SİLİKON VADİSİ

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

Turk Avenue Özel - Turkish American Business Connection tarafından organize edilen Turkish American Business Conference iki yıl aradan sonra Google'un merkezinin de bulunduğu California'nın Mountain View şehrinde gerçekleştiriliyor. Kuzey California'da Bay Area olarak anılan ve yaklaşık 10-15 bin arası Türkün yaşadığı bölgedeki teknoloji firmalarında çalışan Türkler 5 Mayıs'ta Computer History Museum'da bir araya gelecek.


 


''The Year of the Entrepreneur'' sloganının ana tema olarak seçildiği konferansta, kendi işini kurmak isteyen girişimcilere yol gösterilmeye çalışılacak. Konferansa Yonja ve Civic-Solar'ın kurucusu Kerim Baran, Koding.com'un CEO'su ve kurucu ortağı Devrim Yaşar, SocialWire'ın kurucusu Selçuk Atlı, Udemy CEO'su ve kurucu ortağı Eren Bali, Wallit CEO'su ve kurucu ortağı Veysel Berk, TurkishSpark'ın kurucu ortağı Superonline eski genel müdürü Babür Özden, Venture direktörü Vish Mishra gibi konuşmacılar katılıyor.

Ayrıca Los Angeles'a yeni atanan Ticaret Ataşesi Ebru Gülsoy ve Türkiye'deki büyük teknoloji firmalarından Netaş'ın araştırma-geliştirme sorumlusu Öner Tekin konferansta yer alacak diğer isimler olacak.

Konferansla ilgili Turk Avenue'ye bilgi veren TABCON pazarlama sorumlusu Tuğsan Topçuoğlu, konferansa kendi işini kurmak isteyen girişimciler çekmeyi hedeflediklerini söyledi.

Yaklaşık 150 kişinin katılmasına beklediklerini ifade eden Topçuoğlu'nun kendisi de Amerika'lı dev perakende zinciri Macy's'in web sitesi macys.com'da sistem müdürü olarak görev yapıyor. Özellikle Google, Apple, Oracle, Yahoo gibi Türklerin çalıştığı şirketlerden katılım olacağını kaydeden Topçuoğlu, bölgedeki Stanford Üniversitesi ve University of California Berkeley'de okuyan Türk öğrencilerin konferansa ilgi göstermesini beklediklerini dile getirdi.

Turkish American Business Connection, bölgede yaşayan Türkleri biraraya getirmek adına her ayın son Perşembesi dönüşümlü olarak San Francisco ve Palo Alto'da sosyal etkinlikler düzenliyor. TABCON Konferansı ise bu küçük buluşmaların yıllık büyük organizasyonu olarak kabul ediliyor. 

Konferansın sponsorları arasında İstanbul Ticaret Odası'nın kurduğu Teknopark İstanbul, Tivid, Inc, Ozen Engineering, Tunc Doluca, Begul Tunc gibi firmalar yer alıyor.

Konferansın katılım ücreti ise üye olmayanlara 149, öğrencilere 109 dolar. TABC'e üye olup konferansa katılmak isteyenlere ise 179 dolar. Konferansa katılmak için bu linkten kayıt yaptırabilirsiniz. http://www.regonline.com/register/checkin.aspx?eventid=1077136

2008 ve 2009 yıllarında üst üste yapılan TABCON konferanslarına 2010 ve 2011 yıllarında ara verilmişti.

Konferansla ilgili detaylı bilgi için wwww.tabcon.org sitesini ziyaret edebilirsiniz.

