Alibaba.Com Üst Yönetimde Deprem

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 
Dünyanın en büyük business-to-business websitesi Alibaba.com CEO'su David Wei ve COO'su Elvis Lee istifa etti.  Sitede iş yapan 2000 satıcı firmanın dolandırıcılık yapması ve bundan Alibaba.com site yöneticilerinin de haberinin olması şirket üst yönetiminde depreme yol açtı. Çin merkezli sitede 100 satış temsilcisinin dolandırıcılık olayına göz yumdukları, sitede müşterilerin alışveriş yapmak için ihtiyaç duydukları kayıt belgelerini sahte olarak sağladıkları saptandı.

Siteye kayıtlı alıcıların, parasını ödemelerine rağmen bedeli ödedikleri ürünleri asla almadıkları ortaya çıktı. Alibaba.com'da çalışan bir satış temsilcisinin şirket yönetim kurulunu uyarması üzerine ortaya çıka skandalda, dolandırıcılığa konu olan işlemlerin ortalama 1200 dolar olduğu, dolandırılan alıcıların paralarını geri alabilecekleri açıklandı.

While Wei ve Elvis Lee'nin kişisel olarak karışmadıkları dolandırıcılık skandalında, sistematik sorunun sorumluluğunu üstlendiler. Alibaba Group'un sahibi olduğu Taobao.com'un CEO'su Jonathan Lu Alibaba.com'un CEO'luğunu üstlendi.

Alibaba Group'un yüzde 40 hissesi Yahoo'ya ait bulunuyor. Dünyanın en hızlı büyüyen e-ticaret sitelerinden biri olan Alibaba.com'ın 2010 yılı üçüncü çeyrek net karı yüzde 55 oranında artarak 55.7 milyon dolara yükseldi.