LOKAL

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

California Eyaleti'nin güneyindeki Türk derneklerinden Orange County Turkish American Association (OCTAA) bünyesindeki Orange County Türk Okulu'nun 4. Geleneksel 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları 24 Nisan 2010 Cumartesi günü gerçekleştirildi.  Büyük bir coşku seli içinde geçen kutlamalara Irvine şehrinin kaymakamı Sukhee Kang, Türkiye Cumhuriyeti Los Angeles Konsolos Muavini Arif Çelik ve Los Angeles Eğitim Ateşesi Seyithan Razi de katıldı.

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı yaklaşırken, Amerika’nın çeşitli eyaletlerinde düzenlenecek olan etkinliklerin hazırlıkları da sürüyor. Bu haftasonundan başlayarak önümüzdeki haftalar boyunca farklı tarihlerde düzenlenecek olan etkinlikler, hem Türk hem Amerikan çocuklarını biraraya getirip, bir yandan dostluk ve kardeşliği pekiştirirken diğer yandan da çocukların güzel bir bayram geçirmelerini amaçlıyor.

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

ABD'de yaşayan başarılı Türkleri ödüllendirmek üzere bu yıl ilk kez organize edilen Golden Turk Awards töreni için aday başvuru süresi 15 Nisan'a kadar uzatıldı.

19 değişik kategoride başarılı Türkleri ödüllendirileceği Golden Turk Awards töreni için gelen başvuruların tasnifi devam ederken, aday başvuru komitesinde yer alan 15 uzman başvuruları kriterlerine göre değerlendiriyor. Başvurularda En Başarılı İşadamı ve En Başarılı İşkadını kategorilerine yoğun ilgi olduğu gözlenirken, her kategoriden beş adayın juriye oylama için sunulması planlanıyor. Ödül töreni 29 Mayıs Cumartesi günü dünyaca ünlü Waldorf Astoria'da gerçekleştirilecek.

 

Facebook

Youtube