SEKTÖREL HABERLER

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
Kibar Holding, Güney Kore merkezli Pohang Iron and Steel Company (POSCO) ve Daewoo International ile yassı paslanmaz çelik üretim tesisi kurmak üzere ortaklık anlaşması imzaladı. Tesisin 2013 yılının nisan ayında üretime başlaması planlanıyor. Kocaeli'nde kurulacak tesisinin faaliyete geçmesiyle, her yıl yurtdışından ithal edilen yaklaşık 10 milyar dolarlık paslanmaz çeliğin yüzde 40'ının Türkiye'de üretilmeye başlanacağı bildirildi. Kibar Holding Proje Yönetici Mehmet Aydın, söz konusu tesisi kurmak için uzun süre önce çalışmalara başladıklarını ifade etti.

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
Teknosa, Türkiye piyasasından çekilen Amerikalı Best Buy'ın Türkiye'de faaliyet yürüten iştirakini satın aldı. Best Buy'ın 4 bin 200 metrekarelik İzmir ve 3 bin 400 metrekarelik Ankara mağazaları Teknosa bünyesinde hizmet verecek. Genel Müdür Mehmet Nane, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
Dünyanın en büyük yağ organizasyonu olarak gösterilen Amerikan Yağ Kimyacıları Derneği (AOCS) tarafından 4 yılda bir düzenlenen Dünya Yağ Konferansı, İzmir'de başladı. Hilton Oteli'ne düzenlenen konferansın açılış kokteylinde organizasyonun genel başkanlığını yürüten Bioactives World Forum Üst Düzey Yöneticisi Sefa Köseoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, 102 yıllık bir geçmişe sahip AOCS'nin 4 yılda bir düzenlenen bu konferanslarda bilim adamları ve endüstri kurumlarını bir araya getirdiğini, yağ sektöründe son teknolojiler ve pazar oluşumlarının masaya yatırdığını söyledi.

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
Türkiye Patent Enstitüsü’ne (TPE), 2010 yılı genelinde yapılan 85 bin 128 marka başvurusunun 73 bin 142’si Türk firmalarından yapılırken geriye kalan 11 bin 986 marka başvurusu ise yabancı ülkelerden yapıldı. 121 farklı ülkeden marka başvuruları alan TPE’ye geçen yıl en fazla başvuruyu 2 bin 95 başvuru ile ABD yaparken, bu ülkeyi sırasıyla bin 956 başvuru ile Almanya ve bin 94 başvuru ile İsviçre izledi.

Facebook

Youtube