KONUŞMACILAR
Vish Mishra- Venture Director, Clearstone Venture Partners
Carol M. Sands - Founder, The Angel's Forum
Babur Özden- Co-Founder, TurkishSpark
Dilawar Syed- CEO, Yonja Media Group
Veysel Berk- Founder and CEO, Wallit
Selçuk Atlı- Founder and CEO, SocialWire
Devrim Yaşar- Co-founder and CEO, Koding.com
Eren Bali- Co-founder and CEO, Udemy
Aslı Aras, Ph.D. - Corporate Development Manager, Agilent Technologies
Pascal Finette- Director of Mozilla's Open Innovation Group, Mozilla Foundation
Menekşe Gencer- Mobile Payments Consultant, mPay Connect
Ebru Gülsoy- Commercial Attaché, San Francisco Office of the Commercial Attaché
Öner Tekin- Netaş Technology and R&D Leader
Kerim Baran- Co-founder at Civic-Solar
Rajiv Gupta- VP/GM Policy Management Business Unit, Cisco Systems

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

Sosyal paylaşım sitesi Facebook, fotoğraf paylaşım uygulaması Instagram’ı satın almak için 1 milyar dolar ödemeyi planlıyor. Facebook’un kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Mark Zuckerberg, sosyal  paylaşım sitesinde yaptığı açıklamada, Instagram’ı  satın almak için 1 milyar dolar harcadıklarını belirterek, “Bu Facebook için  önemli bir dönüm noktası çünkü ilk kez çok sayıda kullanıcısı olan bir şirket ve  ürüne sahip oluyoruz” dedi.


 

Facebook’un San Francisco merkezli Instagram için ödemeyi nakit ve hisse  olarak yaptığı, şirketin 10 çalışanını kiraladığı, anlaşmanın haziran ayının  sonuna kadar sonlandırılmasının beklendiği belirtildi. Kısa bir süre öncesine kadar sadece Apple marka cihazlarda mevcut olan  Instagram, kişilerin mobil araçlarıyla çektikleri fotoğrafları filtrelemelerini,  bunları arkadaşları ve yabancılarla paylaşmalarını sağlıyor.

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

2011'de 108 milyar dolar ciro ve 422 milyar dolarlık piyasa değerine ulaşan teknoloji devi Apple, dünyanın en değerli markası seçildi. Brand Finance'ın 500 marka arasında yaptığı araştırmada 70,6 milyar dolarlık değeri ile ısırık elma logolu Apple birinci olurken, onu Google ve Microsoft izledi.

iPhone, iPad ve iPod ile teknoloji dünyasındaki alışkanlıkları değiştiren Apple, en büyük arama motoru Google'ı tahtından indirerek dünyanın en değerli markası oldu. Uluslararası marka değerlendirme kuruluşu Brand Finance'ın yaptığı araştırma sonucuna göre Apple, 70,6 milyar dolarlık marka değeri ile listenin ilk sırasına yerleşti. Apple'ın böyle bir noktaya gelmesinde kurucusu Steve Jobs'u büyük emeği olduğu kesin. Jobs'un Ekim 2011'de hayatını kaybetmesinin ardından da "ısırık elma" logolu Apple yükselişini sürdürmeye devam etti. Şirketin şu an sahip olduğu değer, Brand Finance'in bugüne ka­dar ölçtüğü en yüksek marka değeri olma özelliğini taşıyor. Brand Finance CEO'su David Haigh, fikri ve sınaî hakların mar­ka değeri üzerindeki etkisini anlayabilmek için Apple'ın muhteşem bir örnek olduğu­nu söylüyor. Apple'ın açık ara önde olduğu listede en değerli 5 teknoloji markasının tamamının ABD menşeli olması ise dikkat çekiyor. Brand Finance'ın yaptığı marka araştırması sonucunda dünyanın en değerli 500 markası belirlendi. Çalışmanın sonuçlarına göre, listenin ilk sırasına, geçen yıl listenin 8. sırasında yer alan Apple, ikinci sırasına Google, üçüncü sıraya ise Microsoft yerleşti.

