LOKAL

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
Ayşe Önal Zamboğlu - Yeni bir kita, yeni bir dűnya dolayısıyla yeni bir hayat vaadi. Başa çıkılması műmkűn olmayan bir cazibe. Diğer kıtalarin yorgun geçmişine karşı, bu yeni kıtada ileride geçmiş olacak gűnleri yorma imkanı. Milyonlar kapıldı bu cazibeye, dünyanın dört bir tarafından hayatlarının çantaya sığan miktarı ile dűştüler yola. Yeniden başlamak, yeni bir hayat kurmak için, vatan hasretine umutla karşı koydular. Babamın amcası Jack Mehmet’in hikayesi, ABD'ye ilk gelen Türklerin başlarından geçenlerin güzel bir örneği.

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
ABD’ye göç eden her göçmen millet içinde, kendisini ülkesinin insanına adamış kişiler vardır. Onların dertleri ile dertlenir, hüznü ile hüzünlenirler. Bir karşılık beklemeksizin insanların yardımlarına koşarlar. Kapitalist sistemde parayı değil, kendi insanına yardımı esas alırlar. Belki sistemin çarklarına kendilerini kaptırsalar, onlar da diğer meslektaşları gibi milyon dolarlar kazanıp rahat ve sıkıntısız bir hayat sürerler. Ancak onlar paranın sıcak yüzünü değil, insanların kalplerini kazanmayı tercih ederler.

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

Ertugrul OsmanMüge Mengü – New York (6 Ekim 2005) - (TurkofAmerica Magazine) Türkiye’den ABD’ye mektepli olmak üzere gelen pek çok genç yönetmen adayı arasında, Didem Yılmaz belgesel film çalışıyla bir farklılığa imza atmayı başardı. New York New School Üniversitesi’nde Kitle İletişim ve Medya Çalışmaları bölümünde yüksek lisans yapan Yılmaz, aynı üniversitenin film bölümünde eğitimini tamamladı. Dünyada sanatın gidişatını belirleyen kentlerden biri kuşkusuz, New York.... Yılmaz’ı New York’a getiren iki neden var. Biri kuşkusuz sinema sevdası, diğeriyse New York’un büyülü atmosferi. Didem’in master tezi olarak 2003 yılında tamamladığı “Sultanı Aramak” belgeseli Osmanlı sarayında doğan son şehzadenin New York'ta izini sürdü. II. Abdülhamit’in torunu Osmanlı tahtının son varislerinden Osman Ertuğrul Efendi’yi bulmak için çabalayan Yılmaz, onunla modern Türkiye’nin genç bir neferi olarak buluşmasını hikayeleştirdi ve belgeseli onu daha ilk çalışmasında görsel medya alanında aranılan bir isim haline getirdi.

Facebook

Youtube