BAŞARI HİKAYELERİ

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

New York - Türkiye’deki yatırımları ve prestijli projeleriyle tanınan lider Türk markalarından biri olan Atış Şirketler Grubu, yeni ofisinin New York’ta açılacağını duyurdu. Şirketin küresel genişleme stratejisinde önemli bir dönüm noktası olan büyük açılış töreni 20 Haziran'da kurdela töreni ile gerçekleştirilecek. Atış Şirketler Grubu, uluslararası varlığını genişletmeye yönelik devam eden çalışmalarının bir parçası olarak New York'taki ofisini 5. Cadde’de (5th Avenue) açacak. Kuveyt ve Umman'daki ofislerin ardından uluslararası müşterilerine zamanında ve yerinde hizmetler sağlamak hedefiyle büyüme ve genişleme atılımlarına devam eden Atış Grubu, yıl sonuna kadar toplam 14 ülkede ofis açmayı planlıyor. Kuruluşundan bugüne 16 yılda 1,6 milyar dolarlık yatırım değeri ile Bursa genelinde 3 bini aşkın yaşam alanı ve 200 bin m2'ye yakın ticari alan üreten şirket, küresel yapılanmasını önemli ölçüde artırmaya hazırlanıyor.

User Rating: 5 / 5

Star ActiveStar ActiveStar ActiveStar ActiveStar Active

Mustafa Tuncer, girişimci kelimesinin tam olarak vücut bulmuş hali. İmkansızlıklar içinde iş kurma, büyütme, risk alma, iflas etme ama yılmama hepsi Tuncer’in hayatında sırasıyla var. Üniversite yıllarının ardından Türkiye’de kalsa siyasi bir hükümle hapis yatması kuvvetli bir ihtimal dahilindeydi. Türkiye’nin askeri vesayetin siyaseti esir aldığı 1990’lı yıllarda aktif bir öğrenciydi. Günleri protesto gösterilerinde şehir şehir dolaşarak geçiriyordu. Kendi ifadesiyle çok çalışkan bir öğrenci değildi.  Adapazarı’nda imam hatip lisesinden mezun oldu. İşletme fakültesinde okuyan ağabeyinin tavsiyesi ile iletişim fakültesini tercihleri arasına yazdı. Üniversite sınavını kazanacağından çok ümitli değildi. Kapitalist sistemin tüketimi körüklemesine karşıydı. Ancak tüketim endeksli bir hayatta ürünlerin promosyonunu yapmaya zorlayan bir bölüm seçti. İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümünü kazandı. Normalde dört yılda bitmesi gereken okul, siyasi aksiyonlar nedeniyle uzadı.  

User Rating: 5 / 5

Star ActiveStar ActiveStar ActiveStar ActiveStar Active

Afyon Karahisar, Türkiye’nin en çok göç veren illerinden biri. Afyonkarahisar'ın nüfus olarak en büyük ilçelerinden Emirdağ'da, 1960'lı yıllardan itibaren yurt dışına göç başladı. Başta Belçika olmak üzere çoğunluğu Avrupa ülkelerine işçi olarak giden Emirdağlı gurbetçilerin sayısının günümüzde 150 bine yaklaştığı tahmin ediliyor. Emirdağlılar diğer ülkelere göre daha çok Belçika'da yaşamayı tercih ederken, bu ülkedeki Emirdağlı nüfusunun 120 bin olduğu belirtiliyor. Rotayı Amerika’ya çeviren Emirdağlılardan biri de Paterson’da herkesin ‘baba’ diye hitap ettiği Kadir Taşkın. O da diğer hemşerileri gibi Avrupa’ya gitmek üzere 1989’da yola çıktı. Hem Almanya hem de Amerika vizesi vardı. Bir arkadaşı Amerika’ya gel beğenmezsen buradan Almanya’ya geçersin dedi. Taşkın, 1989 yılında Paterson, New Jersey’e geldi. ‘’Geldiğim ilk günden beri de buradayım, bir yere gitmedim,’’ diyor.  

Facebook

Youtube