Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu (TADF), Türklerin yoğun olarak yaşadığı New Jersey’nin Bergen ve Burlington Bölgeleri ile Pennsylvania Levittown bölgesinde dernek temsilcileri ve vatandaşlar ile buluştu. Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu Başkanı Ali Çınar, Başkan Yardımcıları Cemil Özyurt, Cavit Öncül ve Genel Sekreter Turan Ayaz ve Genel Sekreter Yardımcısı Engin İkiz, Bergen Camii ve Kültür Merkezine ziyarette bulundu.


 

Türk-Amerikan Diyanet Vakfı’nın mülkiyeti altında bir şube olarak, Türkiye Cumhuriyeti Diyanet İşleri Başkanlığınca hizmetleri yürüttüklerini belirten Dernek Başkanı İsmail Uslu, Bergen County’de yaşayan 10.000 vatandaşımız ve 5.000 civarında da soydaş ve akraba topluluklarınindan oluşan bir gücün bölgelerinde olduğunu dile getirdi. Sosyal ve kültürel etkinliklerin de yapıldığını belirten Uslu, yeni TADF yönetiminin topluma inmesi ve güveni sağlamaya başlamasından dolayı mutluluk duyduklarını belirtti.

TADF Başkanı Ali Çınar, “Bölgedeki Türk toplumunun ihtiyaçlarını ve sorunlarını dinlemek ve çözmek bizlerin borcudur. Federasyonumuz halkımızın Federasyonudur,” dedi. Bölgede yaşayan Türk çocuklarımıza eğitim verilmesi ve New York’taki Atatürk Okulu ile ortak çalışmalar yapılması gibi konuların da görüşüldüğü toplantıda, Federasyon’dan beklenen çalışmalar TADF Başkanı Ali Çınar ve ekibine sunuldu.

TADF Başkanı Ali Çınar, Cliffside Park Belediyesi tarafından milli günlerimizi tanıyan bir plaketi Başkan İsmail Usluya takdim etti. TADF Ekibi daha sonra bölgedeki esnafı gezerek, yaptıkları yeni çalışmaları anlattı.

Philadelphia Türk Günü ve Yürüyüşü 5 Mayıs’ta

Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu haftasonu aralıksız dernek ziyareti ve halk buluşmasına devam ederek New Jersey’nin Burlington bölgesi ile Philadelphia’nın Levittown kasabasına gitti. Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu Başkanı Ali Çınar, Genel Başkan Yardımcısı Faruk Acar, Mali işlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mehmet Durmuş, Türkiye ilişkilerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Hüseyin Bayram ve Başkan Danışmanları Kadir Taşkın, Ahmet Kumas ve Orhan Bayram’ın da katıldığı ziyaretlerde, TADF’ye bağlı Selimiye Camii & Kültür Merkezi ve TAMCA dernekleri de ziyaret edildi.

Burlington’da gerçekleştirilen toplantıya başta Selimiye Kültür Merkezi Başkanı Yener Hendenoğlu, ATAA Başkan Yardımcısı ve TAFSUS Yöneticisi İbrahim Onaral, Türk Amerikan Toplum Merkezi Yöneticilerinden Mehmet Reyhan, TAMCA Başkan Yardımcısı İbrahim Memiş ve Fikri Ekin, Türk Amerikan Giresun Derneği Başkan Yardımcısı  Halil Kir ve Murat Camii Başkanı İbrahim Yıldız olmak üzere birçok toplum lideri ve vatandaş katıldı. Toplantıda, bölgede yaşayan Türk toplumunun sorunları anlatılırken,  Türk Hava YoPhiladelphia’da uçuşlara başlaması için toplanan imzalar TADF Mali işlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mllarının ehmet Durmuş’a teslim edildi. Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu Yönetiminin kendilerini ziyaret etmesinden dolayı mutlu olduklarını belirten Başkan Yener Hendenoğlu, bölgedeki Türk derneklerinin her sene yapmış olduğu Philadelphia Türk Günü Yürüyüşü ve Festivaline TADF’nin vereceği destekten ötürü memnuniyet duyduklarını ifade etti.

Yürüyüş ve Festival komitesi kurulurken, Amerika’nın ilk başkenti olan Philadelphia’da bu sene yürüyüşün daha renkli geçmesi için maddi kaynaklar konusunda yerel yonetimle de irtibata geçileceği bildirildi.

TADF Başkanı Çınar, birlik ve beraberlik içinde TADF’nin her kesime ulaşmak için gece gündüz demeden çalışmaya başladığını belirterek, bu konuda ilk verimli sonuçların alınmaya başladığını söyledi. 5 Mayıs Philadelphia ve 6 Mayıs Paterson’da Türk Günü Yürüyüşü ve Festivalleri olacağını belirten Çınar, bölgelerdeki derneklere ve toplum liderlerinin hepsine ortak hareket ettikleri için tek tek teşekkür etti. Geçen haftasonu da Paterson’daki toplum liderleri ile görüştüklerini belirterten Çınar, dernek ziyaretleri ve halkla buluşmaların devam edeceğini söyledi.

TADF yönetimi programını, Levittown bölgesinde gerçekleştirilen esnaf ziyaretleriyle tamamladı.

Facebook

Youtube