konusunda bir distribütörlük ağı kurmak istiyoruz" diye konuştu.

5 BİN 500 ÇALIŞAN
Borusan Holding CEO'su Agah Uğur, bir holding yönetmenin portföy yönetmek anlamına geldiğini söyleyerek, "Bölgesel oyuncu olmak farklı bir durdum. Bizim 5 bin 500 personelimiz var. Bu dönem çevreye ve topluma katkıda bulunan şirketlerin dönemi olacak. Artık sadece kaliteli mal satan değil, kazandığını topluma yönlendiren şirketler bir adım önde olacak" dedi. Sabah

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

Jacob Javits Kongre Merkezi'nde 2 Mart tarihinde başlayan ve 4 Mart'ta bitecek fuara Türkiye 12 katılımcı ile temsil ediliyor. NY Kültür ve Turizm Ateşeliğinin dışında,  Türk Hava Yolları ve bazı Türk acentalarında yer aldığı fuarda New York'ta yapılan tek turizm fuarı olduğu belirtildi. 


 

New York Kültür ve Turizm Ateşesi Ebru Ejder, Fuarlarda katılan halk veya tur operatörlerine Türkiyeyi en iyi şekilde  anlatma imkanı  doğduğunu belirterek, Türkiyeden fuara katılan tur operatörlerinin, Amerika'daki tur operatörleri ile işbirliği imkanı da doğduğunu belirtti. Ejder, Türkiye'nin, ABD'de Mart ayında Chicago, Washington ve New York başta olmak üzere, gazete, dergi, televizyon, bilboardlar ve otobüs reklamları ile büyük bir tanıtım atağına başlayacağını belirterek, Türkiye reklamları ABD'nin en çok izlenen ABC, CBS ve NBC kanallarında yer alacak dedi.

ABD'den Türkiye'ye giden turist sayısının 2011 yılı sonu itibariyle bir önceki yıla oranla yüzde 17'lik bir artış gösterdiğini söyleyen Ejder, 2012'de turist artışının yükseleceğini umut ettiklerini belirtti.

Türk Hava Yolları temsilcileri de "Standımızı ziyaret eden müşterilerimize her sene yeni ve değişik bilgiler vermek bizi heyecanlandırıyor ve Turizm Bakanlığı destekli fuar sonunda yapılacak çekilişte 2 talihliye Türkiye gidiş dönüş bileti vereceklerini açıkladılar. Türk Hava Yolları'nın, dünyada en iyi yemek sunan havayolu şirketi seçildiğini belirten yetkililer, kalite ve serviste birinci seçilmek bizlere gurur verdiğini belirttiler.


TADF’den Destek

Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu Başkanı Ali Çınar’da furarın ilk  gün açılışına  giderek destek verdi. Amerikalıların Türkiyeyi daha iyi tanıması ve turizmin artması konusunda, TADF'nin yaptığı etkinliklerde bu faktöründe dikkate alınacağını belirten Çınar, Mayıs ayında gerçekleştirecek Türk Günü Yürüsüyüsü ve Festivalinde  Amerikan medyasına da reklam vereceklerini söyledi. TADF Başkanı Çınar, başta Kültür ve Turizm Ateşemiz Ebru Ejder, Türk Hava Yolu yetkilileri  ve acentaları tebrik ettiğini belirterek, diğer ülke standlarına göre en güzel tanıtımın Türkiye köşesinde olduğunu dile getirdi.

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

Turkcell'in yüzde 13.22 hissedarı Rus Altimo'nun Başkan Yardımcısı Mustafa Kıral, Londra'daki yüksek mahkeme olan Privy Council'in, Çukurova Grubu ile Altimo arasındaki Turkcell'deki paylara ilişkin dava sürecinde 1.45 milyar doların mahkemeye yatırılma yönündeki şartını kaldırdığını söyledi. Kıral, "Çukurova'nın paylarının şu an için Altimo'ya devri söz konusu olmayacak. İki grup arasındaki dava sürecinin bu yıl sonuna kadar sonuçlanması bekleniyor" dedi.

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

FRANSA-Belçika ortaklı bankacılık devi Dexia, Yunanistan’dan kaynaklanan devasa zararları nedeniyle Belçika, Fransa ve Lüksemburg hükümetlerinin müdahalesiyle iflastan kurtarıldığı 2011 yılında, aldığı desteğe rağmen 11.6 milyar Euro’luk (15.4 milyar dolar) rekor zarar açıkladı. Dexia’nın satışa çıkardığı Türkiye’deki iştiraki Denizbank ise, 2011’de elde ettiği 494 milyon Euro vergi öncesi kâr ile bankanın en kârlı birimi oldu.


 

Denizbank’ın satış sürecinin devam ettiği, bu konuda takvimin henüz kesinleşmediği belirtilen Dexia açıklamasında şunlar dile getirildi: “Türkiye’de Merkez Bankası’nın zorunlu karşılıkları yükseltmesi nedeniyle artan bankacılık maliyetlerine rağmen, ülkedeki ekonomik ortamın çok iyi olması sonucunda Denizbank çok iyi performans gösterdi. 88 yeni şube açarak şube sayısını 600’e çıkarırken, 875 bin müşteri kazandı. Denizbank’ın 2011 sonunda toplam müşteri sayısı 5.1 milyon oldu. Denizbank geçen yıl mevduatını yüzde 34, kredilerini de yüzde 30 artırdı. 2011’de Denizbank’ın iştiraki Deniz Emeklilik’in satışından 135 milyon Euro gelir elde edildi.”

‘Şok edici’ bir durum

Fransa Hükümet Sözcüsü Valerie Pecresse, 11.6 milyar Euro’luk zararı Dexia’nın eski yöneticisine rekor emeklilik ikramiyesi vermesine bağladı. Durumu ‘şok edici’ olarak değerlendiren Peresse, “Bankanın önceki yöneticisine büyük emeklilik imkanları sağlandı. Cumhurbaşkanı Sarkozy, bu tür büyük emeklilik ödemelerinin ve maaş ödemelerinin önüne geçecek” dedi.
 

Facebook

Youtube