Türk Diplomatların Yaşadığı Sitede Yangın Çıktı

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

AvalonABD 'nin New Jersey eyaletindeki Edgewater'da Türk diplomatların da oturduğu sitede yangın çıktı. New York ile New Jersey eyaletlerini ayıran Hudson Nehri kıyısındaki Edgewater'da bulunan Avalon sitesinde yerel saatle 16.30 (TSİ 23.30) civarında başlayan yangına çok sayıda itfaiye aracıyla müdahale edildi. Sitede Türk vatandaşları SPS Commerce şirketinde analist olarak çalışan Hüseyin Korkmaz ve New York Başkonsolosluğu Ekonomi Ataşesi Necati Önder Oruç'a ait apartman daireleri tamamen yandı.

 

Yangın sonrası binayı ziyaret eden New York Başkonsolosu Ertan Yalçın da yangında zarar gören evlerin sahibi Türkler'den bilgi aldı. Rüzgarın da etkisiyle büyüyen ve yaklaşık 400 kişinin yaşadığı sitenin dört bir tarafını kaplayan yangında can kaybı yaşanmazken, yaklaşık 160 kişi tahliye edilerek civarda bulunan belediye toplum merkezine yönlendirildi. Sitede ikamet eden Türk diplomatların durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Yerel saatle 21.00'den itibaren çökmeye başlayan binanın neredeyse tamamı kullanılamaz hale geldi. Gazetecilere açıklamalarda bulunan Edgewater Belediye Başkanı Michael McPartland, acil durum ilan edilen bölgede okulların bugün tatil olacağını söyledi.

Avalon sitesinde 2000 yılında da büyük bir yangın çıkmış, adeta yerle bir olan yapı tekrar inşa edilmişti. (AA)