Dünyanın gelişen pazarları olarak bilinen BRIC (Brezilya, Rusya, Çin, Hindistan) ülkelerinin gelişim başarıları "en değerli markalar'' listesine yansırken Çin'in 25, Brezilya'nın 9, Rusya'nın 8, Hindistan'ın ise 6 marka ile temsil edildiği listede Türk markası yer almadı. İlk 20 marka içinde 11'i teknoloji alanında faaliyet gösterirken, bu liste içinde 3 banka, 2'şer enerji ve gıda, birer otomotiv ve perakende markası yer aldı. İlk sıradaki Apple'ı 47,4 milyar dolar marka değeriyle Google, 45,8 milyar dolar marka değeri ile Microsoft, 39,1 milyar dolar marka değeri ile IBM ve 38,3 milyar dolar marka değeriyle Wallmart takip etti.


 


Türk markalarının listede yer alamamasıyla ilgili görüşlerini bildiren Brand Finance Türkiye Direktörü Muhterem İlgüner, "Bir zamanlar eşdeğer kabul edildiğimiz ülkelerin değer elde etme konusunda gösterdiği başarı listelere yansıyor. Bir ülkenin küresel ölçekte değerli marka sayısı, söz konusu ülkenin değer üretebilme kabiliyetini yansıtır. Umuyoruz ki, Türk markaları da sayıca artarak bu listede kalıcı şekilde yer alma başarısı gösterecektir. Bu konuda hem kamu hem de özel sektöre büyük görevler düşüyor.'' değerlendirmesinde bulundu. İlgüner, dünyanın ekonomik krizle boğuştuğu 2011 yılında lüks markaların değerlerini artırdığını gözlemlediklerini de belirterek, şu görüşlere yer verdi: "Louis Vuitton yüzde 24 artışla 4,9 milyar dolar, Hermes yüzde 9 artışla 3,4 milyar dolar, Polo Ralph Lauren yüzde 6 artışla 3,4 milyar dolar marka değerine ulaşmıştı. Ayrıca artan marka değerleri ile Prada, Coach, Christian Dior ve Burberry, listeye ilk kez girmeye hak kazandı.''

Bu arada Apple, hisse başına 2,65 dolar temettü dağıtmayı planlıyor. 30 Eylül'de başlamak üzere 10 milyar dolarlık hisse geri alımı yapmayı değerlendiren şirketin hisseleri, yeni iPad'i satışa sunmadan önce 15 Mart'ta ilk kez 600 doları geçmişti.

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

GOOGLE’ın mobil işletim sistemi Android’in uygulama pazarına Türkiye’den girilmemesi sorunu çözülüyor. Google Ortadoğu ve Afrika Direktörü Richard Turner, Android Market Uygulaması’nın Türkiye’de yıl sonuna kadar hayata geçeceğini açıkladı. Turner, “Android Market uygulaması Türkiye’de kullanıma sunulacak. Türk firmaları da bu hizmeti heyecanla bekliyordu. Yıl sonuna kadar Android Market’in Türkiye’de aktif hale geleceğini düşünüyorum” dedi.


 


Fatih projesini öven Turner, şu değerlendirmeyi yaptı: “17 milyon öğrenciye 4 yıl içinde tablet üzerinden eğitim verilecek olması heyecan verici. Benzer bir proje ile hiç karşılaşmadım. 8 milyar TL’lik projenin genç nüfusa sahip Türkiye’nin eğitim sisteminin dönüşümünde önemli katkısı olacağını düşünüyorum. İçerik üretimiyle ilgili olarak Sebit ile çok yakın çalışıyoruz. Bunun dışında da içerik üreticileriyle işbirliği yapacağız.”

Türkçe F klavye
Türkçe F tuştakımının bakanlık tarafından da istenildiğini belirten Richard Turner, şöyle konuştu: “Türkçe F tuştakımı sadece Fatih projesindeki tabletler için değil, tüm Android platformundaki cihazlar için geçerli olacak. Türkçe seçenekler arasına F tuştakımı da olacak. Sadece öğrenciler değil, tüm Türk tüketiciler bu kolaylıktan faydalanacak.” Hanife Bas, Hurriyet

Facebook

Youtube