×

Warning

JFolder: :files: Path is not a folder. Path: /home/turkavenue/public_html/images/FB_10YIL_BALO

×

Notice

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/FB_10YIL_BALO

Fenerbahçe USA 10. Yılını ve Şampiyonluğu Kutladı

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Fenerbahçe USA derneği tarafından organize edilen Geleneksel 8. Fenerbahçe Balosu, Long Island City Water's Edge Restaurant'ta gerçekleştirildi. 400 davetlinin katıldığı gecenin onur konukları ise İstanbul'dan gece için gelen Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Ali Koç, Yüksek Divan Kurul Başkanı Yüksel Günay, Kürek Şubesi Onursal Başkanı Kamil Olcay oldu.


Dernek başkan Turgay Kadıoğlu'nun konuşması ile başlayan gecede, salonun sarı-lacivert balonlar, atkılar, Türkiye'den özel olarak getirtilen Fenerbahçe dergileri, eşantiyon ürünleri ile süslendi. Kadıoğlu, sadece bir futbol taraftar derneği olmadıklarını, ABD'de her türlü sosyal etkinliğin bir parçası olmaya gayret ettiklerini söyledi.

New York Başkonsolosu Mehmet Samsar da faaliyetleri ile örnek bir sivil toplum örgütü olan Fenerbahçe USA derneğini başarılı çalışmalarından ötürü kutladı. Salondaki ''sarı-lacivert şampiyon Fener'' tezahüratı yaptıran Samsar büyük alkış aldı. Samsar'ın Fenerbahçeliliği, Ali Koç tarafından, ''Dünya beş kıtada konsoloslarla tanıştım, Mehmet Bey kadar iyi Fenerbahçe taraftarını görmedim,'' diye değerlendirildi.

Gecede bir konuşma yapan Ali Koç ise taraftar derneklerinin Fenerbahçe sevgisinin dünyaya yayılmasında önemli bir fonksiyonu olduğunu, Fenerbahçe USA derneğinin başarılarını memnuniyetle takip ettiklerini söyledi. Bu yıl çok başarılı bir sezonu geride bıraktıklarını ve bunu dünyanın her yerinde doyasıya kutladıklarını kaydeden Koç, ''Fenerbahçe USA derneğini bazen Mardin'de ilkokul çocuklarını giydirirken, bazen Küçükyalı'daki kimsesiz çocukları maça götürürken, Boston'daki kürek yarışlarını desteklerken görüyoruz. Bu etkinliklerin Fenerbahçe sevgisinin büyümesinde önemli bir katkı sağlamaktadır'' diye konuştu. Yüksel Günay da konuşmasında Fenerbahçe kulübünün profesyonel ve amatör branşlardaki sporcu sayısı ve müsabakalardaki başarısının her geçen yıl arttığına dikkat çekti. Gecenin sunuculuğunu ise Fenerbahçe TV muhabiri Kıvanç Özkök gerçekleştirdi.


ZEKİ UYGUR'A VEFA

Fenerbahçeliliği ile tanınan ve New York'taki Türklerin kalbinde taht kuran beyin cerrahı Dr. Zeki Uygur da gecede özel bir plaketle ödüllendirildi. Tüm salonun ayakta alkışladığı Zeki Uygur'un göz yaşlarına hakim olamadığı görüldü. Uygur sahneye ''Amerika'daki Türklerin Ulusal Hazinesi'' anonsu ile çağrıldı.

Dernek yöneticiler tarafından katılımlarından dolayı Ali Koç, Yüksel Günay ve Kamil Olcay'a birer teşekkür plaketi verildi. Geceye Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım da bir çiçek gönderdi. Gecenin sponsorları arasında yer alan THY Genel Müdürü İhsan Baytan'a, Nex Worldwide Express sahipleri Hakan ve Kayhan Özçilingir kardeşlere, Fenerbahçe USA Yönetim Kurulu üyesi Bülent Sertbaş'a bir teşekkür plaketi verildi. Ayrıca derneğe sağladığı katkılardan dolayı Cüneyt Gürkan, Ufuk Aşık ve Şuayip Tiyaloğlu'na yönetim kurulu adına birer teşekkür plaketi verildi.

New York'ta görev süresi olan New York Başkonsolos yardımcısı Babürşah Güngör'e dernek adına Onursal Başkan Ekmel Anda bir saat hediye etti.

Gecenin sanatçıları ise Türk pop müziğinin ünlü ismi Demet Sağıroğlu ve TRT sanatçısı Eşref İnceoğlu oldu. Gecenin ilerleyen saatlerine kadar salonda çoşan davetliler, Türk müziği eşliğinde eğlendi.

Gece için özel olarak hazırlanan şampiyonluk pastası ise davetlilerin ilgisini topladı. Özel kupa şeklinde tasarlanan pasta Ali Koç, Yüksel Günay ve New York Başkonsolosu Mehmet Samsar tarafından dernek yöneticileri ile birlikte kesildi.

Gecede Fenerbahçelilerin yanı sıra Galatasaray USA ve Eskişehir USA dernekleri birer masa ile katılarak destek verdi.

Gecede açık artımaya çıkarılan Alex de Souza forması 3000 dolara, tüm takımın imzaladığı forma 7000 dolara, Ali Koç tarafından 12 kişilik locada Şampiyonlar Ligi maç seyretme, Samandıra Tesislerini ziyaret, Develi Restaurant'ta yemek, stad turunu kapsıyan paket ise 12 bin dolara satıldı. Gecede ayrıca Mehmet Topuz, Nyang, Semih ve Volkan formaları da açık artırma ile satıldı. Geceye 10 üzerinden 8.5 puan veren Koç, sadece açık artırmadaki performansı yeterli bulmadığını söyledi. Geceye daha önce katılacağı duyurulan Rıdvan Dilmen ise annesinin sağlık sorunları nedeniyle uçağını iptal etmek zorunda kaldığı bildirildi.

{gallery}FB_10YIL_BALO{/gallery}