LOKAL

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

Güney Florida'da yaşayan Türkler kendi çabaları topladıkları paralarla ile Türkevi'ni hizmete açtılar.  Florida Türk Amerikan Derneği'nin öncülüğünde bölgede yaşayan Türklerin katkıları ile açılan Türkevi'nde dernek seçimleri, toplantılar, çocuklar için okul, klasik müzik korosu, Anneler Günü etkinlikleri, 10 Kasım törenleri, şiir ve kitap klübü, tavla turnuvası, film gösterimi, seminerler, konferanslar gibi etkinliklere ev sahipliği yapacak. Türkevi'nde ayrıca maç gösterimleri, folklor dersleri etkinlikleri ile gelenlerin faydalanması için kütüphane bulunuyor.

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
Amerika Birleşik Devletleri’nde yaşayan başarılı Türkleri ödüllendirmek üzere kurulan Golden Turk Awards aday komitesi, aday başvurularını kabul etmeye başladı. Golden Turk Awards ödül töreninde kurumsal ve bireysel olmak üzere 2 ana kategoride ve 19 değişik branşta başarılı isimler belirlenecek. ABD’de yaşayan Türklere Oscar heyecanı yaşatacak olan tören, 22 Mayıs 2010 tarihinde Dünya'nin en prestijli otellerinden biri olan New York'ta ki Waldorf Astoria’da gerçekleştirilecek.

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
Heykel, 19. yüzyılın ortalarında Türk toprağı olan Mısır'a dikilmesi maksadıyla Fransızlar tarafından hazırlanmış ama sonradan yaşanan bazı şanssızlıklar yüzünden Mısır yerine Amerika yolunu tutmuştu. İşin daha da garip tarafı, heykelin masraflarının büyük kısmının, zamanın hükümdarı Sultan Abdülaziz tarafından bizzat ödenmiş olmasıydı. 'New York' dendiği zaman, çoğumuzun hatırına ilk önce Manhattan'daki gökdelenler ve şehrin hemen önündeki adada yükselen, kaidesiyle beraber tam 93 metrelik 'Özgürlük Heykeli' gelir.

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
Cemil Özyurt (Turk Avenue Özel) Meksika ile 1846-1848 yılları arasında yapılan savaşta zafere ulaşan Birleşik Devletler, Arizona, California, Nevada, Utah, Coloroda ve New Mexico eyaletlerini ülke topraklarına kattı. 529 bin square mil büyüklüğündeki yeni topraklar, 1849 yılında Batı’da altının bulunmasıyla daha da önem kazandı. Bölgede yapılacak yeni araştırmalar, nakliyat ve toprakları savunmak Federal hükümete bir takım yeni zorlukları da beraberinde getirdi. Texas’tan California’ya ulaşmak gerekiyordu.

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
New York için 24 saat yaşayan şehir derler. Ama ne yaşamak! Bu şehirde hayat sadece kaldırımlarla veya devasa binalarla kısıtlı değil. Yerin altında da 24 saat yaşayan bir New York var. Ben de sizler için New York’u aldım ve yerin altına taşıdım.  Queens, Brooklyn, Bronx, Staten Island ve Manhattan bölgelerindan oluşan New York 809km² alana yayılmış 8 milyon nüfusa sahip dünyanın ekonomik açıdan en önemli metropollerinden biri. Şehrin beş duyu organi, Wall Street, Özgürlük Anıtı, Broadway, Soho ve 5.Cadde, kalbi de New York Metro Sistemi.

Facebook

Youtube