1 Kasım 2008 tarihinde Chicago merkezli olarak yayına başlayan Best TV, 2 milyon dolara satışa çıkarıldı. Chicago'da doktorluk yapan Çoşkun Tunca ve eşi Bahtışen Tunca'nın girişimleriyle kurulan Best TV, 1.5 yıllık yayın hayatının ardından satışa çıkarıldı.
Konuyla ilgili TurkAvenue'ye bilgi veren kanal yetkilileri, uydu yayını ile geniş bir kitleye ulaşmayı başardıklarını ancak planladıkları projeleri gerçekleştiremedikleri ve kanalın yeterince üzerine eğilemedikleri için yayın hayatına son vermek zorunda kaldıklarını söylediler. Kanalın tüm finansmanını kendilerinin karşıladığına dikkat çeken yetkililer, kanalın sahip olduğu ekipmanın Türkiye'deki pek çok TV kanalında olmadığını öne sürdüler. ABD'den canlı olarak gerçekleştirdikleri haber programlarına yoğun ilgi gördüklerini dile getiren şirket yöneticileri, Best TV'nin çok güzel bir proje olarak ortaya çıktığını ancak üzerinde çok fazla yoğunlaşılmadığından yaşatılamadığını dile getirdiler.
Kanalın genel müdürlük görevini TGRT Haber TV'den Ekrem Çalkılıç yürütmüş, son dönemde de Niyazi Hancı ABD'de bir takım temaslarda bulunarak kanalı canlandırmaya çalışmıştı. Reklam geliri olmaksızın uzun süre finanse edilen Best TV, ABD'de yayınladığı sinema filmleri, diziler ile beğeni toplamıştı.













