
2010'u 30 milyar dolar ciro ile kapatan Google, arama motoru pazarında daha da büyümek ve yeni milyar dolarlar kazanmak için yeni işler geliştirmeye ihtiyacı olduğu açıklandı. Google için arama motoru gelir kalemleri dışında, display reklamları, YouTube video reklamları, mobil aramalar ve lokal gelir kalemleri halen büyük fırsat kapısı olarak duruyor. Eğer Google bunların hepsini sosyal medyada doğru oynabilirse büyük bir fırsatın da sahibi olacak. Ekim 2010'da YouTube'un da dahil olduğu display reklam seçenekleri ve mobil aramalarda şirkete gelen toplam gelir 3.5 milyar dolar olarak açıklandı.

Citibank analisti Mark Mahaney, hazırladığı yeni analizinde Google'un elindeki milyar dolarlık fırsatları masaya yatırdı. Özellikle Google'un YouTube ve yerel reklam ağında büyük fırsata sahip olduğunu vurgulayan Mahaney, 2010'da Google'un YouTube'tan elde ettiği cironun 825 milyon dolara ulaştığı tahmininde bulundu. Mahaney'e göre 2011'de bu rakam 1.3 milyar dolar, 2012'de ise 1.7 milyar dolar olarak gerçekleşecek.
Google'un, YouTube'tan elde edeceği net kar miktarı ise 2010'da 544 milyon dolardan, 2012'de 1.1 milyar dolara çıkacak. YouTube'un en çok seyredilen 100 videosunu da inceleyen Mahaney, ilk 100 videonun yüzde 81'inde reklam bulunduğuna dikkat çekiyor. Geçen yıl bu oran yüzde 60 düzeyindeydi.
ABD'nin 2012 yılındaki toplam yerel online reklam pazarının 16.6 milyar dolara ulaşması bekleniyor. Google sadece pazarın yüzde 10'una sahip olması cirosuna 1.3 milyar dolar eklemesine yetecek.