NBA TÜRK

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

Turk Avenue - Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi NBA oynanan 13 maçla devam etti. New Jersey'nin Newark şehrindeki Prudential Center'da oynanan maçta Orlando Magic - New York Nets'i 108-91'i yendi. Çok kötü bir sezon geçiren New Jersey Nets, Orlando Magic'te Howard'ın 20 sayıyla oynadığı maçta fazla bir varlık gösteremedi. Maça ilk beşte başlayan Hidayet, 10 sayı, iki rebound, üç asistle oynadı. Mehmet Okur'un sakatlığı nedeniyle forma giyemediği maçı New York Başkonsolosu Levent Bilgen'in yanı sıra Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu Başkanı Ali Çınar ve icra kurulu üyeleri ile Fenerbahçe USA, Galatasaray USA, Beşiktaş USA ve Trabzonspor USA dernek temsilcileri izledi.


 

Maçtan sonra Hidayet Türkoğlu ve Mehmet Okur kendilerini desteklemeye gelen Türk taraftarlarla buluştu. Herkesle tek tek resim çektirerek ilgilenen Türkoğlu ve Okur, gelen taraftarlara teşekkür etti. 

Maçtan sonra Türk Hava Yolları Pazarlama Kordinatörü Begüm Kapusuz, Hidayet Türkoğlu'na THY'nin uçuş setini hediye ederken, Trabzon USA yetkilileri Okur ve Türkoğlu'na arkasında isimlerinin yazılı olduğu 61 numaralı Trabzonspor forması hediye etti.

Gecenin bir diğer maçında Ersan İlyasova'nın takımı Milwauke Bucks ile Ömer Aşık'ın takımı Chicago Bulls karşılaştı. Chicago Bulls maçtan 110-91 galip ayrılırken, Ömer Aşık 8, Ersan İlyasova 15 sayıyla oynadı. İlyasova son maçlarda gösterdiği performansını sürdürdü.

Enes Kanter'in takımı Utah Jazz, Minnesota Timberwolves'a 98-100 mağlup olurken, 8 dakika sahada kalan Kanter, maçta hiç sayı atamadı. (Foto: Deniz Çelik, Amerikalı Türk)

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

Turk Avenue - New Jersey Nets'in yeni transferi Mehmet Okur, New York'ta yayın yapan Radyo Türküm'e konuk oldu. Türk Amerikan toplumunun merak ettiği sorulara cevap veren Okur, 35 yaşına kadar basketbol oynamayı planladığını, New Jersey Nets'te kalmak istediğini söyledi. Detroit Pistons'ta ilk şampiyonluğunu yaşayan Okur, NBA'de ikinci yüzük takmaya en yakın adayın Chicago Bulls'ta oynayan Ömer Aşık ve Orlando Magic'te oynayan Hidayet Türkoğlu olduğunu söyledi.


 


Basketbolun efsane ismi Michael Jordan'a karşı da forma giyen Okur, o günleri anlatırken çok heyecanlandığını ve bacaklarının titrediğini söyledi. NBA'de en iyi Lebron James mi, Kobe Bryant mı sorusuna, ''Yüzde 49 Bryant, yüzde 51 Lebron James'' diye cevap verdi. Okur, Bryant'ın 35 yaşına geldiğini ve James'in beş-altı yıl daha performansının zirvesinde devam edeceğini tahmin ettiğini vurguladı.

Kardeşi Seda Okur'la 1.5 saat süren programda sorulara cevap veren Okur'u, programa bağlanan Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu Başkanı Ali Çınar, Türk Günü Yürüyüşü'ne davet etti. Okur, Mayıs ayında yapılacak Türk Günü Yürüyüşü'ne de katılmaktan mutluluk duyacağını söyledi.

Basketbol için ''hayatım'' diyen Okur, İstanbul için ''Burnumda tutuyor'' diye konuştu.  

New York ve New Jersey'deki Türkleri maçlara davet eden Okur, Türk toplumu ile zamanı müsait oldukça bir araya gelmekten mutluluk duyacağını söyledi.

