SEKTÖREL HABERLER

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

Dünyaca ünlü Amerikan moda markası U.S. Polo Assn.'nin ABD'den sonra ikinci büyük lisansörü olan Aydınlı Grup, Ermenistan, Sırbistan, Libya, Tunus, Cezayir ve Fas'ın da lisansörlüğünü alarak faaliyet alanını 42 ülkeye çıkardı. Yeni eklenen 6 ülkeyle 780 milyonluk nüfusa hitap etmeye hazırlanan Aydınlı, bu yıl her hafta bir adet olmak üzere 55 yeni mağaza açacak.


 

U.S. Polo Assn.'nin 15 yıldır ana lisansörlüğünü yürüten Aydınlı Grup'un Yürütme Kurulu Başkanı Ahmet Said Kavurmacı, "U.S. Polo Assn. ile nikâh tazeledik. Hedefimiz, 3 kıtada 42 ülkede var olan organizasyonumuzu daha da genişleterek 5 kıtaya yayılmak, dünya perakende liginde en önemli ilk 10 oyuncudan biri olmak." dedi. Yeni lisans anlaşması için düzenlenen imza töreninde konuşan Kavurmacı, Aydınlı Grup'un hazır giyimde geçen yılı 490 milyon TL ciroyla kapattığını, 2012'de ise 660 milyon TL ciro hedeflediklerini söyledi. Yeni bir kıtaya girdiklerini belirten Kavurmacı, "Kuzey Afrika açılımıyla bu bölgede yaşanan ve Arap Baharı olarak adlandırılan demokratikleşme hareketinin ardından bölgedeki varlığımızı güçlendiriyoruz." dedi.

Aydınlı Grup'un 15 yıldır sergilediği üstün performanstan son derece memnun olduklarını vurgulayan U.S. Polo Assn. Dünya Başkanı ve CEO'su David Cummings ise, "Aydınlı, yeni ülkeleri almayı hak etti. Yeni anlaşmanın hem Aydınlı'yı hem de U.S. Polo Assn.'yi daha da büyüteceğine inanıyorum. Güçlü bir işbirliğimiz var. Pazar payımızı artırmak için birlikte stratejik planlar yapıyor, ürün ve mağaza tasarımları geliştiriyoruz. Aydınlı'nın geliştirdiği yeni mağazacılık konsepti mükemmel. Türk mimarlar ve mühendisler sayesinde markamız yepyeni bir yüze kavuştu." diye konuştu. Aydınlı'ya ve büyüyen Türkiye ekonomisine inandıklarını dile getiren Cummings, "Global resesyona rağmen U.S. Polo Assn.'nin Türkiye'de kaydettiği büyüme muazzam. Ayrıca Türkiye ekonomisi de çok iyi bir performans sergiliyor. Yakın gelecekte Türkiye'nin AB'nin bir parçası olacağına inanıyoruz." şeklinde konuştu. Aydınlı Grup Yurtdışı Operasyonlardan Sorumlu Genel Müdürü Levent Özkan da şu bilgileri verdi: "2012'de Tunus, Libya ve Fas'ta mağazalarımızı açmayı hedefliyoruz. 5 yıl içinde Kuzey Afrika'da 15 mağazaya ulaşmak arzusundayız. Sırbistan'a ise Aydınlı olarak doğrudan kendi yatırımımız ile gireceğiz. Şu anda Mısır'da bulunan 5 mağazamıza ilaveten yeni Kuzey Afrika ülkelerinde açacağımız bu yeni mağazalarla 5 yıl içinde 20 mağazaya ulaşacağız."

Geçen yıl yurtdışında 54, yurtiçinde 112 olmak üzere toplam 166 U.S. Polo Assn. mağazasına ulaşan Aydınlı'nın 2012 hedefleri yurtiçinde 132, yurtdışında ise 89 mağazaya ulaşmak.
(Rahime Sezgin, Zaman)

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

California'da ortaya çıkan deli dana hastalığına rağmen ABD'nin et ihracatı rekor kırıyor. ABD'de üretilen etlerin tarihte ilk defa yüzde 82'si ihraç edilmeye başlandı. Deli dana hastalığı dolayısıyla henüz sevkiyatı etkilenen bir teslimat da bulunmuyor.


