Superonline, Turkcell Superonline Oldu

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 
Turkcell Grup şirketi olarak 2004 yılından bu yana faaliyetini sürdüren telekom operatörü Superonline, bundan böyle müşterilerine Turkcell Superonline markası ile hizmet verecek. Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv ve Turkcell Superonline Genel Müdürü Murat Erkan, birlikte gerçekleştirdikleri basın toplantısında Superonline’ın bundan sonra yola Turkcell Superonline markasıyla devam edeceğini açıkladılar. Grubun genişbant stratejisi doğrultusunda bugüne kadar Superonline’a yaptıkları yatırımın karşılığını aldıklarını ve şirketin Turkcell Grup’a olan katkısının her geçen gün daha da büyüdüğünü vurgulayan Ciliv, şunları söyledi:

“Turkcell olarak müşterilerimize daima en son teknolojiyi en kaliteli hizmetle sunmayı kendimize görev edindik ve bu sayede teknoloji dünyasının küresel aktörlerinden biri haline geldik. Grup şirketimiz Turkcell Superonline ise alanındaki tartışmasız uzmanlığı ve Türkiye’yi geleceğe taşıyan yatırımlarıyla 2004’ten bu yana hem Turkcell’e, hem de ülkemize değer kattı. Yeni marka ile yola devam etme kararımızın temelinde, sürekli büyüyen ve gelişen teknoloji dünyasında müşterilerimize hak ettikleri değeri, kaliteyi ve güveni Türkiye’nin iki büyük firmasının gücüyle verme ve yaratacağımız sinerji ile müşterilerimize ‘Daha Fazla Hayat, Daha Fazla Teknoloji’ sunma arzusu yatıyor.”

“SÜPER BİR DÖNEM BAŞLATIYORUZ”
Turkcell Superonline Genel Müdürü Murat Erkan ise iki lider markanın sinerjisiyle müşterilerine pek çok yenilik ve avantaj sunacaklarının altını çizerek, “Önümüzdeki dönemde Türkiye’ye daha ileri teknolojiler sunmak için yeni nesil fiber altyapı yatırımlarımız ve dijital şehirler yaratma çalışmalarımız devam ederken, yakınsamanın ve yeni nesil altyapının olanaklı kıldığı ev, eğlence ve iletişim servislerini de müşterilerimize sunmaya devam edeceğiz” dedi. Erkan sözlerine şöyle devam etti:

“2007 Ekim’inde başlayan ve bugün Türkiye’de evlere kadar 100 Mbps’lik fiber optik bağlantı sağlayan omurgamız ile 73 kente ve 25 bin km’yi aşkın altyapıya ulaşmış bulunuyoruz. Turkcell Superonline, son üç yılda toplam 1,4 milyar TL’lik yatırımla evlere ve şirketlere fiber internet götüren ilk şirket oldu. Mevcut durumda ulaşılan hane ve iş yeri sayısı 700 bine yaklaştı. 2011 sonuna kadar omurgamızı 28 bin km uzunluğa çıkararak 10 ilde ulaştığımız hane sayısını bir milyona çıkartacağız. Ayrıca fiber optik altyapımızla sekiz noktadan yurtdışına çıkışımız var. Şimdi de eve kadar fiber internet erişimini saniyede 1000 Megabit’e kadar yükseltiyoruz.”

Bant genişliği ihtiyacını, talep ve beklentilere göre geliştirerek geleceğin teknolojisini sunduklarını anlatan Erkan, “Türkiye’de standartları yeniden tanımlayan bir diğer önemli yeniliğimiz ise internete giriş hızını 10 Mbps’den 20 Mbps'ye çıkarıyor olmamız. Bugünden itibaren sunduğumuz en düşük fiber bağlantı hızı 20 Mbps olacak. Üstelik herkes fiber internetle tanışsın diye ayda sadece 9,99 TL’den başlayan fiyatlarla sunacağız” dedi.

“DİJİTAL DÖNÜŞÜM İÇİN KAMUDAN DESTEK İHTİYACI”
Turkcell Superonline’ın, Türkiye’nin de şehirleriyle “uluslararası dijital şehirler” arenasında yer almasını sağlayacak fiber optik altyapıyı oluşturmak üzere çalıştığını aktaran Murat Erkan, bu konseptin temelinde akıllı evlere entegre belediye hizmetleri, sürekli online esnaf topluluğu, otomatik sayaç okuma, online şehir güvenlik sistemleri, bilgilendirme kioskları, video gözlem, dijital tabelalar, coğrafi bilgi sistemine entegre adresleme, anlık pozisyona göre hizmet önerme, akıllı toplu taşıma sistemi entegrasyonu gibi uygulamalar bulunduğunu söyledi. Dijital şehir vizyonu konusunda Erkan, geleceğin teknolojileri için altyapı hazırladıklarını, ancak dijital dönüşüm için kamu desteğine ihtiyaç duyulduğunu ifade etti. Erkan, “Hedefimiz ‘dijital şehirler’ dönüşümüne öncülük etmek. Dönüşüm ancak bu teknolojinin yaygınlaşmasıyla mümkün olacak. Bunun için de Ulaştırma Bakanlığımızın ve BTK’nın, tüm kamu kurumlarının ve yerel yönetimlerin işbirliğini ve bu vizyonu desteklemelerini çok kritik buluyoruz” dedi.(ANKA)