LOKAL

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
Seattle’da Türkçe öğrenmek isteyenler, Türkiye ve Türk kültürünü merak edenlerle tanışmak ve sohbet etmek isteyenlere yönelik "Türkçe Masası" kuruluyor. Seattle'da kurulu Türk derneği TACAWA tarafından düzenlenen Türkce Masası'nın ilk toplantısı 29 Mart Pazartesi günü 7pm-9pm arasında gerçekleştirilecek. Katılmak isteyenler This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. adresinden temas kurabilir. Detaylı bilgi için:
http://www.tacawa.org/content/tacawa-turkish-table-begins

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
NBC televziyonundaki ''Today's Show'' programda geçen hafta, sınırı yasadışı yollardan geçtikleri suçlamasıyla gözaltına alınan 3 Amerikalı dağcıyla ilgili haberde gösterilen Türkiye haritasındaki hataya ilişkin olarak NBC, aynı programda bir düzeltme yayınladı. Düzeltmede, ''Geçen hafta 3 Amerikalı dağcının İran'a girdiği bölgeyi tarif ederken, NBC News, bir bölgeyi 'Kürdistan' olarak tanımlayan bir harita gösterdi. Irak'ın içinde 'Kürdistan' olarak bilinen bir siyasal bölge olmakla birlikte, gösterilen harita, Türkiye ve Suriye'nin kimi bölümlerini de içine aldı.

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
New York merkezli haber portalı TurkishNY.com websitesinin 5. yıl kutlamaları New York Manhattan Center'da gerçekleştirildi. Gecede Türk Amerikan toplumuna katkılarından dolayı 23 kişi ve kuruma plaket verildi. Ödül töreninin uzaması, Ajda Pekkan için salonu dolduran seyircileri sabrını taşırırken, gecenin sunumunu yapan Serra Karaçam sahnede zor anlar yaşadı. Yemekli davetliler ile seyirci olarak geceye katılanlar salonlara ayrı zaman dilimlerinde alınırken, saat 10.00'da sahneye çıkması beklenen Ajda Pekkan'nın 45 dakikaya yakın

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

New York merkezli Türk Kadınlar Birliği 17-19 Aralık tarihleri arasında Türkevi giriş katında Kermes düzenliyor. Geçtiğimiz Kasım ayında yaptığı balo ile 50. yılını kutlayan Kadınlar Birliği, Kermes ile etkinliğe katılacak firmalardan ve satılacak ürünlerden elde edilecek geliri derneğe kaynak olarak aktarmayı planlıyor. 14 Haziran 2009'da gerçekleşen genel kurulu ile göreve başlayan yeni yönetim konsolosluk bünyesinde faaliyet gösteren Atatürk okulunu yeniledi. Sınıfları tamamı yardımlarla karşılanan bilgisayar, televizyon, DVD, wireless mikrofon, projektörlerle donattı.

Facebook

Youtube