SEKTÖREL HABERLER

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
2011 yılında 31 milyon turist hedefleyen Türkiye, hedefini aştı. Ocak-aralık döneminde Türkiye\'ye gelen turist sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 9,86 artarak 31 milyon 456 bin 76 olarak gerçekleşti.
Aralık ayındaki ziyaretçi sayısı da yüzde 2,47 artış göstererek 1 milyon 194 bin 729 oldu. Türkiye\'ye en fazla turist gönderen ülke ise yine Almanya. Bu ülkeden gelen turist sayısı 5 milyona yaklaştı. Geçen yıl Türkiye\'yi ziyaret eden 31 milyon 456 bin 76 yabancı ziyaretçinin 2 milyon 112 bin 880\'ini (yüzde 6,92) günübirlikçiler oluşturdu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı\'nın açıkladığı verilere göre, ocak-aralık döneminde Türkiye\'ye en çok ziyaretçi gönderen ülkeler sıralamasında Almanya 4 milyon 826 bin 315 (yüzde 15,34) ile birinci, Rusya Federasyonu 3 milyon 468 bin 214 (yüzde 11,03) ile ikinci, İngiltere 2 milyon 582 bin 54 (yüzde 8,21) ile üçüncü oldu. İngiltere\'yi İran, Bulgaristan, Hollanda, Gürcistan, Fransa, Suriye ve ABD izledi. Türkiye\'ye gelen yabancı ziyaretçilerin en çok giriş yaptıkları sınır kapılarının bağlı olduğu iller arasında Antalya yüzde 33,27 ile birinci, İstanbul yüzde 25,61 ile ikinci, Muğla yüzde 9,78 ile üçüncü sırada yer aldı.

Aralık ayında Türkiye\'ye gelen turist sayısı da geçen yılın aynı ayına göre yüzde 2,47\'lik artışla 1 milyon 194 bin 729 oldu. Geçen ay Türkiye\'ye turist gönderen ülkeler arasında Almanya, 154 bin 884 kişi ile yine ilk sırada yer aldı. Almanya\'nın ardından Bulgaristan ikinci, İran üçüncü, Gürcistan dördüncü, Suriye de beşinci oldu. Aralıkta Almanya\'dan 154 bin 884, Bulgaristan\'dan 111 bin 695, İran\'dan 97 bin 882 turist geldi. Türkiye\'yi ziyaret eden 1 milyon 194 bin 729 yabancının 17 bin 489\'u (yüzde 1,46) günübirlikçilerden oluşurken, İstanbul, Edirne ve Antalya en çok giriş yapılan sınır kapıları oldu. Şaban Gündüz, Zaman

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
WSJ: News Corp, Sabah ve ATV’ye 1 milyar doları aşan teklif verebilir. Rupert Murdoch’ın sahibi olduğu News Corp.’ın satışa çıkarılan Sabah Gazetesi ve ATV televizyonuna talip olduğu grubun kendi gazetesi Wall Street Journal’de (WSJ) haber olarak yer aldı. ABD’li medya devinin Çalık Holding bünyesindeki ATV televizyonu ve Sabah Gazetesi’ni almak için harekete geçtiği, şirketin geçen hafta satış için yetkilendirilen Goldman Sachs’tan ön teklif süresini uzatmasını istediği belirtildi.


Goldman Sachs’ın bu istek üzerine geçen hafta çarşamba günü dolması gereken ön teklif süresini önümüzdeki haftaya kadar uzattığı iddia edildi. WSJ’nin News Corp.’a yakın kaynaklara dayandırarak yayınladığı haberde, Türkiye’nin en hızlı büyüyen ekonomilerden biri olduğu belirtilerek, Sabah-ATV’nin satışıyla News Corp.’un yanı sıra ABD’li medya devi Time Warner ve özel yatırım şirketi TPG Capital’in de yakından ilgilendiği kaydedildi.

