TURKAVENUE TV

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

Mustafa Kemal Abadan ile Söyleşi



Mustafa K. Abadan
FAIA, Design Partner

Mustafa K. Abadan dünyanın en saygın mimarlık şirketlerinden biri olan SOM'a 1983 yılında katıldı. Abadan halen iş hacmi açısından dünyanın en büyük üç mimarlık şirketinden biri olan Skidmore, Owings and Merrill (SOM) şirketinde partner olarak görev yapıyor. 27 yıldır da aynı şirkette. 1936’da kurulan şirket ABD’nin en yüksek binası olan Chicago’daki Sears Tower ile John Hancock Tower’ın, New York’ta ofis dizaynında çığır açan Lever House’un, U.S. Air Force Academy’nin, Paris’teki EuroDisney’in, San Fransisco’daki Bank of America merkezinin tasarımlarına imza attı. İstanbul Hilton Oteli’de SOM’un mimarlarının kaleminden çıkma. Dünyada 40 değişik ülkede 10 binin üzerinde mimari projeyi gerçekleştiren SOM’un mimarları 800’ün üzerinde tasarım ödülüne sahip.

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive


Melih Abdulhayoğlu
Founder, Comodo Internet Security

Dünyanın en büyük ikinci internet güvenlik şirketinin sahibi Hataylı işadamı Melih Abdulhayoğlu'na ait. 700 kişiye istihdam sağlayan, her yıl yüzde 50 oranında büyüyen ve dünyanın beş değişik ülkesinde ofisi bulunan Comodo'nun sahibi Melih Abdulhayoğlu, ilk kez Türk basınında Turk Avenue'ye konuştu.
İngiltere'de küçük bir ofiste 1998 yılında başladığı internet güvenlik şirketi bugün dünyanın Verisign'den sonra ikinci büyük digital SSL sertifika programı sağlayıcısı. Anti virüs pazarında da Norton, Panda, McAfee, TrendMicro, Kaspersky gibi şirketlerin aksine internet kullanıcılarına bedava antivirüs yazılım programı Comodo'yu veren Adulhayoğlu, internetin güvenliği sağlanmadan başarılı bir iş kurmanın mümkün olmadığını savunuyor. İlk elektronik devresini 13 yaşında yapan Abdulhayoğlu, bilgisayar güvenliği üzerine 1998 yılında Comodo’yu kurdu.

Facebook

Youtube