Elite Turkey Tours, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin turizm potansiyelini tanıtmak için, ABD’den Kuzey Kıbrıs’a turlar düzenlenmeye başlıyor. Turizm acentalarının genelde Kıbrıs’ın Güney kesimi için turlar organize ettiklerini ve Kuzey kesiminin bilinçli olarak ihmal edildiğini söyleyen Elite Turkey Tours sahibi Hülya Aydoğan, dini ve balayı turları ile Kuzey Kıbrıs’a dikkat çekmeye çalıştıklarını söyledi.
ABD’de ilk kez bir tur acentasının Kuzey Kıbrıs’ı pazarladığına dikkat çeken Aydoğan, projenin Kuzey Kıbrıs Turizm Bakanlığı tarafından da desteklendiğini söyledi. Kıbrıs’ın genelde kumarhaneleri ile tanındığını dile getiren Aydoğan, “Kumarhaneler dışında Kıbrıs 9 bin yıllık bir tarihe sahip bir ülke. Dünyada bu kadar zengin bir tarihe sahip ülke sayısı çok az. Kıbrıs’ı görmeye gidenler zengin bir kültür ve tarih ile de karşılaşacak,” diye konuşuyor.
Türkiye’ye giden turistler için Efes, Kapadokya, İstanbul gibi güzergahları çeşitlendirmek adına da Kıbrıs’ın önemli bir alternatif olduğunu vurgulayan Aydoğan, “Herkes Kapadokya, Efes satıyor ama Kıbrıs’ı kimse satmıyordu. Bu proje üzerinde bir yıl çalıştım. Kıbrıs’ın tamamını pazarlayan tur acentaları Güney Kıbrıs’ta turistleri ağırlayıp Kuzey’i göstermeden ülkeden ayrılıyorlardı. Bu durum ağrıma gitti. Biraz da milli duygularla bu işe soyundum,” diye konuşuyor.
Aydoğan, Kuzey Kıbrıs dışında Santa Claus’ın memleketi Antalya’nın Demre ilçesinde düzenlenen festival ile dünyanın dikkatinin Demre’ye çekilmeye çalışıldığını, Aralık ayındaki festival için ABD’den turistleri festivale götüreceklerini ifade etti. Aziz Nicholas Kilisesi’nde ayin yapılamadığı için festivale katılanların şikayetçi olduklarını kaydeden Aydoğan, tur kapsamında Aziz Nicholas Kilisesi’nde turistlere nikah kıyılacağını, 7 gün 7 gece süren düğünler yapılacağını sözlerine ekledi.













