Amerikan Türk Dernekleri Asemblesi (ATAA)

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
Türk Amerikan Dernekleri Asemblesi (ATAA) 34. Yıllık Olağan toplantısı Washington, DC\'de gerçekleştirildi. Bu yıl Coca Cola International Group Presedent\'i Ahmet Bozer\'i ağırlayan ATAA, Los Angeles Başkonsolosu Kemal Arıkan\'ı 1982\'de öldüren terörist Harry Sassounian davasının savcısı Lael Rubin dikkat çekici isimler olarak ön plana çıktı. New York, Florida, Texas, Seattle, Pennsylvania, New Jersey, Arizona, Alabama, Georgia, California gibi farklı eyaletlerdeki Türk dernek temsilcileri bir araya geldi.


Geçen yıl başkanlığı devralan ATAA Başkanı Mehmet Çelebi\'nin ilk olağan konferansı olan etkinlikte, konferansın organizasyonunu ATAA Executive Director\'ü Lale Iskarpatyoti tarafından gerçekleştirildi. 10-12 Nisan tarihleri arasındaki etkinlik Washington Plaza Hotel’de gerçekleştirildi. Bu yılki konferansa CHP Ankara milletvekili Aylin Nazlıaka, İşçi Partisi Merkez Karar kurulu Uyesi Şule Perinçek, Coca Cola’nın Muhtar Kent’ten sonraki ikinci ismi ve Coca-Cola International’ın yönetim kurulu başkanı ve Executive Vice President’i olarak görev yapan Ahmet C. Bozer, ATAA’nın kurulduğu 1979′da Washington Büyükelçisi olarak görev yapan Şükrü Elekdağ, Amerikan Kongre üyesi Donna F. Edwards, Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu geçen dönemki başkanı Ali Çınar gibi isimler konuşmacı olarak katıldı. Ayrica Prof. Dr. Mehmet Haberal ve Amerika Dış İşleri Bakanı John Kerry mesajlarıyla katılım gösterdi.

Etkinliğe New York merkezli Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu\'nda geçen dönem başkanı Ali Çınar ve derneklerden sorumlu başkan yardımcısı olarak görev yapan Hakan Karalök konuşmacı olarak katıldı. Her yıl olduğu gibi Büyükelçilik tarafından verilen resepsiyon bu yıl Büyükelçilik konutu yerine merkez binada yapıldı.3 gün süren konferansta, Washington Plaza Hotel’deki toplantıların yanı sıra Büyükelçilik’te bir resepsiyon verildi. Resepsiyon öncesinde elçilik konutu önündeki Atatürk heykeline çelenk bırakıldı.

Bu yılki konferansın temasının Türk-Amerikan toplumunun güçlendirilmesi, farklılıklardan güçlü bir toplum yaratma teması olan konferansın en etkili sunumlarından biriATAA’nın Başkent Üniversitesi ile birlikte geliştirdiği online Türkçe dili eğitim programı ve En hızlı kas gücüyle devrialem rekorunun sahibi ve okyanusu kurekle geçen ilk Türk olan Erden Eruç un ilham verici konusması oldu.

Konferansın ana sponsorluğunu Sierra Nevada Corporation, Turkcell, Turkish Coalition of America, Turkish Airlines ve Turkish Philanthropy üstlendi.

Facebook

Youtube