LOKAL

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

Ferguson'daki olayları takip eden Bilgin Şaşmaz, önce ölümle tehdit edildi, ardından darp edildi ve kelepçe takılarak gözaltına alındı. ABD'de silahsız siyahi Michael Brown'ın (18) polis tarafından öldürülmesi sonrası olayların patlak verdiği St. Louis kentinin Ferguson mahallesi yakınlarında göstericilerle polisin çatışmasını görüntüleyen Bilgin Şaşmaz, polisin sert müdahalesine maruz kaldı. Şaşmaz polis tarafından önce "öldürülmek"le tehdit edildi. Polisler kısa süre sonra, haber takibinde ısrar eden Şaşmaz'ın üzerine çullanarak, yere yatırdı. Yüzüne ve sırtına bastırılan Şaşmaz'a plastik kelepçe takıldı. Şaşmaz 5 saat süreyle hücrede tutulduktan sonra serbest bırakıldı.

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

Zeynep OsmanSaltanat devam ediyor olsaydı Zeynep Osman röportajını New York’taki 150 metrekarelik bir dairede değil, Dolmabahçe Sarayı’nda yapıyor olacaktık. Ancak biz asansörsüz, kirası 357 dolarlık o dairedeyiz.74 ve Lexington: Büyük kısmı dümdüz olan New York şehrinin nadir yokuş aşağı caddelerinden birisi burası. Madonna, Steven Spielberg, Spike Lee gibi ünlü isimler sadece birkaç sokak ötede oturuyor. Çoğunun kapısında, filmlerde görmeye alışık olduğunuz şapkalı apartman görevlilerinin olduğu binaların ‘penthouse’ olarak adlandırılan en üst katlarının ortalama kirası 15 bin dolar civarı. Biz ise başka bir ‘penthouse’dayız. Central Park manzarası ya da kapı görevlisi olmayan üç katlı bir binanın en üst katında, birkaç sene önce vefat eden, Osmanlı hanedanının imparatorluk döneminde dünyaya gelen son şehzadesi Ertuğrul Osman Osmanoğlu’nun eşi Zeynep Osman’ın evinde.

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

Zeynep Osman Hem Devleti Aliye Osmanlı tarafından hem de Afganistan tarafından Saray kökeni olan Zeynep Osman (Tarzi), geçtiğimiz hafta Amerika ve Türkiye’de gündem olan isimdi. İki odalı mütevazi evinden çıkarılmama mücadelesi New York Times’da haber konusu olunca bir anda Amerikan ve Türk basının ilgi odağı oldu. Zaman Gazetesi'nden Sezai Kalayci ve Orhan Akkurt, Zeynep Osman'la New York'taki evinde konuştu.

Facebook

Youtube