 


Denver merkezli araştırma şirketi Global AgriTrends'in verdiği rakamlara göre 2012 yılında ABD'nin et ihracatı yüzde 6 artarak 1.43 milyon tona yükselecek. Şirket geçen yılın ihracatını yeni bir zirveye taşıyan bu rakamların 4.7 milyar dolarlık iş hacmi anlamına geldiğini belirtiyor.

Et ihracatının yapıldığı başlıca ülkeler ise Meksika, Çin ve Japonya.

Güney Kore'de iki şirket ithalatı durdurdu

Öte yandan Güney Kore'nin iki büyük perakende zinciri deli dana hastalığının keşfinin ardından ABD'den et alımını durdurdu.

Lotte Mart ve Home Plus adlı şirketlerin kendi mağazalarındaki ABD'ye ait et satışlarını da geçici olarak durdurdukları öğrenildi.

Güney Kore yetkilileri de ABD'den gelen etlere ek kontroller uygulanacağını açıkladı. Bu ülkeye ABD'den ithal edilen et miktarı 107 ton civarında.
(USASABAH)

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

ABD'li biyoteknoloji şirketi Amgen, Mustafa Nevzat İlaç Sanayii AŞ ile yüzde 95,6 hissesini satın almak üzere anlaşma sağladığını duyurdu.

Yapılan açıklamada, dünyanın en büyük biyoteknoloji şirketi Amgen'in 700 milyon dolar değerindeki Türk ilaç şirketi Mustafa Nevzat İlaç Sanayii AŞ ile yüzde 95,6 hissesini satın almak üzere anlaşma sağladığı belirtildi.

Açıklamaya göre, tamamı peşin olarak gerçekleştirilecek bu işlem; Amgen'in büyük, hızlı büyüyen ve gelişmekte olan Türkiye ile çevresindeki öncelikli pazarlarda varlığını önemli ölçüde artıracak.

Yaklaşık 90 yıllık köklü bir geçmişi olan Mustafa Nevzat, Türkiye'de hastane pazarı ile enjektabl ilaçlarda lider konumunda bulunuyor. İhracatı hızla artan, 2011 yılında yaklaşık 200 milyon dolar gelir sağlayan Mustafa Nevzat; son 5 yılda çift haneli oranlarda büyüme kaydetti. Amgen Şirket ve Operasyonlar Başkanı Robert A. Bradway açıklamada yer verilen değerlendirmesinde, kendilerini, faaliyet gösterdikleri tüm pazarlarda hastalara inovatif ilaçlar sunmaya adadıklarını ifade etti.


 

Bradway, ''Mustafa Nevzat'ın çalışanları ve yönetim ekibi ile birlikte; Türkiye ve çevresindeki pazarlarda yüksek kaliteli ve inovatif ilaçlarla faaliyetlerimizi artırmayı planlıyoruz'' dedi.

Mustafa Nevzat Genel Müdürü Levent Selamoğlu da anlaşma hakkında şu değerlendirmelerde bulundu:
''Bu işlem; Mustafa Nevzat, çalışanları ve müşterileri için çok çekici bir fırsat sunuyor. Mustafa Nevzat ve Amgen birlikteliği; Türkiye'de benzersiz kabiliyetleri, bölgede ve diğer gelişmekte olan pazarlarda ise büyüme potansiyeli olan bir lider yaratacak. Amgen'in hedef ve kaynakları ülkemizde yatırımın sürekliliğini de sağlayacak.''

İki şirketin yönetim kurulları tarafından onaylanan satın alma işlemi, Rekabet Kurulu onayı dahil olmak üzere alışılagelmiş kapanış şartlarının yerine gelmesine bağlı olarak tamamlanacak.

Açıklamada Amgen'in Türkiye ve çevresindeki bölgeye odaklanmasının, uluslararası ana büyüme stratejisinin bir parçasını oluşturduğu belirtilerek, ''Türkiye'de 2010 yılında ofis açan Amgen, bugüne kadar iki ürünü pazara sunmuş bulunuyor. Amgen, güçlü ürün portföyünü Türkiye ve diğer pazarlardaki hastalara yararlı olmak üzere geliştirmeyi hedefliyor'' denildi. AA

Facebook

Youtube