Sofya’daki Webit Expo ve Konferansları Başladı

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 
Ertan Turhan – SOFYA / Global İş Potalı Turkavenue.com Konferansları Sofya’da takip ediyor. Turkavenue.com
Webit Expo ve Konferansları 2010 , e-Akademi başkanı ve Webit fahri temsilcisi Plamen Russev ve IAB Avrupa Başkanı ve CEO’u  ve Webit Başkanı Alain Heureux tarafından bugün açıldı. Plamen Russev açılışta yaptığı konuşmada, 2010 yılı internet yatırımları ve internet reklamcılığının tahmini olarak yüzde 10 artış göstereceğini söyledi. Bütün bunlara rağmen geleneksel reklamcılık ile karşılaştırıldığında  büyük bir artışın görüldüğüne değinen Russev, yüzde 30 ile bu yıl artış şampiyonluğunun Sırbistana  alit olduğunu söyledi.

Güney Doğu Avrupa’nın tün reklam pazarında yüzde 5’lik orana sahip olduğununun belirtildiği Webit açılışında, bu oranın Orta Avrupa ile karşılaştırıldığında, hemen hemen yarı yarıya az olduğu vurgulandı. İngiltere’de bu oran yüzde 25’lere kadar çıkıyor.

Pazar profesyonellerinin daha fazla risk alarak, internet reklamcılığı pazarındaki potansiyelleri ve  yeni uygulamaları çok iyi değerlendirmeleri ve bu mecradaki zenginliği keşfetmeleri gerektiğine  vurgu yapan Alain Heureux, bunun doğru ve yerinde planlama ile mümkün olabileceğini belirtti.

E- AKADEMİ DİJİTAL REKLAMCI YETİŞTİRECEK
Webit Temsilcileri tarafından yapılan açıklamada, 2011 yılında reklamcı ve satış uzmalarının yer alacağı, eğitim programlarının geliştirileceği açıklandı. Bu eğitimlerde, reklam marka planlaması, dijital reklam, SEO (arama motoru optimizasyonu), sosyal pazarlama, raporlama, marka itibar yönetimi, planlama ve genel dijital stratejiler gibi konular, profesyoneller tarafından işlenecek.

Plaman Russev “ Dijital satış 21.yüzyılın satış yöntemidir. Nüfusun yüzde 40’ı online bölgede yer alıyor ve özellikle büyük şehirlerde bu oran yüzde 50’lere kadar çıkıyor. Fakat pekçok şirket online pazarda aktif olarak yer almıyor.  Ama görülüyorki online pazarda hiç de küçümsenmeyecek bir kitle bulunuyor. Şunu dürüstçe söylememiz gerekiyorki, üretimin ve hizmetlerin yüzde 20’si artık online pazar üzerinden geçiyor.” Diyerek dijital reklamın önemine dikkat çekti.

KONFERANSLAR 29 EKİM CUMA'YA KADAR SÜRÜYOR
Webit Expo ve Konferansları 2010, 27 ile 29 Ekime arası Sofya Ulusal Kültür Sarayında gerçekleşiyor.
Facebook Gelişmekte Olan Pazarlar Başkan Yardımcısı Blacke Chandlee, BBC Worldwide Başkan Yardımcısı Tom Bowman, Google Başkan Yardımcısı Admob Russell Buckley gibi konuşmacıların yanısıra, Yahoo, eBay, Yandex, Grey, Monster ve benzeri 70 şirketin yöneticileri katılıyor.