DÜNYA

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
Dünya genelinde her üç kadından biri şiddete maruz kalıyor, sekse zorlanıyor veya suistimale uğruyor. Birleşmiş Milletler Deputy Secretary-General Asha-Rose Migiro, insan trafiğinden milyarlarca dolar kazanıldığını ve silah ve uyuşturucudan sonra yasadışı en fazla kazanç sağlanan üçüncü alan olduğuna dikkat çekiyor. İnsan trafiğinde kullanılanların da yüzde 80’inin çocuk ve kadın olduğunun altını çiziyor. Dünyadaki kadınların ekonomik güvenliklerini geliştirmek, şiddete uğramalarını engellemek, kızlar ve kadınlar arasında HIV/AIDS yayılmasını engellemek gibi amaçlarla yola

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
İşgücü pazarına giren gençlerin sayısının azalması ve “baby-boom” kuşağının emekliye ayrılmaya başlaması ile birçok OECD ülkesi önümüzdeki yıllarda işgücü arzında beklenen açıkları kapatmak için gözlerini işgücü göçüne çeviriyor. 2015’te OECD ülkelerinde emekliye ayrılan kişilerin sayısı işgücüne katılanların sayısını aşacak ve bu olgu uzun yıllar devam edecek. Uluslararası göç, işgücü açığına çözüm bulmanın tek yolu olmasa da, teknoloji, dış kaynak kullanımı ve yurtiçi işgücü arzının daha fazla seferber edilmesi gibi diğer çözüm yolları belirli mesleklerdeki ve belirli ülkelerdeki ihtiyaçların karşılanmasında önemli bir rol oynayabilir. Ancak, şu anda ekonomik kriz bu tabloyu önemli oranda değiştirerek işgücü pazarı üzerindeki baskılara bir ara vermiş bulunuyor.

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
Dünyada yaşanan krize rağmen hükümetler vergi reformalarına odaklandılar. Dünya Bankası ve PricewaterhouseCoopers LLP tarafından hazırlanan 2010 “Paying Taxes” raporuna göre 45 ülke vergi ödemeyi kolaylaştırıcı reformlar gerçekleştirdi. Vergi ödeme sistemini geliştiren ülke sayısı bir önceki yıla göre yüzde 25 oranında arttı. Rapora göre dünyanın vergi sisteminde en reformist ülke Doğu Timur oldu. Doğu Avrupa ve Orta Asya son üç yıldır en fazla sayıda reform yapan hükümete sahip bölgeler oldu.

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
Tüm dünyanın gözü Haziran-Temmuz  2010’da Güney Afrika’da gerçekleştirilecek 19'ncu Dünya Kupası maçlarında olacak.   şölen 11 Haziran 2010'da Güney Afrika-Meksika ile başlayacak. 1994 yılından beri dünya genelinde Rugby, Kriket, Golf gibi büyük şampiyonalara ev sahipliği yapan Güney Afrika, bu kez farklı bir heyecan yaşıyor. Olimpiyat oyunlarından sonra dünyanın en büyük spor organizasyonu Dünya Kupası, izleyici açısından Olimpiyatlardan daha fazla kişi tarafından seyrediliyor.

Facebook

Youtube