TÜRKİYE

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
2002 - Mayıs 2010 tarihleri arasında Türkiye’de toplam 85 bin 676 yabancı uyruklu kişinin taşınmaz mal edindi. Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, DSP İstanbul Milletvekili Süleyman Yağız’ın AKP iktidarları döneminde Türkiye’de gayrimenkul alan yabancılara ilişkin soru önergesini yanıtladı. Türkiye genelinde 18 Kasım 2002 - 31 Mayıs 2010 tarihleri arasında 85 bin 676 yabancı uyruklu gerçek kişinin taşınmaz edindiğini kaydeden Bakan Demir, 2007-2010 tarihleri arasında yapılan işlemler için bildirilen parasal değer toplamı yaklaşık 2 milyar 222 milyon 153 bin 421 TL olduğunu söyledi. 

EN ÇOK İNGİLİZ VE ALMANLAR ALIYOR 
Bakan Demir Türkiye’de ev ya da arsa satın alan yabancı uyruklu kişilere ilişkin rakamsal bilgiler de verdi. Buna göre ilk sırada 31 bin 395’le İngilizler ilk sırada yer alıyor. İngilizleri 17 bin 271 kişi ile Almanlar izliyor. Üçüncü ve dördüncü sırada ise 6 bin 738 kişi ile İrlandalılar ve 5 bin 420 kişiyle Danimarkalılar yer alıyor. Yine Türkiye’de ev ya da arsa satın alanlar arasında 4 bin 714 kişiyle Hollandalılar, 2 bin 761’le Ruslar, 2 bin 743’le Avusturyalılar ve 2 bin 669 Belçikalılar üst sıralarda yer alıyor. (ANKA)

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

Türkiye'den ABD'ye yapılan ihracat Ocak 2010 tarihinde 266.9 milyon dolar oldu. Türkiye'den ABD'ye en fazla ihraç edilen ürün tütün olurken, tütünü otomotiv sektörü ürünleri izledi. Ocak ayında Türkiye'de ihraç edilen tütün miktarı 40.8 milyon dolar olurken, otomotiv ve yedek parça 40.2 milyon dolar olarak gerçekleştirildi.  Konfeksiyon ürünleri 30.2 milyon dolar ile üçüncü sırada yer alırken, çelik ve makine ürünleri 25'er milyon dolar ihracat rakamı ile dördüncü ve beşinci sırada yer aldı. Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin açıkladığı rakamlara göre 17 milyon dolarlık da kesme çiçek ABD'ye ihraç edildi. Sektörler ve Ocak 2010 tarihinde gerçekleştirdikleri ihracat şöyle:

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
Leon Bahar Ailesi ile birlikte.Haber: Nurten Yalçın Erüs- Yüzlerce yıl Anadolu topraklarında yaşayan Yahudiler hep güzel ve toz pempe anılara sahip olmadı. Türk Yahudileri, İkinci Dünya Savaşı’nın Avrupa’yı kasıp kavurduğu, Türkiye’nin ise savaş rüzgarından korunmak üzere adeta ‘diplomasi satrancı’ oynadığı günlerde Anadolu topraklarındaki en büyük acılarından birini yaşadılar. Türkiye Büyük Millet Meclisi, resmi gerekçesi ‘Olağanüstü savaş koşullarının yarattığı yüksek karları vergilendirmek’ olarak açıklanan Varlık Vergisi Kanunu’nu 11 Kasım 1942 tarihinde kabul etti.

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı'nın (UNDP) 2009 İnsani Gelişme Raporu’na göre Türkiye’nin durumu çok içaaçıcı görünmüyor. 1990 yılından beri İnsani Gelişme Raporu hazırlayan UNDP, fakirlik, cinsiyet, demokrasi, insan hakları, kültüren özgürlük, glabalizasyon ve iklim değişiklikleri konularında ülkelerin durumlarını gözler önüne seriyor. Fakirlik sıralamasında 135 ülke arasında Türkiye 40. sırada yer alıyor. UNDP’nin araştırmasında günde 1.25 doların altında geçimini sağlayanlar fakir olarak değerlendiriliyor.

Facebook

Youtube