1 milyar dolar
ATV ve Sabah’ın 700 milyon ile 1 milyar dolar arasında bir piyasa değerine sahip olduğu belirtilen haberde, News Corp’un iki kuruluşu da almak için 1 milyar doların üzerinde bir teklifi gözden çıkarabileceği kaydedildi. Çalık Grubu’nun enerji sektöründeki faaliyetleri hatırlatılarak, grubun Sabah ve ATV’yi 2008 yılında 1.25 milyar dolara Tasarruf Mevduat Sigorta Fonu’ndan (TMSF) satın aldığı vurgulandı. Haberde ayrıca Çalık Holding’in CEO’su Berat Albayrak’ın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın damadı olduğu belirtilirken, haberin yayınlandığı Wall Street Journal gazetesinin de News Corp’un bir parçası olduğu kaydedildi.

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
Türk Hava Yolları (THY), Polonya’nın milli havayolu şirketi LOT’u almak üzere görüşmelere başlıyor. İlk defa Avrupalı bir şirketin son 8 yılda dünya havacılığından çok daha hızlı büyüyen THY’nin modelini örnek alacağını belirten Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, “Bize bir çok ülkeden, havayolundan ortaklık teklifi geldi. Yaptığımız analizler sonrasında Polonyalı LOT Havayolları’nda karar kıldık. Görüşmeler en kısa sürede başlayacak” dedi.


CNN Türk’te yayınlanan Taha Akyol’un sunduğu, Uğur Cebeci’nin moderatörlüğünü yaptığı Eğrisi Doğrusu Programı’na katılan THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, şunları söyledi: “THY, dünya havacılığı ortalamasından 3-4 kat daha fazla büyüdü. Hem yatırım yaptı, hem de kârlılığını sürdürdü. Bu yakalanan başarı sonrasında 13-14 havayolu şirketinden ‘bizi alın’ diye teklif geldi. Sadece ticari olarak değil, hükümetler arasında yapılan görüşmeler sırasında da bu teklif geldi. Biz tamamen kazan-kazan yaklaşımıyla kararımızı veriyoruz.”

Türk usulünü görecekler

LOT’un özelleştirme sürecinde olduğunu vurgulayan Hamdi Topçu, şöyle konuştu: “Avrupa’ya gidip bir havayolu şirketi Türk usulü nasıl yönetilir bunu göstermek istiyoruz. Artık bir yönetim modelini de ihraç ediyoruz. Havayolu şirketleri otoritelere ve stratejiye çok bağlı. Eğer her şeyde mutabık olursak bunu alma sürecine gireceğiz. Geçen aralık ayında Polonya’da Ekonomi Bakanı Jasek Rostowski ile konuştum. LOT’u özelleştireceklerini belirten bakan bizim almamızı istedi. Konuya sıcak baktık. Resmi görüşmeler en kısa sürede başlayacak. Milli bir havayolu şirketini satın almak kolay değil. O ülkenin refleksleri ve kamuoyu var.”

Devlet desteği yok, gücümüz var

THY’nin devlet desteği almadığını belirten Hamdi Topçu, “Devlet bizi hiç bir zaman sübvanse etmedi. Biz tüm uçak alımlarımızı bilançomuzla yaptık. Tamamen halka açık özel bir şirketiz. Kendi imkanlarımızla LOT’un alımını yapacağız. Bunu yapacak gücümüz var” dedi.

55 noktaya uçuyor

POLONYALI havayolu şirketi 1929’da kuruldu. Halen filosunda 36 uçak bulunuyor. 55 uçuş noktası arasında Avrupa, Ortadoğu noktalarının yanı sıra Amerika kıtasında Chicago, New York, Toronto gibi şehirler de yer alıyor. Varşova Havalimanı’nı Doğu Avrupa’nın aktarma noktası haline getirmeyi hedefleyen LOT, aynı zamanda THY gibi Star Alliance ittifakı üyesi. 2010 yılında 17 milyon dolar zarar eden havayolunun yüzde 68’i devlete ait. Polonya hükümeti geçen yıl bu hisselerin satış kararını almıştı.