Türkiye'de gençliğin basketbola ilgisinin giderek arttığına dikkat çeken Okur, 2001 yılında Hidayet ile başlayan ve kendisi ile devam eden kuşağın Türkiye'de basketbolun gelişmesine büyük katkı sağladığını vurguladı.

Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu İcra Kurulu Üyesi Ömer Ekinci'nin programda sorduğu, ''Genç nesillerin basketbola olan ilgisini iyi değerlendirmek adına neler yapılması gerektiği sorusuna da cevap veren Okur, ''Gençler bazen oyunlarından, bazen arkadaşlarından, bazen hobilerinden vazgeçecekler. Sevdikleri işi yaparken kendilerine bir hedef koyacaklar,'' diye konuştu. Kendisi TOFAŞ'ta oynarken, NBA tecrübesi olan oyunculara sürekli kendisini nasıl geliştirebileceği ve NBA'de oynamak için neler yapması gerektiğini sorduğunu hatırlatan Okur, ''Çok çalışarak bugünlere geldim,'' dedi.

Okur, basketbol sonrası dönemde de ABD'de kalmayı planladığını vurguladı.
 
 

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

NBA'e dün oynanan 6 karşılaşmayla devam edildi. Chicago Bulls'u ağırlayan New York Knicks, maçtan 105-102 yenik ayrıldı. Bulls'ta 32 sayı 13 asist ile 'double double' yapan Derrick Rose, takımını sırtlayan isim oldu.


 

Ömer Aşık ise maçı 3 sayı 4 ribaunt ile tamamladı. Diğer sonuçlar şöyle: Atlanta-Memphis: 77-96, San Antonio-New Orleans: 93-81, S.Kings-Portland: 95-92, LA Clippers-Denver: 91-112, Golden State-Utah: 119-101.
 

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

2012 NBA All-Star organizasyonu 26 Şubat 2012 Pazar günü Orlando’da gerçekleştirilecek. Bu müthiş organizasyonda Hidayet Türkoğlu, halk oylamasından gelecek oylar sonucunda Doğu takımına seçilebilir. Sezona iyi bir giriş yapan Orlando Magic’te takıma iyi katkı yapan Hidayet Türkoğlu için 31 Ocak 2012 tarihine kadar www.NBA.com sitesinde sürecek oyuncu seçiminde oy verilebilecek. Oy vermek isteyenler, siteye kayıt olduktan sonra “East” (Doğu) başlığı altındaki oyuncu listesinden “Turkoglu Hedo” ismini seçecek ve her gün için 1 oy verme hakkına sahip olacak. Arzu edenler, oy verme sayfasına girince sağ üstte yer alan “Türkçe” menü seçimini yaparak kendi dilimiz üzerinden de ilerleyebilecek.


 


Oy verme işlemini kolayca tarif eden bir uygulama facebook.com/Hidobasket adresinde de yer alacak ve seçim sonuçlanana kadar ilgililere yol gösterecek.

NBA All-Star Orlando’dan 200 ülkeye canlı ulaşacak

Bu yıl basketbol milli takımımızın kaptanı Hidayet Türkoğlu’nun formasını giydiği Orlando Magic’in evinde (Amway Center’da) düzenlenecek dev etkinlik tüm dünyada 200 ülkede ve 40 ayrı dilde canlı olarak yayınlanacak. 61.’si gerçekleştirilecek ve 3 güne yayılan etkinliklere sahne olacak All-Star, NBA’in iki konferansı (Doğu ve Batı) takımlarının geleneksel maçıyla son bulacak.

Her yıl NBA All-Star karşılaşmasında forma giymeye hak kazanan ilk 5 oyuncu yapılan halk oylaması sonucunda seçiliyor. All-Star’da Doğu ve Batı takımlarının başında sahaya çıkacak koçların da 5’er oyuncu belirlemesinden sonra, 2’şer oyuncu da NBA’deki koçların vereceği oylar sonucunda seçilecek.
 

Facebook

Youtube