Avrupa’da tek noktaya uçuş lideriyiz

THY’nin bir noktadan en fazla sefer yapan havayolu şirketi olduğunu belirten Hamdi Topçu, şunları söyledi: “Bu alanda İngiliz milli havayolu British Airways’i bile geçtik. İstanbul jeopolitik olarak önemli bir merkez. Buradan 35 ülkeye gidiyorsunuz. THY olarak her gövde tipindeki uçak sayısının fazla olmasının avantajını görüyoruz. Dünya hava trafiğinin yüzde 66’sı İstanbul üzerindeki hava koridorundan geçiyor.” (Tolga Özbek, Hürriyet)

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
Global krizle birlikte 2008 yılında 73 yıllık liderliği Toyota\'ya kaptıran General Motors (GM), \'en büyük\' unvanını geri aldı. Krizle iflasın eşiğine kadar gelen ve 2009 yılında devletten 52 milyar dolar destek alan Amerikan devinin toplam satışları geçen yıl önceki yıla göre yüzde 7,6 artarak 9,03 milyon oldu. Böylece GM, geçen yıl Toyota\'ya göre 1 milyon daha fazla araç sattı. 2010 yılında başta ABD olmak üzere birçok ülkede geri çağırma operasyonlarıyla başı derde giren Japon üretici Toyota, geçen yıl yaşanan tsunami ve Tayland\'daki seller nedeniyle üretimde önemli sorunlar yaşadı. Böylece 3 yıl boyunca oturduğu liderlik koltuğunu bir milyon gibi açık ara farkla Amerikan şirketine geri verdi.


Detroit merkezli General Motors\'un Kuzey Amerika, Güney Amerika, Avrupa ve Asya\'da satışları artarken, küresel çapta en fazla satan markası 4,76 milyon adetle Chevrolet markası oldu. GM, 2010 yılında ise 8,39 milyon adet araç satmıştı. ABD yönetiminden 52 milyar dolarlık destek alarak iflastan kurtulan GM\'in halen yüzde 32 hissesi ABD Hazinesi\'nin elinde bulunuyor. GM\'in ardından Alman otomotiv şirketi Volkswagen Grubu\'nun geçen yıl dünya geneli toplam satışı önceki yıla göre yüzde 14 artarak 8,16 milyona çıktı. Fransız-Japon ortaklığı Renault ve Nissan ise 8,03 milyon araç satışıyla üçüncü sırada yer aldı. Toyota ise 2011 yılında 7,9 milyon araç satışıyla dördüncülüğe geriledi. Japon şirket, bu yıl 8,48 milyon araç satmayı hedefliyor. Sektör uzmanları arasında \"GM\'in rakamlarının bu şirketin Çinli ortağı Wuling şirketinin ürettiği araçları da kapsadığı ve bu yüzden aslında Volkswagen\'in dünyanın en büyük otomotiv şirketi olduğu\" yönünde görüşleri de bulunuyor.

General Motors\'un en büyük markası Chevrolet, geçen yıl dünya çapında 4,76 milyon aracın satışını gerçekleştirdi. Böylece bir global satış rekoruna ulaşan şirket, General Motors\'un yeniden zirveye çıkmasında büyük katkı sahibi oldu. Satışlar, 2010 ile karşılaştırıldığında yüzde 7,6 artış kaydetti. ABD, toplam 1.775.812 adet araç satışı ile Chevrolet araçlarının en fazla satıldığı ülke olurken, 2010 yılına kıyasla satışlarını yüzde 13\'ten fazla artırdı. Çin, bir önceki yıla oranla satış miktarını yüzde 9,5 artırarak 595.068 adet ile rekor seviyede bir satış miktarına ulaştı. Chevrolet\'nin satış miktarlarını bir önceki yıla kıyasla önemli miktarda artırdığı diğer pazarlar ise yüzde 49 ile Rusya, yüzde 31 ile Türkiye ve yüzde 21 ile Almanya oldu. Chevrolet Türkiye binek otomobil pazarında 8. sıraya yerleşti. Zaman

Facebook

Youtube